Kerran poistuin kotoa
Suomi

Yksityispalatsista museoksi – Tampereen kiehtova Näsilinna

Uusbarokkinen palatsi. Hämeen museo. Sisällissodan punaisten päämaja. 4 000 ammuksen maalitaulu. Museo Milavida. Näsilinna. Yhdellä tamperelaisella palatsilla on ollut historiaa ja käyttötarkoituksia vaikka muille jakaa.

Kiinnostuin Tampereen historiallisista rakennuksista, varsinkin kartanoista, lähes kymmenen vuotta sitten. Olin silloin kesän töissä vielä silloin Hatanpään kartanossa toimineessa Nukke- ja pukumuseossa. Olin aivan haltioissani siitä, että Tampereelta löytyy useampikin massiivisen upea rakennus, jolla on takanaan kiehtovaa historiaa.

Näsilinna alkoi luonnollisesti kiinnostaa mua myös, mutta harmikseni paikka oli juuri silloin tyhjän panttina. Museotoiminta Hämeen museon osalta oli loppunut hieman ennen vuosituhannen vaihdetta, eikä jatkosta ollut tietoa. Onneksi pari vuotta sitten rakennusta alettiin kunnostaa ja viime vuonna paikassa alkoi pyöriä Museo Milavida, joka ammentaa nimensä paikan alkuperäisestä nimestä. Tänä viikonloppuna sain vihdoinkin aikaiseksi käydä tutustumassa paikkaan.

P1166109

IMG_7811

IMG_7805

IMG_7812

Palatsi on kuin tuulahdus vierailta mailta

Palatsin upeus tervehtii kävijöitänsä heti aulassa. Tietenkään kaikki mitä näkee ei ole alkuperäistä, paikan kirjavasta historiasta ja varsinkin sodan runtelusta johtuen. Muutamia alkuperäisiä elementtejä on onneksi pystytty säilyttämään. Muistaakseni ainakin aulan lattia ja pylväät, portaiden kaiteet sekä useampi paikan kakluuneista ovat alkuperäisiä.

Kaikki muu sisustuksessa taas korostaa tyylikkäästi paikan arvokkuutta ja pitkää historiaa. En ole koskaan Venäjällä käynyt, mutta mitä olen nähnyt kuvia maan historiallisista palatseista, tuntuu kuin olisin astunut yhteen sellaisista. Paikan rakennuttaneet von Nottbeckit olivatkin alunperin Venäjältä.

IMG_7810

IMG_7827

IMG_7828

Opastettu kierros museossa avaa paikan historiaa

Me onneksi ehdimme mukaan opastetulle museokierrokselle, joka auttoi saamaan näyttelystä, rakennuksesta sekä von Nottbeckeista irti paljon enemmän kuin omin päin vaeltelemalla olisi ikinä saanut. Toki museoon voi tutustua myös ilman opasta, mutta itse harvoin jaksan pysähtyä määrää enemmäksi tuijottamaan jokaikistä yksityiskohtaa, jos tarkempia tietoja kohteesta ei ole saatavilla.

Milavidan historia on monella tapaa traaginen, eikä vähintään von Nottbeckien takia. Milavidaa rakennuttanut osa perheestä ei ehtinyt edes nauttia palatsin valmistumisesta, vain neljä orvoksi jäänyttä lasta asutti rakennusta muutaman vuoden ajan ennen kuin hekin muuttivat pois. Paikan kohtalo sekä myös ulkonäöllinen upeus toivat mulle tietyllä tapaa mieleen saksalaisen Neuschwansteinin linnan. Sen rakennuttanut kuningas Ludwig II kuoli vain puoli vuotta upean linnan valmistumisen jälkeen.

IMG_7826

IMG_7829

IMG_7830

Sisällissodan muistot edelleen esillä

Sisällissota jätti myös jälkensä paikkaan. Rakennus oli lyhyen ajan sisällä vuoroin punaisten kuin valkoistenkin hallussa ja omistajuus vaihtui tiuhaan. Palatsiin osui tosiaan noin neljätuhatta ammusta sodan aikana rikkoen tyystin muun muassa kaikki paikan ikkunat. Rakennus onkin saatu surulliseen historiaansa peilaten kunnostettua huomattavan hyvin.

