Kerran poistuin kotoa
Blogihaasteet

IGTT: Maaninen matkailumaaliskuu – 6 maata, 9 kaupunkia

Tiedättekö sen tunteen, kun joskus on pitkiäkin aikoja niin, että yhtään reissua ei ole näköpiirissä? Ja sitten räjähtää. Kaikki lähitulevaisuuden reissut ovatkin huomaamatta nivoutuneet lähes peräjälkeen – hyvä jos ehtii välissä käydä kotona vaihtamassa matkaromppeet toisiin ja sotkemassa. Maaliskuussa vähän niin kuin kävi näin.

Silloin tuli tehtyä kaksi reissua. Ensimmäinen rykäys oli viikon pituinen ja piti sisällään kaksi maata: USA:n ja Kanadan. Viikkoon mahtui muun muassa ajanviettoa kuudessa eri USA:n osavaltiossa, neljän päivän road trip Providencesta Montrealiin ja sieltä Quebecin kautta takaisin. Ja kirsikkana kakun päällä se elämäni ensimmäinen NHL-peli Montrealissa.

Pääsiäisen reissusuunnitelmat olivat lähes yhtä mahtipontiset, vaikka aikaa olikin vähemmän. Heittelin lentorulettia lähes minne tahansa Eurooppaan kunhan vain pääsi halvalla ja järkevin lennoin. Lentojen määränpääksi muodostui Wien, mutta koska kaupunki oli tuttu, omistin sille vain yhden päivän. Siitä junailin päiväksi Brnohon, siitä taas Bratislavaan ja Wienistä lensin vielä päiväksi Tukholmaan ennen kotiinpaluutani.

Tässä lyhyt tsekkaus kaikkiin niihin yhdeksään kaupunkiin, joissa vietin viime kuussa aikaa muuten kuin lyhyen pysäyksen verran.

PROVIDENCE, RI

prov

Vasemmalla providencelaista arkkitehtuuria. Oikealla pala Swan Pointin hautausmaata, jossa on myös Lovecraftin hauta.

Jos ja kun et ole aiemmin kuullut Providencesta, tai ylipäätään Rhode Islandista, voit lukea siitä enemmän tästä postauksesta. Providence muodostui yhdeksi kohteistani ja road tripin alku- ja loppupisteeksi jo ihan siksi, että kaverini, jonka kanssa reissasin, asuu siellä.

Providence on hauska kaupunki. Hyvin perinteinen uusienglantilainen, täynnä jylhiä rakennuksia, vanhoja kartanoita, kaunista luontoa, hautausmaa, jossa on kauhukirjailija H. P. Lovecraftin hauta. Jos pidät Bostonista, mutta haluat silti kokea jotain hieman erilaisempaa, käy tutustumassa Providenceen! New Yorkista pääsee bussilla edullisesti, alkaen pari dollaria, muutamassa tunnissa.

SALEM, MA

salem

Vasemmalla katunäkymää Salemin keskustasta. Oikealla Burying Pointin hautausmaa, Salemin vanhin hautausmaa.

Monelle nimi Salem varmasti on yhtä kuin noitavainot. Sen takia itsekin paikasta kiinnostuin, varsinkin kun tajusin sen olevan lähestulkoon reittimme varrella. Pieni koukkaus ei meitä kumpaakaan haitannut, päinvastoin. Salemilla on varsin hyytävä maine, eikä kaupungin ulkonäkö sitä ainakaan vähentänyt.

Siellä on jäljellä edelleen paljon historiallisia paikkoja, kuten rakennuksia ja hautausmaita. Lisäksi alkukevään riisuttu luonto ja harmaa sää olivat omiaan korostamaan kaupungin synkkää historiaa. Ehdottomasti käymisen arvoinen kohde, jos on kiinnostunut historiasta ja sattuu noille kulmille.

