Kerran poistuin kotoa
Suunnitelmat

Tule jo, ihana kesä!

Kesä. Ihmisen parasta aikaa, paitsi jos Matti Nykäseltä kysytään. Meillä töissä pyörähti tänään, kalenterisivujen käännyttyä toukokuun puolelle, käyntiin kesälomakausi, joten mikäs parempaa kuin fiilistellä hieman tulevaa kesää. Siitä nimittäin on ainakin paperilla tulossa ihan huippu. Lentoja on jo varattu, laivamatkoja ostettu, majapaikkoja valittu ja kaikenlaisia suunnitelmia laadittu jo varsin hyvin. Toki spontaaneille yllätyksillekin on jätetty hieman tilaa. Miltä mun reissukesä sitten näyttääkään?

Toukokuu

Toukokuussa on tiedossa kahden viikon verran kesälomaa, kauaa ei siis tarvitse enää odottaa! Vaikka toukokuu onkin alkanut kauniin aurinkoisena, niin niiden säiden jatkumisen toivossa en kyllä näille leveysasteille aio jäädä. Itse asiassa lähden aivan uusille leveyspiireille, ensimmäistä kertaa päiväntasaajan alapuolelle, Peruun.

Matkaan mahtuu kääntymistä Orlandon Wizarding World of Harry Potterissa ja Perusta lennän vielä Tanskan kautta Suomeen. Alun perin aikomuksena oli tutkailla parin päivän verran Etelä-Ruotsia, mutta ne suunnitelmat ovat edelleen hieman avoinna. Vi ska se!

peru_img

Kesäkuu

Kesäkuussa lomailua on edessä viikon verran. Silloin on tarkoitus suunnata siskon kanssa Pietariin. Mennään risteilymeiningillä, ettei viisumin kanssa tarvitse säätää. Tiedossa on kolmen päivän verran venäläistä kulttuuria, rakennustaidetta ja toivottavasti auringonpaistetta.

Mä en ole vielä koskaan Venäjällä käynyt, joten kiva päästä vihdoinkin vähän haistelemaan tuon mystisen naapurin meininkejä. Historia- ja rakennusfanina odotan kaupungilta paljon överiä arkkitehtuuria!

pietari_img

Elokuu

Elokuussa lomaa on reilun viikon verran. Taas on tiedossa uusia maita ihmeteltäväksi, pääsen vihdoin Irlantiin! Odotan tuotakin reissua jo kovalla innolla. Paljoa sitä ei ole vielä tullut suunniteltua mutta tarkoitus olisi ilmeisesti keskittyä itä- ja pohjoisrannikoiden ja ehkä hieman sisämaankin seutuihin.

Koko Irlanti kiinnostaisi kovasti, mutta aika on rajallista, eikä noin lyhyessä ajassa viitsi yrittää koko maata nähdä vaikka mieli tekisikin. Lisäksi olisi vähän haaveissa viettää yksi yö jossain vanhassa linnassa. Jos Irlannin pohjoiskolkkaan on tiedossa jotain tosi kivaa, eritoten luontokohteita, linnoja tai muuta historiallista, niin vinkkejä otetaan vastaan!

irlanti_img

Lisäksi suunnitelmissa olisi pitkästä aikaa reissata äitin kanssa! Me ei olla mun aikuisiällä oltu yhdelläkään ulkomaanreissulla yhdessä, joten nyt olisi korkea aika. Vähän olisi suunnitelmissa tehdä viikonloppuristeily Vaasasta Uumajaan, sillä reitillä olen seilaillut viimeksi lapsena. Olen myös vähän haaveillut Tallinnasta, siellä kun en ole koskaan ehtinyt viettää tarpeeksi aikaa. Nyt vähän himottaisi lähteä sinne juhannuksena, siinä olisi ainakin sopivasti aikaa.

Onko teillä kokemuksia Tallinnasta juhannuksena? Onko se täynnä suomalaisia, örveltäviä idiootteja vai ovatko ne Suomessa juhannusfestareilla?

