Kerran poistuin kotoa
Pohdinnat

Miltä Matkamessut näyttivät ensikertalaisen silmin?

Huikea, ja ensimmäinen, Matkamessuviikkoni on nyt takana. Tapahtumaan ehdin osallistua torstaina alkupäivästä sekä sunnuntaina sitten hieman enemmän ajan kanssa. Enempäänkin olisi kiinnostus riittänyt, hieman harmittikin että muun elämän kanssa aikataulut menivät sen verran ristiin. Mutta oli tuossakin jo paljon enemmän kuin koskaan muulloin! Siitä jos mistä pitääkin olla mielissään.

Yritin olla asettamatta liikaa ennakko-odotuksia messuja kohtaan, sillä ne yleensä vääristävät kokemusta kuin kokemusta. Koitinkin lähteä tähänkin seikkailuun mahdollisimman avoimin mielin ja silmin ja kokea positiivisia yllätyksiä. Tällaisia fiiliksiä messurykäisy mussa herätti:

IMG_8195

Matkamessujen näytteilleasettajat

Messujen ehkä monelle tärkeimmästä asiasta, eri näytteilleasettajista ja heidän standeistaan mulle jäi hieman kaksijakoinen olo. Pelkästään niiden kimpussa en tuntikausia jaksanut hyöriä. Kiertelin toki aika lailla koko messualueen muutaman kerran läpi, koska aina sitä bongaa jotain uutta.

Mutta itse kojujen anti oli varsin vaihtelevaa. Toisissa päivysti joku someensa kaiken huomionsa jakanut henkilö, niihin en viitsinyt sen enempää aikaani tuhlata. Toisissa jäin juttelemaan pitkäksikin aikaa aiheesta kuin aiheesta ihan vain siksi, että esittelijäosapuoli oli niin innostunut aiheesta. Tämä jos mikä oli mahtavaa!

Esitepuoli jätti myös vähän toivomisen varaa, ainakin tällaiselle matkaajalle jolle pelkät perustiedot peruskohteista eivät riitä. Jos standeilla ei ollut mitään erityistä tarjottavaa, esitteiden tai henkilökunnan osalta, en niissä pitkään viihtynyt tutkailemassa.

Ne pisteet, joilla oli tarjolla jotain spesifimpää – kuten poimittu tiettyjä mielenkiintoisia kohteita tai koottuna esimerkiksi maan luonto- tai historiakohteita samaan nivaskaan, oli mun huomio varmasti saatu. Myös hieman erikoisemmat matkailumaat olivat mulle messujen parasta antia. Viihdyin pitkään juttelemassa esimerkiksi Kirgisian, Moldovan ja Romanian standeilla. Kaikki ovat maita, joihin mielelläni lähtisin!

IMG_8141

IMG_8144

Matkamessujen ohjelma

Ohjelma oli se, jota odotin ihan erityisesti. Tuskin olisin viihtynyt sunnuntaina viittä tuntia Matkamessuja kierrellen, ellei päivän ohjelma olisi ollut niin loistavaa. Jossain vaiheessa huomasin lähes muuttaneeni Mondo-lavan edustalle, siellä kun mua kaikista eniten kiinnostavat ohjelmanumerot tuntuivat olevan.

Satu Rämön Islanti-vinkit onnistuivat nostattamaan paluukuumetta maahan entisestään, Mondo juttujen syntymistä oli mahtava kuulla (ja miettiä, että olisihan se aika hienoa joskus tehdä tuollaista duunia itsekin), New Yorkin vinkkejä ammensin urakalla, sillä maaliskuussa olen sinne nurkille itsekin toviksi suuntaamassa.

Tämän vuoden nousevia matkailutrendejä kuunnellessa oli jännä huomata, miten omat kiinnostuksenkohteet olivat yllättävän yhteneviä näiden kanssa. Ohjelmassa oli harmittavasti paljon päällekkäisyyksiä ja olisikin halunnut monesti olla vähintään kahdessa paikkassa samaan aikaan. Ehkä ensi vuonna hallitsen tämän kyvyn…

IMG_8186

Ammattilaispäivän anti

Ammattilaispäiviä olin odottanut suurella mielenkiinnolla, vaikka suureen osaan sen annista en ehtinytkään osallistua. Ja pakko oli kyllä myöntää että kun astuin ensimmäistä kertaa sisään Matkamessuille blogger-kyltti huivissani roikkuen, olo oli vähintään absurdi. Mitä tamperelainen kirjastovirkailija tekee kaikkien näiden oikeiden ammattilaisten seassa?

Mutta paljon ideoita tuosta lyhyestä osallistumisestakin ehdin jo ammentaa. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa kyetä raapustamaan ihan oma postaus siitä, miten omaa blogiakin voisi yrittää kehittää ammentamieni ideoiden ja päivän annin perusteella.

IMG_8191

Näistä vanhoista passeista olin niin fiiliksissä!