Muistoja sen verisestä historiasta voi kuitenkin edelleen nähdä. Toisessa kerroksessa, varsinaisen museokierroksen ensimmäisen huoneen seinää on jätetty koristamaan pari ammusten jättämää aukkoa. Lisäksi paikan lattiassa ja portaikossa on edelleen näkyvissä veritahroja. Ehkä kuulostaa hieman groteskilta ja tuo aikamoisen kontrastin palatsin kauneuteen, mutta mielestäni nuo olivat tärkeitä yksityiskohtia muistuttamassa paikan menneisyydestä.

IMG_7838

IMG_7840

IMG_7853

Palatsia kierrellessäni ymmärsin, miksi se on rakennettu juuri Näsikalliolle. Näkymät ovat loistavat joka puolelle Tamperetta, ja ikkunoiden takana avautunut talvinen Tampere oli huikea tausta museokierrokselle. Odotin paljon visiitiltä, sillä paikalla on pitkä sekä mielenkiintoinen historia, enkä pettynyt.

Oli hienoa päästä tutustumaan palatsiin ja nähdä paikan kauneus. Lisäksi oivan oppaan myötä sain myös paljon uutta tietoa Tampereen historiasta. Mua ja kavereitani alkoi kiehtoa myös Lielahden kartano, jossa von Nottbeckeja on myös asunut ja jonka mailla on myös heidän sukuhautansa. Suunnittelimme myös kesämmällä tutustuvamme mahdollisuuksien mukaan Tampereen muihinkin kartanoihin.

IMG_7837

IMG_7844

IMG_7849

Museo Milavidan tietopaketti

 • osoite Milavidanrinne 8, Näsinpuisto
 • sijaitsee Tampereen keskustassa, Hämeenpuiston ja Särkänniemen välissä
 • auki perjantaista sunnuntaihin kello 11-18
 • pääsymaksu aikuiset 7e, opiskelijat ja lapset 3e, katso kaikki hinnat museon kotisivuilta
 • lipun hintaan kuuluvia opastuskierroksia tarjolla lauantaisin ja sunnuntaisin 16.1.-28.2.2016 kello 12 ja 13.30, katso tarkemmat tiedot opastuksista
 • palatsista löytyvät myös Cafe Milavida sekä Ravintola von Nottbeck
 • lipunmyynti löytyy kahvilasta

Onko Näsilinna sulle tuttu paikka?

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

42 Comments

 • Reply
  Raija
  17.1.2016 at 11:53

  Se ikivanha Vuitton-matkalaukku oli kyl siisti yksityiskohta!

  • Reply
   Noora
   17.1.2016 at 12:58

   Se oli! En kyllä tiennyt, että Vuittonin tuotannollakin on niin pitkä historia. Onneks matkalaukut on siitä ajasta vähän keventyneet 😀

 • Reply
  Stacy Siivonen
  17.1.2016 at 13:26

  Näsilinna on tuttu rakennus ulkoa katsellessa, taisi olla juuri se aika, kun se oli suljettuna. Näsilinna on myös tuttu sen valtaukseen keskittyvästä elokuvasta, joka tosin vääristelee historiaa törkeästi. Minulle Näsilinna nimenomaan merkitsee vuoden 1918 tapahtumia.
  Sinun, taas, kannattaisi lähteä Venäjälle!