MONTREAL

mont

Vasemmalla Montreal Mont Royalilta nähtynä. Oikealla tunnelmia Montreal Canadiensin kotihallista, Centre Bellistä.

Montreal taas kaikessa aurinkoisuudessaan ja boheemiudessaan toimi kuin vastavoimana synkeälle Salemille. Montrealin halusin kiekkopelin kohteeksi sen ikonisen kiekkomaineen takia, ei näin TPS-fanina haitannut Saku Koivun pitkä perinne Montrealin joukkueessa. Lisäksi Montreal oli myös yksi kaverini suosikkikaupunkeja, joten mikäs siellä oli ollessa.

Siellä yhdistyy viehättävästi historia ja moderni, rosoisuus ja klassisuus, luonto ja urbaanius. Sekä ranska että englanti. Kaupungin taustalla pilkistää Mont Royal, jonne kannattaa ehdottomasti kiivetä ihailemaan maisemia. Lyhyessä ajassa en hirveästi Montrealia ehtinyt nähdä, mutta ihastuin kaupunkiin valtavasti. Tänne pitää päästä uudelleen!

QUEBEC

que

Vasemmalla Quebecin vanhakaupunki viereiseltä linnoitukselta nähtynä. Oikealla yksi paikan monista pittoreskeista kujista.

Halusin käydä Montrealin lisäksi jossain toisessakin Kanadan kaupungissa, jo ihan siksi, etten ollut maassa aiemmin vieraillut. Kriteerit olivat lähinnä hyvä sijainti Montrealin suhteen ja jotain kiinnostavaa nähtävää. Googlen kuvahaun perusteella Quebecin vanhakaupunki lumosi mut ja koska kaverinikaan ei ollut siellä käynyt, se tuli toiseksi kohteeksemme. Eikä suotta.

Quebecin vanha osa on ihan älyttömän kaunis, kuin jostain sadusta! Mielettömiä rakennuksia, lämpimiä värejä, pieniä kujia ja kaupunginosaa reunustavat linnoitus ja joki. Taustalla taas siintävät vuoret. Jos mut olisi tiputettu sinne ilman ennakkotietoja, olisin veikannut olevani jossain päin Eurooppaa.

NEW YORK, NY

nyki

USA-Kanada -reissuni ensimmäinen ja viimeinen etappi oli New York. Ensietappina ehdin viettää siellä ehkä kaksi minuuttia: hyppäsin lentokenttäbussista Grand Centralilla ja nappasin sieltä junan Connecticutiin. Paluumatkalla, ennen lennolleni suuntaamista, ehdin sentään viettää siellä muutaman tunnin. Mikä ei tietenkään ole New Yorkin mittapuulla millään muotoa riittämiin, mutta silti tyhjää parempi.

Kävin seikkailemassa Central Parkissa, jossa vietin mainion ja rauhoittavan, joskin harmaan sään värittämän parituntisen. Sen lisäksi ehdin lähinnä syödä hyvin.

WIEN, ITÄVALTA

wien

Vasemmalla Stephensdom, tai se mitä siitä sai yhteen kuvaan mahtumaan. Oikealla (jos en ihan feilaa) kirsikkapuita Stadtparkissa.

Toinen maaliskuun reissuni starttasi varsinaisesti Wienistä. Kaupunki oli mulle entuudestaan tuttu, siellä tuli muutama kesä sitten vietettyä kolmisen päivää. Moni “pakollinen” asia oli siis jo plakkarissa, joten keskityin vaeltelemaan, bongaamaan katutaidetta ja ottamaan revanssin Stephansdomista, goottilaisesta katedraalista, joka viime visiittini aikana oli ollut remontissa ja pressujen alla. Nyt pääsin sen näkemään!

Wien ei ole koskaan ollut ihan suosikkikaupunkejani, mutta kiva se on silti. Siellä on rosoa, historiaa ja leppoisa tunnelma. Ja ihanan keväistä. Ainakin verrattuna siihen lumimereen, jonka jätin taakseni Suomesta lähtiessä.