Muut matkabloggaajat

Tämä pitää nostaa myös ihan erikseen esille. Ennen messuja en ollut tavannut bloggaavista kollegoistani kuin Assin, ja hänetkin tunnen jo ajalta ennen blogimaailmaan astumista. Vaikka en omien vähäisten osallistumismahdollisuuksieni puitteissa pystynyt osallistumaan moneen bloggaajille järjestettyyn ohjelmaan, tuli heitä silti tavattua. Ja olihan se aivan mahtavaa!

Oli kiva jutustella muiden samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten kanssa, pohtia bloggaamista, ihmetellä sitä mitä me kaikki ammattilaispäivillä tehdään ja jakaa intoa ja innostusta. Kaikkien ihmisten kanssa kun ei viitsi matkailusta loputtomasti jauhaa, mutta tässä seurassa homman kanssa ei tarvinnut vetää jarrua pohjaan. Kiitos siis teille kaikille seurasta ja mukavista juttutuokioista!

IMG_8147

Lisäksi pitää antaa suuri käsi Travel bloggers give back -hyväntekeväisyyskirppikselle ja bloggaajille sen takana. Teidän meininkiä oli aivan upeaa katsella! Tällaisissa projekteissa olisi mahtavaa olla itsekin mukana. Pingviinimatkojen puolelta voit lukea miten tämä upea kamppis onnistui.

Kaiken kaikkiaan messuista jäi todella positiivinen fiilis. Kokemus oli mahtava, ja oli huikeaa päästä messuensikertalaisena osallistumaan hommaan heti näin kokonaisvaltaisesti. En malta odottaa ensi vuoden Matkamessuja!

Mitä fiiliksiä teille jäi Matkamessuista?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Annemaria
  25.1.2016 at 16:59

  Vähän samanlaisia fiiliksiä jäi itsellenikin. En ehkä ihan inspiroitunut mistään niin paljon kuin olisin toivonut. Kiinnitin myös muuten huomiota siihen, että mitä ihmettä joidenkin osastojen edustajat siellä oikein tekivät kun enempi näytti kiinnostavan oma kännykkä tai työtoverit kuin ohi kulkeva potentiaali. Mutta mukavahan matkamsseuilla on aina käydä fiilistelemässä.

  • Reply
   Noora
   25.1.2016 at 20:34

   Kivaa huomata, että en ollut ainoa joka kiinnitti huomiota siihen, ettei kaikkien osastojien edustajia kiinnostaneet messuvieraat. Messut kumminkin on vain muutaman päivän rykäisy, niin luulisi sen ajan jaksavan skarpata. Mä kyllä inspiroiduin aika monestakin (koska mua ei taida olla vaikeaa inspiroida :D), mutta olisin toivonut sen inspiroinnin tapahtuvan enemmän kuin pelkkien esitteiden kautta. Ehkä sitten ensi messuilla hieman uusinkin keinoin!

 • Reply
  Tanja/Levoton Matkailija
  26.1.2016 at 13:56

  Yksi parhaimpia asioita messuissa oli tosiaan mahdollisuus jutella matkailusta muiden siitä innostuneiden kanssa. Musta aina välillä tuntuu ettei kaveri tai muut kotona oikein jaksa innostua mun matkajutuista, joten oli ihanaa olla sellaisten ihmisten ympäröimänä ketkä tajuaa hehkutuksen vaikka jostain kohteesta 🙂

  • Reply
   Noora
   26.1.2016 at 18:55

   Kyllä! Vaikka mullakin on kavereita, joita jaksaa matkajutut kiinnostaa niin matkabloggaajien seurassa ei kyllä yhtään tarvii miettiä, että koska on puhunut aiheesta liikaa 🙂 Vertaistukea parhaimmillaan!

 • Reply
  Anna / Muuttolintu
  27.1.2016 at 03:37

  Harmittaa kun en päässyt paikalle, kiva kuitenkin lukea muiden kokemuksista. Toivottavasti kirjotat sen postauksen siitä, minkälaisia vinkkejä sieltä sai blogin kirjoittamiseen, se kiinnostaisi kovasti!

  • Reply
   Noora
   27.1.2016 at 11:18

   Harmi ettet itse päässyt, mutta onneksi muut ovat jakaneet täällä omia kokemuksiaan roppakaupalla 🙂 Yritän kyllä kovasti saada sen postauksen aikaan. Se vain vaatii hieman ajatusten jäsentelyä ensin, messuviikko kun oli omalta osalta aika haipakkaa. Mutta kiva jos se kiinnostaa!

 • Reply
  laura / to travel is to live
  27.1.2016 at 16:32

  Oli hauska tavata! Hauskat messut ja erityisen kivaa oli tosiaan tavata kanssabloggaajia 🙂

  • Reply
   Noora
   27.1.2016 at 20:31

   Oli kyllä mukava tavata 🙂

Leave a Reply