  • Reply
   Noora
   17.1.2016 at 20:40

   Mä olen kuullut tuosta elokuvasta, mutta kiinnostus ei ole koskaan riittänyt sen katsomiseen. Tosin nyt ei ehkä tarvitsekaan. Venäjälle kyllä kiinnostaisi lähteä. Niin seikkailemaan junalla maan halki kuin myös tutustumaan Pietarin ja Moskovan historialliseen antiin. Pietariin onneksi pääsee ilman viisumiakin, sen hankkiminen kun tuntuu niin ylivoimaiselta…

 • Reply
  Johanna Hulda - Discovering Sunbeams
  17.1.2016 at 16:23

  Aika hulppea rakennus! En ole Näsilinnassa käynyt, mutta Lielahden kartanon ikkunoihin olen käynyt hönkimässä. Mietin ensin että oliko tämä juuri se kartano, mutta ei näköjään. Eiväthän ne oikeastaan edes näytä samalta, joten en tiedä miten se muistikuvissani näytti juuri tuolta! Paikka oli silloin suljettuna, mutta silti piti tarkistaa, jos vaikka joku ovi olisi sattunut jäämään auki. 😀 Lielahdessa aika moneen rakennukseen pääsee kyllä sisälle, ja se hautausmaa on todella aavemainen. Kannattaa käydä tutkimassa!

  • Reply
   Noora
   17.1.2016 at 20:43

   Mitä olen nyt tässä innostuksissani googletellut Lielahden kartanoa, niin tosiaan aika erinäköisiä nuo ovat. Lielahden kartano muistuttaa mielestäni ulkonäöltä toista Hatanpäällä olevaa kartanoa, sitä joka taitaa olla Tampereen kaupungin ties missä käytössä. Mutta kiva kuulla, että joku muukin on näistä paikoista kiinnostunut! Ja myös, että tuonne Lielahden kartanon alueelle pääsee edes jotenkin seikkailemaan. Netissä tuntuu olevan paikasta varsin vähän tietoa ja siitäkin tuli mieleen lähinnä todella suljettu alue, jonne ei ole toivoa nähdä kuin kaukaisuudesta. Tuo hautausmaa kiinnostaa paljon, ja aina vain parempi jos se on aavemainen 😀

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  17.1.2016 at 17:38

  Taas yksi syy mennä Tampereelle. 😀 Opastetut kierrokset on kyllä parhaita. Jos yksin joutuu kiertelemään niin aika nopeasti väsähtää ja sitten se menee sellaiseksi haahuiluksi, enkä mä ainakaan jaksa edes aina lukea pitkiä opastetauluja. Ehdottomasti täälläkin änkisin siis kierrokselle mukaan. 🙂

  • Reply
   Noora
   17.1.2016 at 20:45

   Kyllä! Mun lisäkseni täällä on myös paljon muuta nähtävää 😉 Opastukset on kyllä huippuja, varsinkin jos ne vielä kuuluvat lipun hintaan. Meillä oli tosiaan todella asiantunteva opas, jota oli ilo kuunnella.

 • Reply
  Tanja/Levoton Matkailija
  17.1.2016 at 18:48

  Onpa upean näköinen paikka! Kiva lukea juttuja Suomesta aina välillä 🙂 Vaikka turkulainen olenkin, niin Tampereella olisi ihan kiva käydä. En ole koskaan kunnolla käynyt Tampereella, viime kerrastakin on aikaa melkein kuusi vuotta 😀 Silloinkin olin vain Ratinan stadionilla AC/DC:n keikalla. Pitänee tutkia mitä Tampereella on ja tutkia koska olisi hyvä hetki lähteä sinne.

  • Reply
   Noora
   17.1.2016 at 20:48

   Joo, Suomessakin on todella paljon mielenkiintoista! Myönnän kyllä itse niin usein syyllistyväni siihen, että pistän ulkomaanreissut etusijalle… Turkulaiset ovat erittäin tervetulleita tänne käymään, joten rohkeasti vaan 😉 Tampereella on kyllä paljon mielenkiintoista nähtävää. Yritän tässä pikkuhiljaa postailla tänne blogin puolelle omia tamperelaisia suosikkejani, koska kyllä oma kotikaupunkikin on aikamoinen aarreaitta, kun sille antaa mahdollisuuden!

 • Reply
  Kiia
  17.1.2016 at 20:17

  Aloin juuri tämän luettuani pohdiskella milloin on tullut Tampereella edes käytyä..
  Olen vähän laiska reissaamaan Suomessa, mutta onneksi on tämä virtuaalimatkailumahdollisuus 😉
  Aika uljaan näköinen paikka tuo. Ei olisi tarvinut lukea tekstiä huomatakseen vahvan venäläisen vaikutuksen noissa kuvissa.

