Kerran poistuin kotoa
Pohdinnat Pohjois-Amerikka

Miksi rakastuin Rhode Islandiin?

Mitä sinä tiedät Rhode Islandista?

Jos tämä kysymys olisi esitetty mulle pari vuotta sitten, vastaus olisi ollut luokkaa “Ööö”. Oletettavasti olisin osannut yhdistää nimen USA:n osavaltioksi, mutta tuskin sitä olisin osannut sijoittaa kartalle oikein. Mitään faktaa tai edes oletettuja totuuksia paikasta en olisi osannut kertoa. Tai no, tällä mielikuvituksella kyllä keksii aina kaikkea! Mutta totuuden häivääkään niissä jutuissa tuskin olisi ollut.

Onneksi pari vuotta sitten aika lailla sattumalta tutustuttiin Assin kanssa Rhode Islandissa majaa pitävään Adamiin, jonka jälkeen tuo USA:n lilliputtiosavaltio on tullut tutuksi. Ja voi, miten ihana paikka Rhode Island onkaan!

P3107217

IMG_8775

Mikä ihmeen Rhode Island?

Rhode Island on Yhdysvaltojen pienin osavaltio pinta-alalla mitattuna, ja se sijaitsee USA:n koillisosassa. Atlantin valtameri huuhtoo sen rantoja ja osavaltion pääkaupunki on Providence. Se kuuluu kuuden osavaltion muodostamaan Uuden Englannin alueeseen ja on niitä amerikkalaisia paikkoja, joilla on pitkä eurooppalaisvaikutteinen historia.

rhodeis

Rhode Island kartalla. Kuva Wikimedia Commonsista.

Miksi Rhode Islandiin kannattaa mennä?

Jos välkkyvalot tai pintaliitokulttuuri eivät kiinnosta tai haluat muuten vain nähdä erilaista Amerikkaa, Rhode Island kannattaa laittaa korvan taakse. Se on täynnä historiaa, mystiikkaa, luonnonkauneutta, upeita rakennuksia ja pieniä seikkailuja. Juuri niitä asioita, joista itse pidän paljon.

Olen käynyt Rhode Islandissa kahdesti, viime vuoden tammikuussa sekä nyt maaliskuussa. Näin kesäajan ulkopuolella koko osavaltiota tuntuu ympäröivän hieman vanhahtava, tunnelmallinen kauneus. Teiden varsilla lehdettömät puut kaartuvat matkaajan ylle, aivan kuin aavekäsillä kurkotellen.

Synkät ja jopa hieman rempallaan olevan näköiset kartanot täyttävät osavaltion. Merta voi käydä ihailemassa useasta upeasta näköalapaikasta. Jo pelkästään ajomatka osavaltion teillä on huikean kaunis kokemus.

IMG_3958

IMG_3966

IMG_8731

Tunnelmallinen Rhode Island

Mä viihdyn Rhode Islandissa äärimmäisen hyvin. Voisin teoriassa kuvitella jopa asuvani siellä. Mutta vain teoriassa, sillä en halua asua USA:ssa.

Rhode Island on osavaltiona hyvin maan- ja luonnonläheinen. Siellä voi liikkua ympäriinsä muutenkin kuin autolla. Kävelijöitä, lenkkeilijöitä ja pyöräilijöitä näkee joka paikassa. Siellä on paljon luontoa, jossa liikkua. Osavaltio on myös hyvin kompakti. Pienen kokonsa ansiosta välimatkat ovat lyhyet, ja paljon mielenkiintoisia asioita pystyy näkemään ilman pitkiä ajomatkoja.

Lisäksi Rhode Islandia ympäröi monta muuta mielenkiintoista osavaltiota, joissa yhdistyy samaa historiallista ja luonnonkaunista tunnelmaa. Varsinkin Vermontin ja New Hampshiren vuorimaisemat lumosivat mut ja haluan päästä alueelle takaisin joku kesä. Vaeltamaan ja nauttimaan luonnosta.