Tukholmaan haluaisin heittää myös minireissun kesällä, samoin ehkä toisen Kööpenhaminaan. Lisäksi yhden kaverin kanssa ollaan vähän puhuttu myös Berliinistä. Kotimaan reissuista suunnitteilla olisi ainakin Porvoo. Tässähän alkaa loppua kohta kesäviikonloputkin kesken!

Onko teillä jo kesäsuunnitelmat valmiina vai mahtuuko sinne yllätyksiä?

Kaikki kuvat osoitteesta pixabay.com

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

35 Comments

 • Reply
  Maria
  3.5.2016 at 14:00

  Ihania suunnitelmia! Ja Peru <3 Jään odottelemaan sun postauksia sieltä mielenkiinnolla. Tekisi itsekin niin kovasti mieli käydä siellä taas.
  Omat suunnitelmat alkaa myös olemaan aika lailla tehty joskin yllätyksiä mahtuu myös mukaan. Kesäkuun alussa on Suomen valloitusta viikon verran ja elokuussa Balkan kutsuu pariksi viikoksi viihtymään 🙂 Toivottavasti Suomen kesä pistäisi myös parastaan niin voisi töidenkin jälkeen lähteä lähimaastoja tutkimaan.

  • Reply
   Noora
   3.5.2016 at 23:21

   Kiitos! Perun reissua odotan kyllä ihan mielettömästi ja eiköhän postauksiakin sieltä ole paljon tulossa. Sen verran paljon kaikkea reissuun tuntuu mahtuvan 🙂 Sullakin on mahtavan kuuloisia suunnitelmia. Suomessa on aina kiva reissata, toivottavasti säätkin suosii! Balkan on ihana. Mä olisin vähän halunnut palata sinne tänä kesänä, mutta aika ei riittänyt. En halua sinne mennä ihan vaan pariksi päiväksi. Ehkä sitten ensi kesänä.

 • Reply
  Tanja/Levoton Matkailija
  3.5.2016 at 14:12

  Ei yhtään huonon kuuloisia suunnitelmia! Irlanti on aina hyvä vaihtoehto <3 Mä itse asiassa eilen varasin lennot Irlantiin kesäkuun alkuun, sinne mennen nyt 3. kerran 🙂 Tällä kertaa lähden reissuun äidin ja veljen kanssa, kiva välillä matkustaa jonkun kanssa kun yleensä matkaan yksin. Pohjois-Irlannissa kannattaa ainakin käydä Giant's Causewaylla, mulla löytyy siitä juttu blogista https://www.rantapallo.fi/curious0girl/2016/03/20/giants-causeway-jattilaisten-jalanjaljissa/
  Sillä suunnalla on myös linna, missä on kuvattu Game of Thronesia, Dunluce castle.

  Mieli tekisi kesällä mennä myös Tukholmaan ja Riikaan, ehkä myös Liettuan puolelle. Suomessa tietty olis kiva reissata, erityisesti Turun saaristossa on pari paikkaa joista olen haaveillut.

  • Reply
   Noora
   3.5.2016 at 23:25

   Kiitos! Irlannistakin alan olla jo aika täpinöissäni. Sitä ennen vaan on noi pari muuta reissua, niin kovasti siitä en ole vielä ehtinyt intoutua, mutta eiköhän se tässä pikku hiljaa. Oi ihanaa, että säkin pääset taas Irlantiin. Varmasti on tulossa kiva reissu! Giant’s Causeway on kyllä vahvassa harkinnassa, se on sen verran jylhän näköinen paikka. Toi linna on taas mulle ihan uusi tuttavuus, mutta pitää kyllä painaa mieleen. Game of Thronesia en oo paljoa katsellut, mutta sen vähän oon juuri niiden maisemien takia 😀 Joten jos vaan noille kulmille reitti osuu, niin varmasti tulee tuolla käytyä! Tukholma on aina ihana kesäkaupunki, tosin ei Baltiakaan varmasti paha vaihtoehto ole 🙂

