Kerran poistuin kotoa
Vuosikatsaus

Jee, Kerran poistuin kotoa on yks vee!

Moi te ihanat tyypit siellä ruudun toisella puolella ja tervetuloa juhlimaan! Tänään on ihan huikea päivä, nimittäin mun pikku blogini yksivuotissynttärit. Tasan vuosi sitten julkaisin sormet täristen blogini ensipostauksen, ja koin bloggaajan uran kivikkoisen alun: Rantapallo merkitsi blogini spammiksi. Varmasti kertoi jo ensinäppäimillä tämän blogin sisällöstä jotain…

Mutta sen jälkeen eteneminen ei onneksi ollut yhtä kivikkoista. Kuluneen vuoden aikana olen julkaissut hurjat 120 postausta! Kyllä, tätä hieman itsekin äimistelen, mutta tämä todistanee sen, että valitsin blogini aihepiirin osuvasti. Matkailusta riittää jauhettavaa.

IMG_4803-2

Tämä oli ensimmäinen blogiini laittama kuva. Minä Kreikassa, Aeginan saarella. Kuva napattu vähän ennen blogin perustamista ja kunnia siitä menee siskolleni.

Mulla oli älyttömän suuri kynnys perustaa tämä blogi. Ensinnäkin julkisesti omista asioista (vaikka matkabloggaamisessa kaikkein henkilökohtaisimpiin juttuihin harvemmin mennäänkään) jauhaminen tuntui pelottavalta. Toisekseen, ketä kiinnostaisi random tyypin reissuhorinat. Kolmanneksi, mulla oli matkabloggaamisesta vähän vääristynyt kuva.

En ollut matkablogeja seurannut kovin aktiivisesti ennen oman bloggausuran alkua, sillä olin viettänyt edelliset 2,5 vuotta vähän turhankin intensiivisessä suorita AMK-tutkinto työn ohessa siinä 2,5 vuodessa -moodissa. Koska vapaa-aikaa ei ollut, niin ei tarvinnut koskaan miettiä, lukisiko joskus vaikka kivoja matkatarinoita…

Lisäksi olin vielä saanut päähäni, että matkabloggaaja = extremereissusuorittaja. Kuvittelin, että kaikki matkatarinat ovat sarjaa Madventures, joissa kerrotaan omista seikkailuista karttaamattomalla maaperällä, villieläimiä ja luonnonkasveja syöden ja jossain siansuolenmutkassa öitä viettäen. Onneksi totuus oli toinen!

Päivääkään en ole katunut blogin perustamista. Päinvastoin, tämä on ollut ihan hurjan kivaa. Matkustamisen lisäksi olen dikkaillut kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta jo pitkän ajan, joten mikä onkaan parempi harrastus kuin sellainen, jossa pystyy yhdistämään kaikki lemppariasiansa. Ja huomata, että blogin pariin on hiipinyt ihmisiä, joita kiinnostaa lukea mun hengentuotoksia. Vilpitön kiitos teille kaikille, olette mahtavia!

Ettekä voi edes uskoa, kuinka iloiseksi joka ikinen teidän blogiini raapustama kommentti mut tekeekään <3 Joo, menee sentimentaaliseksi, mutta ne auttavat todella pitämään kirjoitusmotivaatiota yllä. Kiitos siis joka ikisestä kommentista, jotka olette jaksaneet tänne jättää!

IMG_8148

On ollut myös mahtavaa huomata, että bloggaaminen on tuonut muassaan huikeita mahdollisuuksia. Jo tämän ensimmäisen blogivuoteni aikana pääsin Matkamessuille bloggaajapassilla ja toki myös tapaamaan teitä mahtavia bloggaajakollegojani.