Lisäksi Harry Potter -faneille on tarjolla osavaltioon liittyvä fun fact: Brownin yliopisto, jossa Emma Watson opiskeli, sijaitsee Providencessa! Sen kampusalue on todella kaunis.

IMG_8759

IMG_8773

Brownin yliopiston maskotti. Karhu, joka mielestäni näyttää lähinnä humalaiselta!

P3107306

Rhode Island – osavaltio historian ystävälle

Lisäksi Rhode Island pitää sisällään paljon mielenkiintoista. Ainakin jos tykkää historiasta ja vähän kansanperinteen värittämistä paikoista ja kohteista. Providencesta löytyy esimerkiksi Swan Pointin hautausmaa, jossa kauhukirjailija H. P. Lovecraftin hauta sijaitsee. Alueella on muitakin kauniita ja historiallisia hautausmaita. Sieltä löytyy myös autiotaloja.

Näihin mua kiinnostaviin, vähän vaihtoehtoisempiin Rhode Islandin nähtävyyksiin ja tekemisiin tulen palaamaan ihan omassa postauksessa. Mahtuu sinne myös paljon perinteisempää nähtävääkin, kuten huikean kaunis Ocean Drive -reitti rannikkoa pitkin, Fort Adamsin linnoitus, majakoita, kauniita siltoja, Block Island ja Providencen keskustan kauniit rakennukset.

P1202799

P3107201

P3107243

Jos ikinä olet lähimailla tai kaipaat muuten vain Jenkkilästä uutta nähtävää, suosittelen Rhode Islandiin tutustumista erittäin lämpimästi! Itse en ainakaan malta odottaa, että pääsen sinne taas uudelleen.

P3107341

Onko Rhode Island sulle tuttu paikka? Tai innostuitko mahdollisesti joskus käymään siellä?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

52 Comments

 • Reply
  Mika / Lähtöportti
  19.3.2016 at 20:36

  Vaikka olen aika paljon matkailusta ehtinyt lukea, niin tämä on ensimmäinen vastaan tullut Rhode Islandin ylistys. Uskoisin kyllä viihtyväni tuolla hyvin itsekin. Olen mennyt junalla Bostonista New Yorkiin. Tuosta matkasta jäi mieleen kuulutus, jossa kerrottiin edellisen junan hajonneen “in the middle of nowhere in Rhode Island”. Ne edellisen junan matkustajat sitten pelastettiin meidän junaan ja tuli aika ahdas loppumatka 🙂

  • Reply
   Noora
   20.3.2016 at 11:12

   No pakko kyllä myöntää, etten itsekään muista osavaltion ylistyksiin törmänneeni. Joten mielestäni oli hyvä aika korjata tämä puute 🙂 En tosiaan olisi ehkä koskaan tuonne eksynyt, ellen olisi tutustunut siellä asuvaan ihmiseen. Varmasti olisi Rhode Island myös sun makuun! Haha, aika mahtava tuo junatarina. Siellä ympäriinsä ajellessa kyllä tulee toisinaan “in the middle of nowhere” -tunne, vaikkakin se on niin pieni paikka. Johtunee noista puista, joita on vähän joka paikassa!

   • Reply
    Juha-Petteri Kukkonen | Sirbizler.com
    25.3.2016 at 21:26

    Harvassa tosiaan on kehut olleet paikasta, mutta toisaalta sama koskee montaa muutakin osavaltiota. Varsinkin ulko-jenkeiltä, mutta tämä toki johtuu siitä, että suurinosa matkustaa just Kalifornian, Floridan ja Nykin kaltaisiin kohteisiin. Sitten au-parit ja vaihto-oppilaat on erikseen 🙂

    • Reply
     Noora
     25.3.2016 at 22:24

     Joo, omakin ensimmäinen USA:n reissu suuntasi Floridaan, vaikkakin ns. olosuhteiden pakosta. Mutta varmasti Suomesta on helpoin ja vaivattomin lähteä sinne, minne lennot vievät. Ainakin ensimmäisillä kerroilla. Varmasti Jenkeissä on vielä monta muutakin osavaltiota, joihin voisin rakastua mutta joista en vielä itsekään tiedä mitään!