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  8.5.2016 at 13:55

  Ompas kivoja reissuja suunnitteilla ja varattuna! Peru kuulostaa superkivalta, Orlandon Harry Potter on omien kokemusten mukaan huippu vaikka en kirjasarjan fani olekaan – pakko oli tutustua, että ymmärsi missä pojan kanssa mennään 😀

  Irlantiin voisi katsoa vinkkejä matkabloggaajien Irlantiviikon jutuista, jotka tässä kootusti: http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/irlantiviikko-2016-kooste/

  Itse olen pitkään miettinyt, miten tuonne Pietariin menisi. Viisumivapaa risteily on helppo ratkaisu ja varmasti mukava reissu teillä tiedossa!

  Omat kesälomasuunnitelmat on pitkälti auki, Norjan vaellus ainoa missä päivät on lyöty lukkoon. Poikkeuksellisen paljon ajattelin kotimaata kiertää tänä kesänä. Katsotaan, mikä on lopputulema 🙂

  • Reply
   Noora
   9.5.2016 at 10:29

   Haha lapset on hyvä (teko)syy moneen asiaan 😀 Kiitos tuosta Irlantiviikon koosteen linkistä, jonkin verran niitä postauksia olen jo selaillut, mutta hyvä kun kaikki on vielä yhdessä kasassa. Tuo viisumivapaus Pietariin on kyllä mahtava. Mulla on jokin verran väliä Perun ja Pietarin reissujen välillä, mutta eipä nyt ainakaan tarvii jännittää saako viisumin ajoissa. Norjan vellus kuulostaa mahtavalta! Mä haaveilin tänä kesänä vähän Lofooteista, mutta Peru syö niin suuren osan budjettia, että pakko jättää myöhempään ajankohtaan. Kotimaakin on aina hyvä, varsinkin jos säät hellii 🙂

 • Reply
  Sateenmuru
  8.5.2016 at 14:17

  Hienoja reissuja luvassa! Olen Irlannissa asunut useammassakin kolkassa, eri aikoina, joten voisin vinkata, että mikäli itärannalle haluatte jäädä, niin Dublinin lisäksi (olen kirjoittanut Savukeitaan matkaoppaisiin Dublinista oppaan) nähtävää on pohjoisessa esim. yllä mainittu Giant’s Causeway (jos pystytte, suosittelen menoa auringonnousun aikaan: alue on aika valjastettu turismin tarpeisiin, mutta pari vuotta sitten ainakaan ei mitään portteja paikalle ollut): tunnelma oli upea. Lähellä on myös Bushmill’sin viskitislaamo ja rantoja. Belfastissa kannattaa ottaa Black Cab taksikierros, mikäli historia kiinnostaa (kirjoitinkin blogiin juuri vähän edellisestä Irlannin matkastani itärannalla) ja siellä on kaunis viktoraaninen pubi The Crown Liquor Saloon ja kirjasto Linen Hall. Dublinista on helppo retkeillä esim. Taran myyttiselle kelttikukkulalle, Newgrangeen ja Wicklow’n kansallispuistoon sekä Glendalough’on. Waterford on aika kiva kaupunki kaakossa. Oma suosikkialueeni Irlannissa on dramaattinen Jouce’s Country lännessä. Hyvää matkaa, Irlannista löytää kyllä paljon upeita kohteita!

  • Reply
   Noora
   9.5.2016 at 10:34

   Oi, kiitos mahtavista Irlanti-vinkeistä! Reissua en ole vielä sen kummemmin ehtinyt suunnitella, kun tuo Peru on nyt vaatinut kaiken keskittymisen. Tuossa oli kyllä paljon mun kuuloisia vinkkejä ja kohteita. Pitää myös käydä sun blogia vilkaisemassa. Koko Irlanti tuntuu niin kauniilta paikalta, mutta pakko se oli vähän rajata reissua, ettei nyt ihan säntäilyksi mene. Pohjoisessa kiehtoo myös vuoret, sillä oon suuri vuorifani, joten siksi(kin) se valikoitui nyt ensimmäiselle kerralle siksi osaksi Irlantia, mikä olisi pakko nähdä. Mutta katsellaan, miltä reissu alkaa näyttää!