  • Reply
   Noora
   17.1.2016 at 20:50

   Itsekin olen laiska Suomessa reissaaja, mutta onneksi edes kotikaupunkiretkeilylle on helppo löytää aikaa 🙂 Mutta ehdottomasti liputan käyntiä Tampereelle, paljon nähtävää täälläkin on, muutakin kuin Särkänniemi!

 • Reply
  laurasitinerary
  17.1.2016 at 23:04

  Siis oikeesti, tuntuu välillä että on itse tullut jätettyä Suomen matkailu ihan ulos laskuista, millaisia paikkoja sitä olisikaan ihan omassa kotimaassa koluttavana! Sanoit kyllä aikamoiset taikasanat; olen itse huono museoiden tai linnojen kävijä, mutta opastettu kierros voisi tosiaan olla kiehtovampi, kuin itsenäinen kiertely… ei sitä yksin osaa eikä pysty hahmottamaan tärkeimpiä tai mielenkiintoisimpia seikkoja.

  • Reply
   Noora
   18.1.2016 at 11:53

   Mua tässä myös vähän harmittaa se, että Suomen kohteet on mulla niin pimennossa. Oon kyllä päättänyt nyt vakaasti perehtyä paremmin ainakin suomalaisiin kartanoihin/palatseihin sekä linnoihin. Mä sinänsä tykkään kierrellä museoissa, mutta saan näemmä tosiaan eniten irti opastetuista kierroksista. Varsinkin, jos en aiheesta tiedä hirveän paljoa etukäteen. Pitäisi varmasti tutustua kiinnostavien museoiden opastuskierroksiin ja yrittää päästä niille mukaan!

 • Reply
  Jerry / Pako Arjesta
  18.1.2016 at 10:03

  Ihan suoraan sanottuna ei uskoisi, että tuollainen löytyy Suomesta :). Jotenkin niin Keski-Eurooppalaiset fiilikset tulee, kun katselee näitä kuvia. Olen todella laiska käymää museoissa tai muissa kulttuurillisesti merkittävissä paikoissa, mutta ehkä alan jossain vaiheessa oppia ymmärtämään niitäkin. Hienoa, että tuonne on jätetty juurikin noita veritahroja ja reikiä muistuttamaan menneisyydestä, vaikka se aika karmiva onkin.

  • Reply
   Noora
   18.1.2016 at 11:56

   No pakko munkin on myöntää, että en välttämättä tuota paikkaa olisi ensimmäiseksi sijoittanut Suomeen, jos olisin sen vaikka kuvista nähnyt ilman lisätietoa. Mutta olen kyllä iloinen siitä, että mustanmakkaran ja manserockin kaupungilla on näinkin jännittävää tarjottavaa 🙂 Keskieurooppalaisetkaan vibat eivät ole kaukaa haettuja. Vaikka nuo von Nottbeckit olivat Venäjältä, heidän yhtenä kotikielenään oli saksa, mikä varmasti taas juontaa juurensa keskeisempään Eurooppaan. Onhan museoilla vähän sellainen tylsän ja homeisen paikan fiilis, mutta onneksi ne kaikki eivät aivan tylsiä ole!

 • Reply
  Maarit Johanna
  19.1.2016 at 07:46

  Upea paikka! Ei mitään käryä ollut, että Suomestakin löytyy tuollaisia. Ei sisätilojen perusteella näytä Suomelta yhtään. Minäkään en tunnustaudu miksikään museofriikiksi, mutta tuo voisi olla kohteena kun seuraavan kerran ajaa Tampereen ohi. Tehtäisiimpä tuosta joskus vaikka hotelli. SE olisi jotain ^^