 • Reply
  Teija / Lähdetään taas
  20.3.2016 at 11:35

  No enpä ole ennen koko paikasta kuullutkaan. Ainakaan niin, että se olisi jäänyt mieleeni. Tuollaisiin paikkoihin ei kyllä tule noin vain eksyttyä, tai varta vasten tule suunniteltua matkaa, jollei tuntisi ketään paikan päältä. Kuulostaa kyllä kivalta paikalta!

  • Reply
   Noora
   20.3.2016 at 19:38

   Vähän arvelinkin, että osavaltio on monelle ennestään tuntematon. Ja aivan hyvin olisi voinut jäädä itsellenikin. Onneksi kumminkin kävi toisin ja pääsin sinne tutustumaan. Ei siinä, ettäkö USA:n tunnetuimmissakaan kaupungeissa välttämättä vikaa olisi, mutta on se aina mahtavaa löytää noinkin isosta maasta omantyylisiään paikkoja!

 • Reply
  Lotta Watia | Unagidon
  20.3.2016 at 13:10

  Pienimmäksi osavaltioksi olisin osannut nimetä, samoin sen sijainnin tiedän, enpä oikein muuta. Ehkä jossain Sinkkuelämää-jaksossa se on vilahtanut. 😀

  Aika idyllisen ja eurooppalaisen näköistä siellä näköjään on. Täytyy pitää mielessä, kun seuraavan kerran noille suunnille suuntaa. 🙂

  • Reply
   Noora
   20.3.2016 at 19:40

   Jes, noilla tiedoillahan sä oot jo varsin edistynyt 😉 Sinkkuelämää oon kyllä itsekin joskus katsonut, mutta en muista muistavani sarjaa sieltä 😀 Joo, varsin idyllinen ja eurooppalainen paikka on kyseessä. Toki eurooppalainen voi olla monelle liian tylsä ja tavallinen, mutta mulle se toimii. Viihdyn tuolla paljon paremmin kuin esimerkiksi karsastamassani Floridassa, joka on omaan mieleeni liian pinnallinen. Suosittelen kyllä käyntiä noilla nurkilla 🙂

 • Reply
  Sisko
  20.3.2016 at 17:33

  Ihana paikka kuvien ja kuvailun perusteella 🙂

  • Reply
   Noora
   20.3.2016 at 19:41

   Sitä se todellakin on 🙂

 • Reply
  Paula - Viinilaakson viemää
  20.3.2016 at 20:28

  Kyllä toivottavasti joskus päästään kiertelemään sinne suunnalle. Haluaisin ainakin käydä kansallispuistoissa ja lähiosavaltioissa on niin monta paikkaa joissa haluaisin käydä, että eiköhän sinnekin suunnalle joskus lähdetä. Taas eikun road tripiä suunnittelemaan.

  • Reply
   Noora
   21.3.2016 at 21:07

   Muakin kiinnostaisi kierrellä paljon lisää myös lähiosavaltioissa ja kansallispuistoissa. Sen verran, mitä olen Rhode Islandin lähiosavaltioitakin nähnyt, niin ne on just mun makuun. Toivottavasti päädyt joskus Rhode Islandiin ja ihastut!