 • Reply
  Sateenmuru
  8.5.2016 at 14:18

  Edit edelliseen: Joyce’s Country! : )

 • Reply
  Karoliina / From Karoliina
  8.5.2016 at 14:31

  Ihana kesä tulossa sulle <3 Oi että, odotan innolla postauksia tuolta Orlandon Wizarding World of Harry Potterista!!
  Irlanti on paras mahdollinen vaihtoehto mun mielestä, oma roadtrippini keskittyi tosin länsi-eteläosiin maata, aivan järkyttävän kaunis maa <3 Ja niin ihanan pieni, että viikossa ehtii todella ison osan maata jo näkemään.

  • Reply
   Noora
   9.5.2016 at 10:36

   No arvaa kuinka innolla mäkin tuota Wizarding Worldia odotan! Varmasti sieltä on postauksia tulossa. Irlanti kyllä vaikuttaa todella kauniilta ja on jo nyt jotenkin raastavaa tiedostaa, ettei reilussa viikossa ole järkeä yrittää kiertää koko maata. Mitä tahansa kolkkaa Irlannista oon katsellut, niin kaikkialla tuntuu olevan niin paljon kaunista. Onneksi sinne pääsee aina uudelleen 🙂

 • Reply
  Tiia/ReiseReise
  8.5.2016 at 16:56

  Vau, kuulostaa hyvältä! Toivottavasti kaikki toteutuu. 😀 Mutta mikäs tämä Orlandon Harry Potter juttu on? Nyt vasta kuulen paikasta, vaikka HP-fani olenkin (mutta ilmeisesti en kovin hyvä). Olen käynyt kerran Pietarissa ja mun blogista löytyy muutama juttu. Tykkäsin hurjasti kaupungista, vaikka ennakkokäsitys oli vähän toisenlainen. Laivamatka meni myös hyvin, vaikka aivan yksin reissussa olinkin. Siellä oli hurjan söpö showtanssija! ;D

  • Reply
   Noora
   9.5.2016 at 10:41

   Haha, et sä nyt varmastikaan kovin huono Potter-fani ole vaikket ole tosta kuullut aiemmin 😀 Mutta tällainen paikka on kyseessä https://www.universalorlando.com/Theme-Parks/Wizarding-World-Of-Harry-Potter.aspx Mäkin törmäsin paikkaan aikanaan ihan vahingossa jossain mainoksessa tai muussa. Mutta sen lisäksi en kyllä muista paikkaan kauheasti missään törmänneeni. Ehkä sitä ei Euroopassa niin paljoa markkinoida, koska meillä on kumminkin täällä Warner Brosin Studio Tour. En tiedä. Pitääkin käydä tsekkaamassa Pietari-juttuja sun blogista, kiitos vinkistä 🙂 Haha showtanssija kuulostaa oikein hyvältä ;D

 • Reply
  Venla / Breezes from my Atlas
  8.5.2016 at 17:57

  Wizarding World of Harry Potter!! Sen jälkeen oli hankala keskittyä loppupostaukseen, kun olin niin innoissani puolestas. 😀 Vaikutti mielettömältä paikalta avajaisvideon perusteella. Tallinna juhannuksena vois olla rauhallisempi, kuin normaalisti. Luulisin, et valtaosa suomalaisista ja virolaisista pakenee kuitenkin pois kaupungista sillon. Ihanilta kyllä kuulostaa kesäsuunnitelmat, varsinkin kun itsellä ei lomien uupumisen vuoksi oo mitään reissusuunnitelmia Suomen ulkopuolelle nyt koko loppuvuoteen.