  • Reply
   Noora
   19.1.2016 at 16:37

   Ei varmaan mullakaan olisi aavistusta siitä, että Suomessa on näin hienoja paikkoja, ellen olisi vähän vahingossakin päätynyt kesäksi töihin sinne toisen kartanon museoon. Mutta onneksi näin. Suosittelen kyllä vierailemaan, jos Tampereelle tulee taas asiaa. Tuon sijaintikin on niin keskeinen, ettei mitään ylimääräisiä mutkia tarvitsisi tehdä 🙂

 • Reply
  Huli/Meanwhile in Longfield..
  19.1.2016 at 09:14

  Enpä ole tästä kuullut koskaan, vaikka aikamoinen museohirmu olenkin! Tässä kevään korvilla olemme viikonlopuksi Tampereelle tulossa, pitääkin laittaa tämä paikka korvan taakse. Opastetulle kierrokselle on pakko päästä, niistä saa tosiaan paljon enemmän irti! Oletko muuten käynyt Neuschwansteinissa? Me kävimme vime keväänä, voi miten upea paikka se olikaan. 🙂

  • Reply
   Noora
   19.1.2016 at 16:40

   Musta tuntuu, että Näsilinna on vielä aika tuntematon suuruus. Mutta toivottavasti sen maine kiirii pikkuhiljaa! Kannattaa kyllä mahduttaa tämä museokeikka viikonloppureissulle. Sen sijainti keskustassa on niin hyvä, ettei ylimääräistä aikaa tarvitse pistää paikanpäälle pääsemiseen 🙂 Neuschwansteinissa on tullut käytyä viime vuoden kesällä. Rakastuin siihen linnaan totaalisesti, ehkä maailman kaunein rakennus!

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  19.1.2016 at 10:21

  Nämä ovat mielenkiintoisia, nämä vanhat kodit. Useimmiten tietysti varakkaiden, sillä muut eivät ole säilyneet samalla tavalla. Me kävimme vuosi sitten Tukholmassa Hallwylskan palatsissa, joka minusta niin miljöönä kuin historialtaan oli tosi kiehtova.
  http://meriharakka.net/2015/04/06/henkilokuva-kolmen-hanan-keittiossa/

  • Reply
   Noora
   19.1.2016 at 16:44

   Ne todella ovat, ja niitä kyllä kiertelisi mielellään enemmänkin. On niin mieletöntä ajatella, että noinkin suuri rakennus (tuossa oli kolme kerrosta, joista alakerrassa olivat kahvila ja ravintoja ja toisessa kerroksessa museo) on ollut yhden ainoan perheen käytössä. Tuo Hallwylska pitää kyllä pistää käyntilistalle! Tukholmassa nyt tulee aina käytyä, onhan se yksi suosikkikaupungeistani, mutta tuonne en ole jostain syystä koskaan eksynyt vaikka nimi tuttu onkin. Kiitän vinkistä!

 • Reply
  Sanna I Siveltimellä
  19.1.2016 at 11:52

  Eipä ollut tuttu paikka, mutta aivan valtavan kaunis rakennus! Ja toi vanha kakluuni, miten upea! Parasta on että näitä hoksataan säilyttää.

  • Reply
   Noora
   19.1.2016 at 16:45

   Kakluunit tuolla olivat kyllä upeita. Kaikki ne eivät tainneet vain postauksen kuviin asti päästä. Onneksi jotain rakennuksen historiasta on pystytty säilyttämään!

 • Reply
  Henna /suurin onni
  19.1.2016 at 16:16

  Upean näköinen paikka! Eipä ollut minullekaan tuttu, vaikka Tampereella tuleekin silloin tällöin käytyä. Hyvinkin voisi tuolla joskus piipahtaa, oli hienon ja mielenkiintoisen näköinen. Pitäisi kyllä ehdottomasti aktivoitua tämän kotimaanmatkailun suhteen, Suomella on niiin paljon upeaa tarjottavaaja silti sitä jotenkin täällä kotimaassa kulkee ihan silmät kiinni!

  • Reply
   Noora
   19.1.2016 at 16:47

   Suosittelen kyllä piipahdusta, jos tänne suuntaan on asiaa 🙂 On jotenkin lohdullista, että moni muukin on valittanut laiminlyöneensä kotimaanmatkailua. Sitä aina harmittaa, ettei tosiaan osaa avata silmiään näille lähiseudun upeuksille. Mutta ehkä tästäkin saa innostusta puolin ja toisin.