 • Reply
  Hellan ja viinilasin välissä
  20.3.2016 at 22:13

  Paikka on nimenä tuttu, mutta en ole koskaan kuullut siitä nimeä enempää. Aika mukavalta ja leppoisalta paikaltahan tuo tuntuu ja näyttää jotenkin jopa vähän kotimaiselta 🙂

  • Reply
   Noora
   21.3.2016 at 21:08

   Kyllä, leppoisa ja mukava tuo paikka todellakin on. Tietyllä tapaa myös ehkä hieman kotimainen, mutta ainakin varsin eurooppalainen. 🙂

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  20.3.2016 at 22:15

  Rhode Islandilla en ole käynyt, mutta “noilla kulmilla” olen pitänyt Nantucketin ja Martha’s Vineyardin saarista. Ihan erityisesti ensimmäisestä. Yhteydet niille taitavat kyllä enimmäkseen mennä muuta kautta, mutta tuosta karttakuvasta tulivat kuitenkin ensimmäiseksi mieleen 🙂

  • Reply
   Noora
   21.3.2016 at 21:09

   Noilla nurkilla on kyllä paljon nähtävää. Vuoria, saaria ja kaunista luontoa. Noita lähitienoon saaria haluaisin itsekin ehtiä kierrellä paremmin. 🙂

 • Reply
  Jenni / Globe Called Home
  21.3.2016 at 06:27

  Mä olen käynyt Rhode Islandissa kaaaauan aikaa sitten: 8 vuotta sitten pikavisiitillä (pysähdyttiin clam chowderille matkalla Cape Codilta NYCiin) ja sitä ennen 90-luvulla turisteilemassa. Muistikuvat eivät siis ole häävit, joten ehkä sen takia (tai siitä huolimatta?) omassa mielessä Rhode Island ei paljoa poikkea Connecticutista tai Massachusettsista. Tuon kuvauksen joka tapauksessa tunnistin: historiaa, luontoa, upeita rakennuksia. Tuntuu, että tuossa kuvauksessa yhdistyi koko New England. 🙂

  • Reply
   Noora
   21.3.2016 at 21:11

   Jes, muitakin osavaltiossa käyneitä! (Kyllä, nuo lasketaan :D) Eihän Rhode Island kovinkaan paljoa taida pääpiirteissään noista lähiosavaltioista poiketa. Niissä olen tosiaan jonkun verran käynyt,mutta en vielä niin paljoa, että kaikkia uskaltaisin niputtaa yhteen ja samaan hehkutuspostaukseen. Siksi mainostin härskisti pelkkää Rhode Islandia 🙂

 • Reply
  ankka
  21.3.2016 at 18:24

  Rhode Islandista tiesin etukäteen seuraavaa: Pääkaupungin nimen, sen, että siellä on homoturismin mekka ja että siellä “on tavattu” isojalka. Vai pitäisikö sanoa, “epäillään tavatun”? Pimeässä metsässä liikkuminen kuunnellen kuinka joku tai jokin koputtaa puuta tai ulvoo kaukana on juuri vaihtoehtoista toimintaa. Minusta on tullut isojalka-skeptikko. Lovecraftin hauta kiinnostaa ja autiotalokierros ja kaikki vähän epätavanomaisempi ja mieluiten tietysti kaikki tuollainen yöaikaan.

  • Reply
   Noora
   21.3.2016 at 21:14

   Hei, sullahan oli paljon tietoa! Mulla varmasti pitäisi olla jotain palkintoja joita antaa Rhode Islandista jotain tietäville 😀 En yhtään ihmettele, jos Isojalka-havaintoja tuolta suunnalta olisi. Kun Lovecraftkin vaikutti tuolla suunnalla, niin mahtuu sinne varmasti muitakin mysteerejä sekaan! Yöaikaan tuollainen seikkailu olisi varmasti aivan huikea, onneksi Rhode Island on jo alkukevään päivänvalossakin (tai ainakin sateisena päivänä) sen verran aavemainen, että se riitti mulle tunnelmanluojaksi 🙂