  • Reply
   Noora
   9.5.2016 at 10:44

   Haha no siis mäkin oon niin innoissani itseni puolesta että 😀 Vaikka huvipuistot ei sinänsä oo ihan mun ykköspaikkoja, niin kyllä noi Potter-jutut saa varmasti viihtymään koko päivän. Mäkin toivon, että Tallinna olisi juhannuksena suht rauhallinen. Ainakin Suomessa isoimmat kaupungit tuntuvat silloin aika paljon hiljenevän. Voi harmi, ettei sulla ole ulkomaanreissuja tiedossa! Mutta varmasti niitäkin pääset taas reissaamaan, onneksi odotus on yleensä vaan väliaikaista 🙂

 • Reply
  Jonna / Lempipaikkojani
  9.5.2016 at 10:22

  Kyllä tuollaiset matkat mullekin kelpais 😀 Mahtavia reissuja tiedossa! Meillä kesäloma menee pääosin suomessa. Ulkosuomalaisuuden huono puoli, on lomien “pakkollinen” viettäminen Suomessa… Vaikka ei sillä, kaikkia läheisiä on jo kova ikävä, että kyllä sitä Suomeenkin ihan mielellään matkustaa.

  • Reply
   Noora
   9.5.2016 at 10:51

   Suomikin varmasti ulkosuomalaisena tuntuu hieman eri reissukohteelta kuin ihan Suomessa asuvasta. Siinä pääsee sentään käymään toisessa maassa, olkoonkin, että se on tuttu ja turvallinen entinen kotimaa. Toivottavasti säät Suomessa suosivat, niin mikäs täälläkään on ollessa 🙂

 • Reply
  Virpi /Täynnä tie on tarinoita
  9.5.2016 at 11:31

  Tosi kivoja reissuja tiedossa! Irlantiin tekisi itselläkin mieli! Ja olen myös suunnitellut legendaarista Vaasa-Uumaja väliä koettavaksi nyt kesällä, hiukan verestämään lapsuuden muistoja. 🙂

  • Reply
   Noora
   9.5.2016 at 21:33

   Kiitos! Irlanti on itselläkin ollut jo aika monen vuoden ajan haaveena, joten ihanaa päästä vihdoin sinne. Vaasa-Uumaja on kyllä legendaarinen risteily. Kiva kuulla, että muillakin on samoja suunnitelmia 🙂

 • Reply
  salaine
  9.5.2016 at 21:23

  Onpa hienot lomasuunnitelmat! Hienosti olet ripotellut lomaviikot pitkin kesää. Machu Pichusta olen jopa ihan kade. Meillä on yksi isompi lomasuunnitelma. 2,5 viikkoa olemme Italiassa. Loppukesän vietämme Suomessa ja ehkä jotain pieniä reissuja teemme sinne tänne eli mitään muuta ei olla suunniteltu. Loppukesästä voisi tehdä vielä jonkun pidennetyn viikonloppureissun jonnekin. No aika näyttää.

  • Reply
   Noora
   9.5.2016 at 21:49

   Joo, mun mielestä on kivaa ripotella lomia pitkin kesää. On sitten melkein koko kesän jotain mitä odottaa. Oi, 2,5 viikkoa Italiassa kuulostaa ihanalta. Paljoa en ole vielä Italiaa kolunnut, mutta se maa on kyllä tehnyt muhun suuren vaikutuksen. Moni tuntuu panostavan kesän viettoon Suomessa. Itsekin toivon ehtiväni tehdä edes jotain päivä- tai viikonloppureissuja kotimaassa. Täälläkin on niin paljon kaikkea mitä nähdä!