 • Reply
  Jenna / Journey Diary
  20.1.2016 at 15:06

  Enpä oo tuolla käynytkään, vaikka Tampereella oon pari vuotta asunutkin.. Pitää laittaa korvan taakse!

  • Reply
   Noora
   20.1.2016 at 20:47

   Tuntuu, ettei edes kovin moni tamperelainen ole. Yksi kaverini, joka on asunut täällä koko elämänsä, ei edes tarkkaan tiennyt missä tuo paikka oli 🙂

 • Reply
  Sari / Inspired by the sun
  20.1.2016 at 19:49

  No kappas, on jäänyt tämä paikka kokonaan tästä pääkopasta… kiva postaus, kiitos siitä!

  • Reply
   Noora
   20.1.2016 at 20:48

   Kiitos! Hyvä jos oli mukava postaus!

 • Reply
  Annika | Travellover
  20.1.2016 at 19:54

  Onpa upea! Viimeksi, kun olin Tampereella, minua kehotettiin menemään edes kahville tuonne, mutta oli sitten niin eri suunnassa kaikilta reiteiltäni. Toi etäisesti mieleen Mustion linnan, joka ei ehkä rakennuksena ihan yhtä upea.

  • Reply
   Noora
   20.1.2016 at 20:50

   Upea se kyllä on! Ja ensi kerralla kannattaa kyllä käydä ihan rakennuksessa asti. Edes kahvilla jos ei muuten. Siinä ehtii nähdä jo hyvin rakennuksen upeaa aulaa 🙂 Mustion linna ei ole mulle tuttu, mutta pitää katsoa millainen paikka on kyseessä.

 • Reply
  Titta / ikilomalla
  22.1.2016 at 11:32

  En ollut kuullutkaan! Tosin en varmaan tiedä monia muitakaan hienoja rakennuksia Suomessa (nolottaa myöntää)… Kiitos esittelystä! Upea palatsi ja kiinnostava historia!
  Olisi ehkä aika silloin tällöin tehdä suomimatkailua ?
  Titta / IKILOMALLA

  • Reply
   Noora
   22.1.2016 at 16:11

   Mustakin tuntuu, että Suomessa riittää pilvin pimein kiinnostavia rakennuksia, joista mä en tiedä. Ehkä markkinoinnin puutetta, koska omaa tyhmyyttä en millään haluaisi syyttää 😀 Kiitos, kiva jos esittely kelpasi 🙂

 • Reply
  Jenni / Globe Called Home
  22.1.2016 at 18:52

  Mä tykkään todella paljon kierrellä museoita, etenkin sellaisia joissa talolla on tarina, ja olen huomannut, että hyvä museo-opas voi nostaa kierroksen annin vielä moninkertaiseksi. Pari kertaa ulkomailla olen ollut mukana kierroksella, jossa en edes puhu sujuvasti kierroksen kieltä vaan hädintuskin ymmärrän, ja silti on ollut mukava kuunnella tarinoita, kunhan edes jotenkuten pysyy kärryillä. 🙂

  • Reply
   Noora
   22.1.2016 at 22:41

   Kyllä opas kuin opas elävöittää aina paikkaa tarinoillaan! Kroatiassa ja Edinburghissa olen ollut mukana hyvillä opastetuilla kierroksilla, Kroatiassa kiersimme kansallispuistoa lähiseutuineen ja Edinburghissa vanhaa Edinburghin maanalaista kaupunkia, minkä päälle nykyinen kaupunki on rakennettu. Molemmista kierroksista sai paikallisen oppaan kanssa todella paljon irti. Huimat tarinat sekä omakohtaiset kokemukset tuovat aina niin paljon lisää näkemäänsä 🙂

 • Reply
  Juho/polulta harhaan
  23.1.2016 at 13:44

  Tämmöset paikat on kyllä sellaisia, joiden historiaan olisi mukava tutustua. Täällä vielä näyttää siltä, että hommaan on panostettu ja sitä myöten kokemuksesta saa enemmän irti. Ja noi veritahrathan ovat just hyvä juttu, itseäni ärsyttää joissain paikoissa, kun paikkoja siistitään ihan liikaa.