BRNO, TSEKKI

brno

Vasemmalta Brno linnalta nähtynä. Oikealla satunnainen kadunpätkä. Kadehdin hieman tuota värikkyyttä!

En muista, mikä sai mut ensi kertaa innostumaan Brnosta. Joko se, että siellä on linna tai sitten taas kerran Googlen kuvahaku. Joka tapauksessa ajattelin sen katsastaa samalla vaivalla, kun kerran lähistöllä olin. Wienistä junamatka sinne kesti noin 1,5 tuntia.

Ei mulla sen linnan lisäksi ollut kaupungista kauheasti odotuksia, mutta ihastuin siihen mielettömästi! Siellä oli historiaa, siellä oli tunnelmaa. Siellä oli värejä! Ja siellä oli myöskin goottilaisesta arkkitehtuurista ammentanut kirkko. Tsekissä olen aiemmin käynyt Prahassa, johon ihastuin myös palavasti. Joten halu kierrellä Tsekkiä enemmänkin kasvoi tästä valtavasti.

BRATISLAVA, SLOVAKIA

brat

Vasemmalla Bratislavan linna ja kaupunkinäkymää. Oikealla ihana kuja linnan lähettyvillä.

Bratislavassa olen melkein käynyt viime reissullani Wieniin. Silloin aika vaan ei riittänyt kaikkeen, joten nyt päätin ottaa revanssin. Olihan kaupunki taas vain 1,5 tunnin junamatkan päässä Brnosta. Bratislava ja Brno olivat tietyllä tapaa hyvin samanlaisia kaupunkeja: Historiallisia, värikkäitä. Linnakkaita. Molemmissa oli lähes identtinen linna lähes identtisellä kukkulasijainnilla kaupungin ytimen vieressä. En siis voinut olla pitämättä myös Bratislavasta.

TUKHOLMA, RUOTSI

tukh

Vasemmalla pala kauneinta Tukholmaa. Oikealla Södermalmin tunnelmallista katunäkymää.

Tukholma ei ehkä ole maantieteellisesti loogisin jatke tuolle keskieurooppalaiselle kaupunkikolmikolle, mutta lennot sen kautta mahdollistivat yhden ihanan päivän vieton myös tuossa suosikkikaupungissani! Tukholmassa olen käynyt jo niin monta kertaa, etten pysy laskuissa mukana, joten paineita nähdä muuta kuin kaupungin kauneutta ei ollut. Kiertelimme Assin kanssa vanhaakaupunkia, näköalapaikkoja ja Södermalmia ja se oli varsin täydellinen päätös mahtavalle reissulle.

Että sellainen maaliskuu! Juttuja tosiaan en kauheasti ole vielä ehtinyt näistä kaupungeista raapustella, joten jos kiinnostuit kuulemaan jostain enemmän, pysyhän kuulolla. Mulla on ihan älytön määrä tarinoita kerrottavana.

Mites teidän maaliskuut, oliko yhtä maanista matkailumeininkiä?

Lue myös nämä:


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Rimma + LauraTravellover ja Muru Mou. Itsehän olen Instagramissa nimimerkillä @hallanvaara.

You Might Also Like...

34 Comments

 • Reply
  Tanja/Levoton matkailija
  7.4.2016 at 09:10

  Paljon oot saanut matkoja yhteen kuukauteen! 😀 Salem vaikuttaa aika mielenkiintoiselta paikalta käydä, ja Kanadassa olisi joskus kiva päästä käymään. Olin vähän suunnittelut Kanadan matkaa tälle vuodelle, mutta matka tulisi liian kalliiksi.. NHL-peli Montrealissa oli varmasti upea kokemus!