 • Reply
  Anna / Muuttolintu
  21.3.2016 at 23:43

  Täytyy myöntää, että en tiennyt Rhode Islandista juuri mitään ennen tätä. Meikäläisen USA:n tuntemus on tosi huono vielä. Aina oppii uutta reissublogeista. Veikkaisin, että tykkäisin minäkin Rhode Islandista, joten pistetään korvan taakse! Lähden sinne joskus metsästämään Isojalkaa 🙂

  • Reply
   Noora
   22.3.2016 at 18:15

   Musta tuntuu, että USA:ssa on edelleen miljoona ihan samankaltaisesti nimettyä osavaltiota, jotka sekoitan toisiinsa enkä osaa sijoittaa kartalle. Onneksi matkatessa oppii, ehkä mulla on joskus kaikki osavaltiot täydellisesti hallussa! 🙂 Hahaa, nyt mäkin haluan lähteä sinne Isojalka-jahtiin 😀

 • Reply
  Mira / Exploras
  22.3.2016 at 12:04

  Aivan tuntematon minullekin tuo Rhode Island. Kiva kuulla (ja nähdä kuvia) sellaisestakin! Eikä ollenkaan hullummalta paikalta vaikuttanut 😉

  • Reply
   Noora
   22.3.2016 at 18:16

   Ei se todellakaan hullumpi ole 🙂 Rhode Island niin ansaitsee hetkensä valokeilassa!

 • Reply
  Jenna / Journey Diary
  22.3.2016 at 13:56

  Enpä olis osannut kyseistä paikkaa sijoittaa kartalle. Aina on kiva lukea itselle täysin vieraista kohteista 🙂 En ihmettele miksi rakastuit!

  • Reply
   Noora
   22.3.2016 at 18:17

   Joo, matkablogeissa on se hyvä puoli, että tulee bongattua ennestään itselle vieraita kohteita! 🙂

 • Reply
  Terhi / Muru Mou
  23.3.2016 at 12:15

  Nimen olen kuullut, mutta en olisi osannut sijoittaa kartalle tai sanoa osavaltiosta yhtään mitään. Kiva siis lukea itselle tuntemattomasta paikasta! Voisin kuvitella itsekin viihtyväni tuolla 🙂
  En tiedä johtuuko minun silmistä vai mistä, mutta minun ei ole miellyttävää lukea tätä fonttia. Menee tihrustamiseksi vaikka zoomasin isommaksi.

  • Reply
   Noora
   23.3.2016 at 20:52

   Kiitos palautteesta! Mäkään en ole sataprosenttisen tyytyväinen blogin fonttiin. Tän uuden blogipohjan kanssa on ollut jotain hankaluuksia varsinkin fontin koon kanssa. Tämä tänhetkinen oli lähinnä kompromissi, joka tuntui vähiten huonolta sillä hetkellä. Se vaan kun omaa blogiaan ei lue samalla tavalla kuin lukijat, niin näitä asioita ei niin muista. Pitää pääsiäisen jälkeen paneutua fonttiasiaan taas enemmän, kun nyt muistan 🙂

 • Reply
  Liza in London
  23.3.2016 at 14:19

  Hmm, tiesin tai ‘tiesin’ Rhode Islandista etukäteen lähinnä muutamia politiikkaan ja demografiaan liittyviä juttuja ja stereotypioita, mutten todellakaan tiennyt, että siellä on noin kaunista! Yhdysvalloistakin löytyisi kyllä niin paljon kaikkea mielenkiintoista, miten sitä vaan ehtisi joka paikkaan? 🙂

  • Reply
   Noora
   23.3.2016 at 20:54

   Se muuten on jotenkin jännää, että nuo Uuden Englannin osavaltiot on mulle niminä eniten tuttuja just jostain USA:n vaalijutuista. 😀 Sepä se, aikaa tarvisi niin paljon enemmän. Uusia paikkoja haluaisi nähdä ja vanhoihin ihaniin palata 🙂

 • Reply
  salaine
  23.3.2016 at 20:06

  Amerikka on Kuubaa lukuun ottamatta valloittamatta paikasta olen kuullut mutta enpä muistanut, että se on osavaltio.

