Kerran poistuin kotoa
Kaupunkilomat Pohjois-Amerikka

Quebecin vanhakaupunki – maisemat kuin sadusta

Aika moni Kanadan kaupungeista on mulle tuttu jo ihan mun lapsuusajoista. Jääkiekon ystävänä lajia tuli seurattua ja esimerkiksi jääkiekkokortteja kerättyä antaumuksella. Muistan tuijottaneeni USA:n ja Kanadan karttoja kotimme karttakirjasta ja ruksanneeni sinne eri NHL-joukkueiden kotikaupunkeja. Karttafani siis pienestä pitäen! Äitillä taitaa olla vieläkin jossain nurkissaan tuo karttakirja.

Quebec on jäänyt yhtenä joukkueista vahvasti mieleen. Ei siksi, että olisin sitä suuremmin koskaan fanittanut. Lähes päinvastoin. Mielestäni kaupungin joukkueella, Quebec Nordiquesilla, oli todella ärsyttävä nimi!

Taannoisella reissullani Kanadaan NHL-huuman pääsinkin kokemaan naapurikaupungissa Montrealissa, Quebecilla ei tällä hetkellä edes NHL-joukkuetta ole, vaikka huhuja joukkueen paluusta kaupunkiin pyöriikin ilmassa. Syyni käydä Quebecissa olivat paljon esteettisemmät, nimittäin Googlen kuvahausta bongattu hengästyttävän kaunis vanhakaupunki!

Quebecin vanhakaupunki oli Quebecin kauneinta antia

Quebecin vanhakaupunki on varmasti se syy, joka saa suurimmat turistivirrat suuntaamaan kaupunkiin. Muuten kaupunki näytti aika tavalliselta suurkaupungilta, eikä mekään paljoa aikaa käytetty sen tutkimiseen vanhankaupungin ulkopuolella. Vanhakaupunki taas on mielestäni ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Vaikka Eurooppa on lähes pullollaan toinen toistaan kauniimpia historiallisia kaupunkeja ja kaupunginosia, niin Quebecissa oli oma taikansa. Kevättalvi loi kauniita kontrasteja talven alta heräävään kaupunkiin, sen kujilla kulkiessa aistii lempeän tunnelman ja ei niiden kauniiden rakennusten ja värien seassa voi kuin hymyillä!

P3137559

P3137561

P3137527

Vanha Quebec on myös Unescon maailmanperintökohde

Sen lisäksi, että vanhakaupunki on kaunis ja upea, se on myös Unescon maailmanperintökohde. En kyllä yhtään ihmettele miksi. Lisäksi se on Kanadan ja Yhdysvaltojen alueen ainoa linnoituskaupunki, jonka muurit ovat edelleen pystyssä.

Kaupunginmuurit eivät kumminkaan luo ahdistavaa tai vangitsevaa tunnelmaa kaupunkiin, vaan sen kujat ovat valoisia ja värikkäitä, samoin tunnelma. Koska aikakoneita ei ole vielä keksitty (tai ainakaan näin ei ole myönnetty), Quebecin vanhakaupunki käy hyvin mainiosta historiasimulaattorista. 400 vuotta historiaa avautuu ympärillä niin kauniina ja niin kutsuvana.

P3137525

P3137518

P3137567

Meillä ei ollut mitään tiettyä kohdetta alueelta, mikä oltaisiin haluttu bongata. Annettiin vaan jalkojemme viedä, ja nehän veivät. Aika monta tuntia meni tallaten noita katuja ristiin rastiin. Toki Quebecissa, kuten kaikissa muissakin vanhoissa kaupungeissa, ne parhaat jutut on siellä kaupungin keskiössä ja laitamilla on vähän hiljaisempaa.

Mutta siinä missä turistilaumat ja huikeimmat rakennelmat jäivät taakse, toi kulku eteen tunnelmallisia pikkukujia ja hauskoja taideteoksia. Lisäksi kaupunginmuureilta näkee hyvin ympäriinsä. Tosin kaukaisempina maisemina kajastivat muun muassa ruma, tupruttava tehdas…

IMG_9058

IMG_9050

IMG_9052

Quebecin tunnetuin rakennus – luksushotelli Château Frontenac

Vanhankaupungin varmasti kirkkain helmi ja kuvatuin rakennus on yli satavuotias luksushotelli Château Frontenac. Itse asiassa hotellia väitetään jopa maailman kuvatuimmaksi hotelliksi, enkä yhtään ihmettele miksi.

Vaikka en mikään suuri hotellifani olekaan, niin tuolla olisin vaikka voinut yöpyä. Emme kumminkaan yöpyneet, vaan köyhäilimme hostellissa. Mutta teoriassa, jos rahasta ei olisi ollut kiinni, niin varmasti olisin mennyt ja viihtynyt.

P3137579

Château Frontenac

P3137575

Sekä Château Frontenacia että koko Quebecin vanhaakaupunkia pääsee ihastelemaan ja kuvaamaan näppärästi myös vanhankaupungin kupeessa olevalta Quebecin linnoitukselta, The Citadelle of Quebecilta. Meidän ollessa paikalla maaliskuun puolivälin tienoilla, kanadalainen talvi piti linnoitusta vielä tiukassa syleilyssään ja tarvoimme metrisessä, onneksi kantavassa, hangessa sen tiluksilla.

Linnoituksen parhaasta annista ei siinä vaiheessa oikein voinut nauttia, mutta muista näkymistä sentään pystyi. Sieltä pystyi ihastelemaan myös kauniita vuorimaisemia kaupungin taustalla sekä vanhankaupungin vieressä virtaavaa Saint Lawrence -jokea. En kyllä yhtään ihmettele, miksi kaupunki on aikanaan noille koordinaateille pystytetty!

P3137532

P3137542

P3137534

Quebec sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä Montrealista koilliseen, eli jos on esimerkiksi sillä suunnalla käymässä niin suosittelen ehdottomasti vaikka päiväretken kohteeksi. Me olimme Quebecissa päivän ja mielestäni se riitti oikein hyvin kaupungin keskeisimpien juttujen näkemiseen. Vaikka Quebec on vielä ranskalaisempaa seutua kuin Montreal, niin englannilla pärjäsi mainiosti varsinkin vanhankaupungin alueella.

Oletko sä käynyt lumoutumassa Quebecin kauneudesta?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  sonjanette | FIFTYFIFTY
  16.5.2016 at 19:42

  Onpas kivan näköinen tuo vanhakaupunki! Jotenkin etäältä Montreal on kuitenkin kiehtonut Quebecia enemmän.

  • Reply
   Noora
   16.5.2016 at 22:16

   Se on kyllä niin kaunis! Montreal oli kyllä mullekin entuudestaan kiehtovampi mutta nyt molemmissa käytyäni pidin kyllä molemmista. Ne vaan on niin erilaisia. Montreal on varmasti paljon monipuolisempi, mutta yksittäisenä asiana/osana vanha Quebec oli kaikkein parasta antia noissa kahdessa kaupungissa.

Leave a Reply