  • Reply
   Noora
   7.4.2016 at 19:04

   Joo, joskus näitä vaan sattuu 😀 Salem oli kyllä kiehtova, onneksi pääsin siellä vihdoin käymään 🙂 Kanadassa kannattaa ehdottomasti käydä joskus! Vaikka en itse sitä kuuluisaa Kanadan luontoa päässytkään vielä suuremmin näkemään, niin jo nuo kaksi kaupunkia oli aivan ihania molemmat. Kanadaan ei ihan kengännauhabudjetilla kannata lähteä, mutta hyvää onneksi kannattaa odottaa, varmasti pääset vielä siellä käymään! NHL-peli Montrealissa oli kyllä aivan oma kokemuksensa 🙂

 • Reply
  sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa
  7.4.2016 at 17:38

  Sinulla on kyllä ollut melkoinen maaliskuu reissujen suhteen. Quebec näyttää tosi hienolta. Tuolla suunnalla minua kiinnostaa kyllä tuo Kanada. Huonoilta ei vaikuta myöskään Euroopan reissu. Itse olen kyllä enemmän sellainen viipyilevä matkailija, joten en saisi viikkoon kyllä mahdutettua tuota määrää paikkoja mitä sinulla oli tuolla Kanadassa ja USAssa.

  • Reply
   Noora
   7.4.2016 at 19:07

   Joo, näin jälkeenpäin maaliskuu oli kyllä aika haipakkaa. En ihmettele, että pääsiäisreissun jälkeen iski flunssa… Quebec oli todella kaunis. Varsinkin se vanha kaupunki. Muuten se oli aika tyypillinen suurkaupunki, mutta kyllä jo vanhan Quebecin takia sinne kannattaa lähteä käymään 🙂 Mä olen toisinaan viipyilevä matkaaja, mutta toisaalta mä yritän myös hyödyntää mahdollisuuksia. Jos päättäisin mennä kohteeseen X ilman, että tietäisin yhtään mitä kiinnostavaa sen lähiseuduilla on, olisin varmasti onnellinen pelkästään siellä. Mutta elämä on lyhyt ja maailma täynnä kaikkea kiinnostavaa, niin siksi yleensä bongailen paljon kiinnostavia juttuja ja yritän nähdä ne samalla kertaa 🙂

 • Reply
  SariKoo.fi
  7.4.2016 at 18:49

  NHL-peli on omalla bucketlistillä mutta eiköhän se pidä joko Nykissä tai Anaheimissa käydä katsomassa. Vaikea kuvitella millainen tunnelma noissa halleissa on, kun on lapsuutensa käynyt HPK:n pelejä katsomassa Rinkelinmäellä 🙂 Kesällä on tod.näk. tiedossa Wienin reissu, joten jään odottelemaan jos sieltä on vielä lisää kerrottavaa!

  • Reply
   Noora
   7.4.2016 at 19:11

   Tuolla Montrealissa oli kyllä oma tunnelmansa. Kannustuskulttuuri oli hieman erilainen kuin Suomessa, siellä peli oli vähän enemmän myös yleisön show kuin täällä. Mutta siinä vaiheessa kuin lähes täysi halli (kapasiteetti vähän yli 20 000) piti ääntä, se oli huumaavaa. Pelistä olisi tarkoitus kirjoittaa oma postaus, kun vaan aikaa löytyy tarpeeksi. Pitää katsoa, löytyykö Wienistä vielä lisää juttua. Viime kuuhun tosiaan mahtui niin paljon kaikkea, että ajatuksia on pitänyt aika paljon jäsennellä reissujen jälkeen 😀

 • Reply
  Hanna / Ranskatar reissaa
  8.4.2016 at 13:41

  Tehokas reissukuukausi sulla kieltämättä! 🙂 Mun on pitänyt lähteä tonne Bratislavaan jo vaikka kuinka kauan, siellä asuisi parikin slovakialaista kaveria, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Samalla reissulla ehdottomasti täytyisi käydä Wienissä, eikä tuo Brnokaan huonolle näyttänyt!