Lisäksi mietteitäni, tekstejäni ja kuviani on löytynyt Rantapallon ulkopuolelta. Iltalehden nettisivuilla on julkaistu Dubai-matkajuttu, jossa on parin muun bloggaajan lisäksi omia vinkkejäni Dubaihin. Tämän lisäksi keväällä julkaistussa Kotiblogit-lehdessä on parin aukeaman verran mun Rooma-tarinointia.

lehti

Ulkomaat ovat myös vieneet mennessään tämän blogivuoden aikana. Olen reissannut maailmaa ristiin ja rastiin neljällä mantereella ja 13 maassa. Joten seikkailuista tarinointikaan ei varmasti ehdy ihan heti. Vuoden käyntilista näyttää seuraavalta: Tanska (x2), Ruotsi (x3), Islanti, Turkki, Arabiemiraatit, Italia, Vatikaani, USA (x3), Kanada, Itävalta, Tsekki, Slovakia ja Peru.

En uskalla tässä kamalasti veikkailla, miltä tuleva blogivuosi näyttää. Toivottavasti yhtä reissurikkaalta kuin ensimmäinenkin. Toivottavasti myös mahtavia yhteistöitä ja mahdollisuuksia olisi jatkossakin luvassa. Blogin kirjoittamisen suhteen into on tällä hetkellä niin korkealla, että uskon kovasti, että myös kaksivuotissynttäreitä päästään tämän blogin parissa juhlimaan. Toivottavasti pysyt mukana myös jatkossa ja kiitos siitä, että jaksat blogiani lukea!

IMG_5831

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  salaine
  14.6.2016 at 15:35

  Onnittelut ensimmäisestä vuodesta! Itsellä tuo etappi täynnä elokuun eka päivä! Paljon olet matkojen mitassa aikaan saanut. Itsellä vain murto-osa tuosta.

  • Reply
   Noora
   14.6.2016 at 20:11

   Kiitos! Sullakin on siis piakkoin juhlat tiedossa 🙂 Olen kyllä ihan hurjasti saanut reissattua vuoden aikana. Ei sitä ehkä hahmottaisi ilman tätä blogia niin konkreettisesti.

 • Reply
  Maarit Johanna
  14.6.2016 at 17:48

  Onnittelut ihan huikeasta matkailuvuodesta ja yksi vuotiaasta blogista! Niin se aika kuule hujahtaa nopsaan ja kohta sitä on kirjoittanut jo useamman vuoden. Ihan hassua. Itekkin äsken vasta äimistelin, että yli 300 postausta tullut jo blogiuralla kirjoitettua. Se on ihan järkyttävä määrä tekstiä. Siitä sais vaikka kirjan 😀

  • Reply
   Noora
   14.6.2016 at 20:13

   Kiitos kummastakin! Toivottavasti tulee kirjoiteltua usean vuoden ajan, tällä hetkellä se ainakin tuntuu todennäköiseltä 🙂 Hui, 300 postausta on jo hurja määrä. Siitä saisi jo tietosanakirjan aikaan 😀

 • Reply
  Terhi / Muru Mou
  14.6.2016 at 19:40

  Onnea yksivuotiaalle! Ja mieletön reissuvuosi on sulla takana! Mullahan kävi niin nurinkurisesti, että kun perustin blogini 1,5 vuotta sitten, reissasinkin ensimmäisenä blogivuotena vähemmän kuin moneen vuoteen! No, onneksi viimeisen reilun puolen vuoden aikana on taas tullut reissattua jonkun verran, niin ei ole tarvinnut miettiä vielä blogin muuttamista aihealueeltaan joksikin toiseksi 😀

  • Reply
   Noora
   14.6.2016 at 20:15

   Kiitos! Kulunut vuosi on kyllä ollut huima. Haha, eihän se reissujen vähyys niin haittaa jos on kyky tarttua mielenkiintoisiin aiheisiin. Eihän ulkosuomalaisuus toki samaa asiaa aja kuin matkustelu, mutta kyllä sillä tavalla varmasti enemmän maustetta blogiinsa saa kuin ihan vain Suomessa saman ajan viettämällä 🙂

 • Reply
  sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa
  16.6.2016 at 18:16

  Onnea yksivuotiaalle! Toivotan toiseksi blogivuodeksi yhtä huikeita reissuja ; )

  • Reply
   Noora
   16.6.2016 at 19:50

   Kiitos! Toivotaan näin, tosin tää kulunut blogivuosi on ollut niin huima, ettei tuosta helpolla paremmaksi pistä. No, ehkä maailmanympärimatkalla voisi nokittaa 😉

Leave a Reply