  • Reply
   Noora
   23.3.2016 at 20:59

   USA:ssa osavaltioita on kyllä niin paljon, ettei niitä kaikkia tunnu millään muistavan.

 • Reply
  Huli/Meanwhile in Longfield..
  23.3.2016 at 22:42

  Mä en olisi edes nyt osannut sanoa missä päin maailmaa kyseinen paikka sijaitsee. Kiitos siis tästä, paikka vaikuttaa todella kauniilta (luontofriikki kun olen). Ja hei, se karhupatsas oli upea! Näytti komealta karhulta.

  • Reply
   Noora
   25.3.2016 at 22:07

   Luontofriikiksi lasken vähän itsenikin ja siksi(kin) Rhode Island on mun mielestä niin ihana! Ehkä kuviin sain vangittua karhupatsaan vähiten huonot kuvakulmat, livenä se näytti humalaiselta nyrkkeilijältä 😀

 • Reply
  sarrrri | La Vida Loca 2.0 Matkablogi
  25.3.2016 at 00:43

  Minäkin yhdyn kuoroon, joka toteaa ettei juurikaan tiennyt tällaisesta maailmankolkasta entuudestaan mitään! Kiitos siis jälleen matkablogeilla, on tämäkin yksi tapa laajentaa maailmankuvaa. :–D

  Mutta joo, on jotenkin niin randomin oloinen paikka, että todellakin lähtisin sitä katsomaan! Mystiikasta en niin välitä, mutta kuvista välittynyt tunnelma tuntuu vetoavan minussa johonkin. 🙂

  • Reply
   Noora
   25.3.2016 at 22:10

   Eipä mitään, on ilo olla Rhode Islandin ilosanoman sanansaattaja 😀 On tuolla paljon käymisen arvoista ilman sitä mystiikkaakin, mulle se vaan oli just sopiva kirsikka kakun päälle 🙂 Mutta mahtavaa jos sain välitettyä tunnelman!

 • Reply
  Sanna I Siveltimellä
  25.3.2016 at 11:14

  Tuolla osavaltiossa en olekaan käynyt, vaikka parisenkymmentä yli on tullut niitä Jenkeissä koluttua 🙂 Näyttää kauniille, koska vanhat rakennukset <3 Kiva kuulla, että paikka vei jalat alta 🙂

  • Reply
   Noora
   25.3.2016 at 22:18

   Vanhat rakennukset todellakin <3 Äimistelen edelleen, miten noin pieneen osavaltioon niitä mahtuu niin paljon! Joo, jalat alta vienti oli hyvin positiivinen yllätys, jota en olisi etukäteen uskonut.

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  25.3.2016 at 13:24

  Minunkin ensimmäinen tietopläjäykseni tästä paikasta. 🙂 Ihanan luonnonläheiseltä vaikuttaa. Ja kiva lukea ylipäänsä paikoista, joissa moni ei ole ollut, tai ainakaan niistä kirjoittanut. 🙂

  • Reply
   Noora
   25.3.2016 at 22:21

   Joo, varmastikaan kovin moni suomalainenkaan ei ole heti ensimmäiseksi Jenkeissä ollessaan tuonne suuntaamassa. En varmasti mäkään, jos tuota onnekasta tutustumista ei olisi tapahtunut. On kivaa saada levittää sanaa näin ihanasta paikasta. Varmasti monikin sinne voisi lähteä, jos tajuaisi paikan potentiaalin 🙂

 • Reply
  Heidi / Maailman äärellä
  25.3.2016 at 21:41

  Vaikuttaa sympaattiselta paikalta. Tällaiset pienet paikat, joissa luonto on lähellä, ovat kyllä minun suosikkejani. Voisin siis hyvinkin kuvitella itseni matkaamassa Rhode Islandiin.