  • Reply
   Noora
   8.4.2016 at 20:26

   Joo, aika haipakkaa kyllä piti 🙂 Onneksi jokainen kuukausi ei sentään noin kiireinen ole. Käy ihmeessä Bratislavassa, mä ainakin pidin siitä kaupungista paljon! Vaikka kovin monelle päivälle se ei ehkä tarjoaisikaan nähtävää, niin siinä lähiseudulla on sitten paljon lisää kivaa, johon tarvittaessa tutustua 🙂 Mä liputan Brnota vielä Wienin yli, mutta ei kumpikaan huono kohde ole.

 • Reply
  Mika / Lähtöportti
  8.4.2016 at 15:04

  Melkoinen maaliskuu! Kiinnostavia kaupunkeja kaikki, olen käynyt noista vain Nykissä, Wienissä ja Tukholmassa. Näin urheilun ystävänä kiva kuulla NHL-unelman toteutumisesta. Mä olen nähnyt yhden matsin Torontossa. Erityisesti Montreal ja Quebec kiinnostaa ja myös Brnosta lukisin mielelläni lisää! Mä olenkin lusinut blogin aloittamisen jälkeen kotimaassa, mutta reissuputki alkaa nyt. Ensi yöksi Krakovaan 🙂

  • Reply
   Noora
   8.4.2016 at 20:30

   No oli kyllä! Onneksi näin jälkeenpäin on hyvä hirvitellä 😀 NHL-unelman toteutuminen oli kyllä ihan mieletön juttu. Siitä heräsi (yllättäen) kipinä tutustua myös muihin USA:n ja Kanadan kiekkokaupunkien meininkeihin. Kaikista noista viime kuun kaupungeista on kyllä tulossa juttua. Sormet syyhyäisi kirjoitella niistä, mutta aikaa vaan pitäisi hommaan löytää… Oi, mahtavaa reissua sulle! Krakova on kiinnostanut jo pitkään. Jos sinne olisi ollut pääsiäisenä edullisempia lentoja tarjolla, olisin saattanut päätyä Wienin + kumppaneiden sijaan sinne 🙂

 • Reply
  säppä
  8.4.2016 at 16:42

  Apua, mä luulin että mulla oli hulinaa kuukausi täynnä, mutta nähtävästi se olikin melko seesteinen 😀 Ja Tukholma on muuten yksi minunkin suosikkikaupungeistani. 🙂

  • Reply
   Noora
   8.4.2016 at 20:32

   Haha, ei mulla onneksi yleensä noin hulinaa matkailun suhteen ole 😀 Hullua kyllä ajatella, että kävin yhden kuukauden aikana niin monessa maassa, ettei moni tavan tallaaja ole ehkä elämänsä aikana käynyt… No onneksi matkabloggaaja voi olla vähän hullu 😉 Ihanaa, lisää Tukholma-faneja! Se on kyllä niin paras 🙂

 • Reply
  Maarit Johanna
  9.4.2016 at 10:32

  Mie luulin, että mun viime VUOTENI oli maaninen, mutta sie sait tiivistettyä paljon enempi yhteen kuukauteen! 😀
  Quebec näyttää niin symppikselta. Nuo vanhat kuvaukselliset kujat sais minun sydämen sykkimään <3
  Wien on yks lempikaupungeistani ja keväällä se on tosiaan kukkea. Stephansdom oli muuten minunkin viime visiitillä rempassa, joten hyvä tietää ettei enää! 🙂

  • Reply
   Noora
   9.4.2016 at 16:56

   No joo, näin käy joskus 😀 En tosin kyllä muista aiemmin noin suurella vaihteella reissanneeni noin lyhyessä ajassa. Quebec on niin symppis. Koko se vanha osa saa huokailemaan ihastuksesta. Ne kujat ja kaikki ihanan värikkäät talot ja kaupat oli ihan mielettömiä. Ja ne kaupungin portit ja <3 No mene joskus ja ihastu itsekin 🙂 Stephansdom itsessään on kyllä ihan hyvä syy lähteä joskus takaisin Wieniin!