 • Reply
  Laura / Tuntemattomaan ja takaisin
  10.5.2016 at 00:28

  Huh miten paljon ohjelmaa sulla jo on! Itselläni ei ole mitään lukkoon lyötynä, koska mulla taas päinvastoin toukokuun lopulla odottaa paluumuutto Suomeen ja kesä Etelä-Savossa kesätöissä rahaa keräten tuleviin seikkailuihin. Mutta toivottavasti pari viikonloppua saisi napattua, Tallinna ja Tukholma mullakin on olllut mielessä, varsinkin kun ystävä on jälkimmäisessä töissä ensi kesän.

  Voi iki-ihana Peru. Siellä tuli 2013 vietettyä kuutisen viikkoa. Machu Picchun trekki on edelleen yksi mielettömimmistä reissukokemuksistani ikinä. Pietari on myös kesällä tosi jees, viime keväänä tuli siellä pyörähdettyä kahteenkin otteeseen. Nauti, tosi hyvältä kuulostavat kaikki suunnitelmasi!

  • Reply
   Noora
   10.5.2016 at 21:07

   No niinhän sitä taitaa olla! Suomessakin on varmasti siedettävää olla, kun on saanut olla hetken poissa. Ja rahan kerryttäminen nyt on mitä parhain tekosyy sille. Toivottavasti pääset edes noita viikonloppureissuja tekemään! Onneksi Tallinna ja Tukholma on ihania kaupunkeja molemmat. Machu Picchun trekki on varmasti kyllä ollut aivan huikea kokemus. Muakin olisi kiinnostanut se tehdä, mutta se olisi syönyt (ainakin kunnolla tehtynä) reissuajasta sen verran suuren osan, että se piti jättää ehkä hamaan tulevaisuuteen. Kiva kuulla, että Pietari on kiva kesäkaupunki. Ja kiitos, aion kyllä nauttia. Nautihan säkin kesästäsi 🙂

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  10.5.2016 at 12:15

  Kivoja suunnitelmia! Meillä kesä ei ole yleensä ollut matkailun huippusesonkia vaan mieluummin vietämme kesän Suomessa ja töissä ja käytämme lomat sitten syksyn sateilla tai alkukeväästä. Töissäkin on hyvällä tuurilla ajoittain kesällä hiukan hiljaisempaa, joten sekin käy melkein lomasta. Tänäkin vuonna on pari reissua syksylle varattuna tai ainakin melko selkeästi hahmoteltuna syys- ja lokakuulle, mutta kesä muutamaa kotimaan juttua lukuunottamatta vielä aika auki. Lofooteille yritetään ehkä heinäkuun lopulla.

  • Reply
   Noora
   10.5.2016 at 21:12

   Kiitos! Mä teen suuren osan reissuistani kesäaikaan. Siinä vaiheessa alkaa olla jo niin loman tarpeessa, kun muun ajan vuodesta tulee lomailtua niin vähän. Tokihan sen kelkan voisi yrittää kääntää talvipainotteisemmaksikin, mutta toistaiseksi näillä mennään. Suomen kesäkin on aina niin epävakaa, että jos täällä vaan sataa lunta, niin kyllä sitä alkaa mieli halajata lämpöön ja aurinkoon. Toki talvellakin, kun täällä vaan sataa lunta 😀 Oi, toivottavasti pääsette Lofooteille. Sinne mäkin kovasti haikailen!

 • Reply
  Ansku BCN
  10.5.2016 at 20:17

  Kuulostaa aika ihanalta kesältä!! Meillä on kesä taas yhtä palapeliä, mutta muutama juttu on varmistunut. Lontoosta pitää käydä hakemassa uusi auto kotiin, New Yorkissa kuluu pari viikkoa, Suomessa pitää tietysti käydä ja Italiassa olisi kaverin häät. Täällä Espanjassa on tarkoitus tehdä roadtrippejä sillä uudella autolla, joka ostettiin juurikin sen roadtrippailuun soveltuvuuden takia ja Ranskassa ja Andorrassa käydään myös. Siinäpä se kesä hupenee 🙂

  • Reply
   Noora
   10.5.2016 at 21:13

   Kiitos! Eipä sullakaan huonon kuuloinen kesä ole tulossa 🙂 New Yorkiin mäkin haluaisin joskus kesällä. Nyt mulla on siitä kokemuksia vaan tammi- ja maaliskuulta. Tosin ei nekään huonoja olleet.