  • Reply
   Noora
   23.1.2016 at 21:34

   Kyllä, tuolla sai nimenomaan sen kuvan, että paikan historia ja henkilötarinat on haluttu kertoa mahdollisimman laajasti. Näyttelyyn oli saatu esineitä lainaksi Nottbeckien sukulaisilta pitkin maailmaa, mikä oli hienoa. Suku selvästi arvosti museota!

 • Reply
  Heidi / Maailman äärellä
  23.1.2016 at 20:59

  Vau, tosi ihanan näköinen palatsi! Ei tosiaankaan heti tulisi mieleen, että se on Tampereelta! Suomessa on kyllä hienoja paikkoja, mahtavaa, että niitä tuodaan ainakin blogeissa esille! Itse olen nyt kotimaanmatkalla Porvoossa ja tykkään! 🙂

  • Reply
   Noora
   23.1.2016 at 21:37

   Tuo kyllä oli todella kaunis paikka! Tampere saa olla onnellinen 🙂 Yritän tuoda blogissani esiin parhaani mukaan myös kiinnostavia suomalaisia paikkoja, vaikka ulkomaanmatkailu ajaakin edelle. Suomessa kun ei aina ehkä tajuta markkinoinnin päälle, niin pitää yrittää hieman tarjota auttavaa kättä 😀 Porvoossa en ole itse vielä koskaan käynyt, mutta toivottavasti saisin reissun sinne mahdutettua vaikka ensi kesään!

 • Reply
  Kohteena maailma
  24.1.2016 at 13:13

  Näsilinnasta kun lähtee Tammerkoskea seuraamaan kohti Ratinan suvantoa, saa helposti vierähtämään päivän parin kilometrin matkalla. Vieressä oleva Finlaysonin palatsi ja kirkko on lähes yhtä tuntemattomia myös suurimmalle osalla paikallisista kuin Näsilinna, sillä heille Tampereen keskusta loppuu Finlaysonin vanhoihin tehtaisiin. Huomattavaa on maantieteellisesti todeta, että Keskustorilta on vajaa kilometri linnun tietä Näsilinnaan.

  Tällaisten paikkojen markkinointia ei osata ollenkaan Suomessa. Järkevintähän Näsilinna olisi yhdistää Särkänniemen alueeseen, jolloin pääsisäänkäynti olisikin Näsikalliolta. Sieltä koppihisseillä yli Mustanlahden itse Särkänniemen huvipuistoon. Tästähän oli joskus suunnitelmia, mutta eivät sitten harmi kyllä edenneet. Saataisiin kulttuuria mukavasti yhdistettyä Särkänniemeen ja mikä parasta, pääsisi Särkänniemen vierailijat nauttimaan kauniista maisemista koppihissimatkalla. Vähän niin kuin Singaporessa mennessä Santosan saarelle, joskin hieman pienemmässä mittakaavassa.

  Tampere Rocks!

  • Reply
   Noora
   24.1.2016 at 21:23

   Tuo Näsilinna-Finlaysonin palatsi+kirkko -akseli tuntuu kyllä jäävän alueena ihan pimentoon. Voi kun olisi jo kesämpi, niin lähtisin itsekin sinne enemmän tutkimusmatkoille. Jos Tampere ei itse tajua markkinoida paikkoja, niin pitää tehdä homma sitten heidän puolestaan 😉 Tuo hissisuunnitelma kuulostaa nyt hämärän tutulta kun sen mainitsit. Olisi kyllä varmasti ollut enemmän kuin hyvä idea, varsinkin Näsilinnan ja sen alueen näkyvyyden kannalta. Eivätkä ne maisemat matkan varrella todellakaan huonot ole! Tampere todellakin rocks.

Leave a Reply