 • Reply
  Teija / Lähdetään taas
  10.4.2016 at 16:40

  Voi, minä niin tiedän tuon tunteen, ja ihan samalta ajalta kuin sinun kokemuksesi. Me käytiin joulun aikaan reissussa, ja sitten oli pitkät melkein kolme kuukautta ilman yhden yhtä reissua Suomen rajojen ulkopuolelle. Maaliskuussa käytiinkin sitten Tallinnassa, Thaimaassa ja Dubaissa. Nyt ehditään hetki hengähtää, ennen kuin tulevat Lontoo, Mallorca ja Menorca. Ehdin jo hieman unohtaa, millaista onkaan lähteä matkalle, ja nyt tuntuu ihan kivalta, kun ollaan edes pari viikkoa yhteen putkeen kotona.

  Ihanan kuuloinen maaliskuu myös sinulla 🙂 Kuulolla pysytään 🙂

  • Reply
   Noora
   10.4.2016 at 21:25

   Huh, sielläkin suunnalla on kyllä äksöniä riittänyt! Ihanaa kun on välillä tällaisia kunnon reissuryppäitä, vaikka ne sinänsä ovat myös varsin vaativia. Kyllä reissujen välillä pitää myös muistaa ja malttaa hengähtää. Mulla on tiedossa koko huhtikuun verran Suomea, ennen kuin taas veri vetää maailmalle. Varsin mukavan kuuloisia reissuja teillä tulossa 🙂

 • Reply
  Johanna @ Out of Office
  10.4.2016 at 18:07

  No kyllä ei ollut maaliskuussa mitään muuta maanista kuin kotona vipeltävä käyttölinjainen labradori 🙂 Reissu Milanon kautta Monzaan ja Comoon oli rauhallinen ja seesteinen – liikennettä lukuunottamatta.

  Tykkään itse ripotella pikkumatkoja sinne tänne pitkiin viikonloppuihin, siten jaksaa helpommin arjen harmautta. Pari, maksimissaan kolme kuukautta on hyvä väli, sitten pitää taas päästä jonnekin pikkuretkelle.

  • Reply
   Noora
   10.4.2016 at 21:28

   No on se hyvä, että joku edes hoitaa vipellyksen 🙂 Onneksi aina ei tarvitse reissata maanisesti, kyllä leppoisa reissaaminenkin on välillä oikein hyvä. Pikkumatkat ovat kyllä kivoja. Parempaa kuin pelkkä kotona oleminen ja piristäväthän ne kummasti pidempien reissujen väliä. Onneksi Euroopassa on helppo lähteä lyhyesti ja lähelle tarpeen vaatiessa!

 • Reply
  Ansku BCN
  11.4.2016 at 22:47

  No jopa! Eipä tuossa varmasti ehtinyt kuin käydä kääntymässä kotona :D. Providence voisi olla kiinnostava kohde ensi kesän pidemmälle NYC:in reissulle, tarkoitus kun on ottaa ainakin yhtenä päivänä auto alle ja käydä jossakin. Kiitos vinkistä!

  • Reply
   Noora
   12.4.2016 at 17:17

   No ei siinä kyllä oikein ehtinyt 😀 Onneksi nyt on sitten vastapainona seesteisempi jakso meneillään. Suosittelen kyllä Providencea enemmän kuin lämpimästi. Siellä on sopivassa sekoituksessa luontoa ja kivaa kaupunkimiljöötä. Plus että se on vielä kohtuullisen ajomatkan päässä Nykistä.