 • Reply
  Anna / Muuttolintu
  11.5.2016 at 03:10

  Ihania suunnitelmia. Machu Picchu, yö linnassa Irlannissa ja Orlandon Harry Potter maistuisi kyllä miullekin! Meillä on edelleen suunnitelmat ihan auki, ja taitaa olla vielä syksyyn asti. Tarkoitus on säästää rahaa vähän pidempää reissua varten. Mutta on tää vaikeeta, kun jatkuvasti lukee muiden reissuja, ja itse joutuu vielä muutaman kuukauden olla paikallaan!

  • Reply
   Noora
   11.5.2016 at 21:57

   Kiitos! Mullakin olisi toiveena yrittää säästää rahaa, koska haluaisin vihdoin päästä lähitulevaisuudessa Uuteen-Seelantiin, ja sinne nyt ei viitsi lyhyeksi aikaa tai köyhäilemään lähteä. Mutta kun sitä ei vaan malttaisi olla kotona ja säästää. Mutta koita pärjäillä. Varmasti se mahtava lopputulos sitten kompensoi niitä kotona vietettyjä hetkiä 🙂

 • Reply
  Teija / Lähdetään taas
  11.5.2016 at 21:45

  Hieno kesä tiedossa! Tuo Vaasa-Uumaja -reitti on minullekin tuttu nimenomaan lapsuudesta. En muistanutkaan sen olemassaoloa enää. Olisipa nostalgista mennä se reitti näin aikuisena 🙂

  • Reply
   Noora
   11.5.2016 at 22:01

   Mahtavaa, että täältä löytyy muitakin, joille tuo Vaasa-Uumaja on nostalginen lapsuusreitti! Toivottavasti pääset sitä vielä nytkin testaamaan 🙂

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  12.5.2016 at 12:33

  Voi äh, mulla ei edes ole kesälomaa, oon niin kateellinen! Varsinkin toi Peru kuulostaa ihan mahtavalta, kun en oo itsekään koskaan vielä Etelä-Amerikassa asti päässyt tallaamaan. Mikään ei oo parempaa kuin kesä, jolla on monta reissua!

  • Reply
   Noora
   12.5.2016 at 21:23

   Voi ei, kesä ilman lomaa on kyllä vähän tylsä! Mutta onneksi sullakin on varmasti tulevaisuudessa vaikka kuinka paljon mahdollisuuksia taas reissata. Perua kyllä odotan itsekin ihan mielettömästi, kiva päästä tsekkaamaan vielä tuntemattoman mantereen meininkejä. Kesä täynnä reissuja on kyllä paras kesä 🙂

 • Reply
  Outi
  12.5.2016 at 20:58

  Ihania suunnitelmia sinulla! Yhdyn edellisiin, eli Perulle isoiso peukku!! Se on omissa haaveissanikin.

  Tallinnassa olen joskus junnuna ollut juhannuksena ja kaupunki oli silloin muistikuvieni mukaan täysin kuollut! Varmaan vähän samalla tapaa kuin Helsinki juhannuksena. Tästä on tosi jo varmaa ainakin 15 vuotta, joten ajat ja asenteet ovat varmasti muuttuneet.

  • Reply
   Noora
   12.5.2016 at 21:31

   Kiitos! Peru on kyllä omissakin haaveissa ollut vaikka kuinka pitkään. Ihanaa vihdoinkin päästä sinne. Varmasti Tallinna on 15 vuodessa muuttunut, mutta en panisi pahakseni vähän uinuvaa kaupunkia. Olisi ihanaa saada kierrellä siellä rauhassa. Toki sillä uhalla, että osa paikoista on mahdollisesti kiinni.

Leave a Reply