  • Reply
   Noora
   25.3.2016 at 22:26

   Suosittelen kyllä lämpimästi tutustumista, jos vaan joskus tulee mahdollisuus 🙂 Luontos siellä todellakin riittää!

 • Reply
  Anna / Tämä matka -blogi
  26.3.2016 at 07:58

  En olisi osannut sijoittaa tätä osavaltiota yhtään mihinkään . Eli hyvä , että postauksessa oli kartta!

  Näyttää jotenkin tosi eurooppalaiselta. Ja kivasti luontoa.

  Tuossa ylempänä kommentoitiinkin jo blogin fonttia. Pakko sanoa, että on hyvin hankala lukea tätä. Liian pieni ja kapea. Ehkäpä sitä voisi jostain säätää hieman isommaksi?

  • Reply
   Noora
   26.3.2016 at 19:52

   Joo pitää katsoa tota fonttiasiaa kun palaan taas koneen ääreen. Uuden blogipohjan kanssa sen kanssa on yllättäen ollut tosi hankalaa. Mutta ehkä se tästä 🙂

 • Reply
  Virpi /Täynnä tie on tarinoita
  26.3.2016 at 10:26

  Eipä ollut minulle tuttu paikka enkä olisi kyllä nimen perusteella osannut yhdistää sitä varmaan edes Jenkkilään. Mutta kiinnostus kyllä heräsi, jotenkin tosi erilainen, karun kaunis ja kiehtova. Kiitokset mielenkiintoisesta postauksesta!

  • Reply
   Noora
   26.3.2016 at 19:53

   Kiitos, kiva kuulla että kelpasi 🙂 Erilainen, karun kaunis ja kiehtova on kyllä just oikeita sanoja kuvaamaan paikkaa.

 • Reply
  Kohteena maailma / Rami
  26.3.2016 at 11:24

  Rhode Island on nimenä tuttu. En muista, menikö New Yorkin ja Bostonin välillä Grayhound sen kautta vai vierestä ohi. Itse tykkäsin kovin paljon Bostonin eurooppalaisesta ilmeestä, New York on muuten suosikkikaupunkini maailmassa. Itse viihdyn Jenkeissä ylipäätään hyvin, en siellä välttämättä haluaisi asua. Paitsi New Yorkissa ehkä jossakin vaiheessa jonkun aikaa 🙂

  • Reply
   Noora
   26.3.2016 at 19:56

   Jostain siitä lähitienoilta se tosiaan menee, itsekään en ihan tarkkaa tiedä kuinka kaupingin sisältä se koukkaa vaiko eikö. Boston oli kyllä kovin kiva juuri sen euroooppalaisen viban takia. Mä olen viihtynyt Jenkeissä kaikkialla paitsi Floridassa. Onneksi se on niin iso maa, että varmasti jokaiselle on jotain 🙂 Vähän sama muuten ton New Yorkin kanssa. Siellä voisin joskus asua hetken.

 • Reply
  Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
  27.3.2016 at 14:00

  Kyllä tuo ainakin arkkitehtuurillaan hurmasi minutkin <3

  • Reply
   Noora
   28.3.2016 at 21:14

   Arkkitehtuuri on kyllä tuolla huippua!

 • Reply
  Julle94
  7.4.2018 at 01:54

  Minäkin olen suunnitelemassa matkaa Rhode Islandille, vain siksi koska Family Guy sijoittuu sinne.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   7.4.2018 at 22:38

   Mä oon joskus nuorempana katsonut Family Guyta mutta en yhtään muistanut sarjan sijoittuvan Rhode Islandiin. Pitää joskus mielenkiinnosta vilkaista sarjaa joskus, josko sieltä löytyisi jotain tuttua! Toivottavasti pääset käymään Rhode Islandissa, se on ihastuttava paikka.

Leave a Reply