 • Reply
  Miika ♥ Gia | matkakuume.net
  14.4.2016 at 23:58

  Ai hitsit, osaan jotenkin samaistua tähän reissumäärään, se on ollut viime kuukauden aikana itsellänikin lähes eeppinen – ja löytyypä yksi samakin kohde – tuo mahtavan kaunis Tukholma, joka ei suomalaisilta saa lainkaan sitä huomiota, jonka se ansaitsisi. Rakastan samoilla sen kaduilla, kokeilla uusia kahviloita, juosta lenkkiä Kungsholmenin rantaa, elää kaupungin sykettä, joka on huomattavasti Helsinkiä syvempi.

  Lisäksi olet päässyt näemmä yhteen kaupunkiin josta myös itse diggaan – Montrealiin. Pari kertaa olen tuolla päin ollut, ja aina se on yhtä kiva. Johtunee varmasti myös siitä että siellä asuu kavereita. NHL -peliin en päässyt, mutta NHL -tuomarileirillä kuitenkin olin, onhan se melkein sama juttu. 🙂 Elämäni ensimmäisessä baseball -pelissä sen sijan kävin!

  Aikamoista haipakkaa reissaamisen suhteen sinulla, hidastuuko tahti lainkaan nyt? 🙂

  • Reply
   Noora
   15.4.2016 at 08:36

   Ihanaa, että on muitakin hulluissa määrissä reissaavia! Tukholma tuntuu kyllä olevan suomalaisten kannalta valitettavan aliarvostettu, mutta onneksi sen ihanuuden päälle ymmärtäviäkin löytyy 🙂 Mä voisin käydä siellä vaikka kerran kuussa, jos aikaa ja rahaa riittäisi. Montreal jätti mut kyllä haluamaan lisää. Juuri eilen viimeksi haaveilin, että sinne pitäisi päästä joskus kesällä. Ja ylipäänsä joskus uudestaan. Kyllä, jos NHL on tapahtuman etuliitteenä, niin se sitten lasketaan 😉 Baseball on multa vielä näkemättä, mutta sitä ja footballia olisi kiva joskus käydä myös fiilistelemässä. Huhtikuun ajaksi piti vähän hidastaa hommaa, tosin mahtuu tähän kuuhun pari kotimaan pyörähdystä. Mutta ensi kuussa sitten taas uusin uljain, hurjin suunnitelmin 🙂

 • Reply
  Lotta Watia | Unagidon
  15.4.2016 at 06:45

  Huuh, no on siinä ehditty mennä! Mullakin kyllä maaliskuu oli aika maaninen; oon mennyt edestakaisin Tokio-Okinawa-Soul-Tokio-Kioto-Osaka. Välillä vähän sekaisin, että missä kaupungissa oikeen herään. 😀

  • Reply
   Noora
   15.4.2016 at 08:39

   Joo, oli kyllä vähän ennennäkemättömän haipakkaista! Ihanaa, että sullakin oli maaninen maaliskuu. Joskus on kiva reissata niin hulluna, ettei pysy kärryillä siitä missä onkaan 😀

 • Reply
  Martta / Martan Matkassa
  15.4.2016 at 23:25

  Kanada ja lätkämatsi, se olisi kyllä ihan huikee combo! Kanada kiinnostaa, kuten myös tuo Providence, täytyypä käydä lukaisemassa tuo postaus. Itse tykkäsin Wienistä todella paljon ja se on kyllä top 3-listalla! Totta välillä reissut osuu yhteen sumaan ja tuntuu ettei niistä ehdi nauttia niin kuin pitäisi, että jaksaa taas reissuttoman kauden yli 🙂

  • Reply
   Noora
   18.4.2016 at 12:35

   Kanada ja lätkämatsi oli kyllä todella huikea kombo 🙂 Onneksi pääsin sen vihdoin toteuttamaan! Providenceen tutustumista suosittelen kyllä lämpimästi! Ihana kaupunki mutta valitettavasti USA:n ulkopuolella varsin tuntematon. Mä haluaisin tykätä Wienistä vielä enemmän, se on todella kiva kaupunki mutta joku siitä vaan puuttuu niin, etten koskaan ihan hullaannu siihen. Mutta voisin mennä kolmannenkin kerran.

 • Reply
  Juha-Petteri Kukkonen | Sirbizler.com
  16.4.2016 at 00:51

  Matkojen määrä ei hämmennä, mutta Kanada! En ole vielä Vancouverissa, tai edes sun mainitsemassa Montrealissa käynyt. Sääli…

  • Reply
   Noora
   18.4.2016 at 12:36

   Kanada oli kyllä aivan mahtava paikka, noin pienen tutustumisen perusteella jo uskallan niin väittää. Paljon enemmän sitä pitäisi ehtiä vielä tutkia. Kaupungit vaikuttaa mahtavilta ja luonto on huikeaa.

 • Reply
  Annika | Travelloverblogi
  19.4.2016 at 13:40

  Tunnistan itseni tuosta, että jos nyt täällä ollaan, voisi samalla käydä siellä ja tuolla, mutta mieluusti nyt vähintään kaksi yötä kuitenkin yhdessä kohteessa. 🙂 Olen vähän ajatellut kierrellä Tsekeissä ensi kesänä, ja Brno on ehdottomasti yhtenä. Juurikin sen vanhat ja värikkäät talot houkuttelevat.

  • Reply
   Noora
   19.4.2016 at 18:24

   Ihanaa, että on muitakin tilaisuuksien hyödyntäjiä. Maailma on suuri ja lomapäivät vähäisiä, niin kaikki hyöty nähdä mahdollisimman paljon tulee käyttää 🙂 Mäkin toki haluaisin viettää sen parikin päivää kohteessa, mutta onneksi päivässäkin ehti jo jotain. Oi, käy ihmeessä Brnossa! Se oli kyllä niin ihastuttava.

 • Reply
  Terhi / Muru Mou
  19.4.2016 at 22:24

  Vau, mikä reissukuukausi! Just ennen tämän postauksen lukemista klikkasin Skyscannerin auki, laitoin päiviksi tulevan viikonlopun ja lentokohteeksi ‘everywhere’ mutta eipä sieltä mitään erikoista edullista tullut tulokseksi. Syynä varmaan se, että perjantai on Tanskassa pyhä ja kaikki on lähdössä viikonloppureissuun. Mutta samalla tyylillä olen yrittänyt lentoja katsella: jos halvalla pääsee, lähtisin heti!
  Aivan mielettömän upeita kuvia, jälleen kerran 🙂

  • Reply
   Noora
   20.4.2016 at 10:00

   Tuo on niin turhauttavaa, että lähes mihin tahansa voisi lähteä, mutta (paikallinen) pyhä pompauttaa hinnat kattoon. En itsekään edes muista kuinka monta kohdetta pääsiäisreissun suhteen pyörittelin ja kaikki oli kallista. Ja kiitos, ihanaa kuulla 🙂

 • Reply
  Rimma | RIMMA + LAURA -matkablogi
  3.5.2016 at 22:41

  Aika tiivis setti sanoisinko 😀 Ei ollut kyllä meidän maaliskuu ollenkaan maaninen! Lähinnä Suomimatkailua pohjoisessa 🙂 Bratislava on ihana! Yksi suosikkikaupungeistani Euroopassa.

  • Reply
   Noora
   3.5.2016 at 23:26

   No ei tohon oikein muuta voi sanoa 😀 Ehkä se on hyvä, ettei kaikilla ollut maaninen maaliskuu. Pysyy edes joku reissubalanssi maailmassa… Bratislava oli kyllä ihana! Brno oli tosin mielestäni vielä ihanampi, mutta en sitten tiedä jos olisin käynyt Bratislavassa ennen Brnoa, olisiko mielipiteeni toinen 🙂

Leave a Reply