Kerran poistuin kotoa
Suunnitelmat

Matkamessufiilistelyjä!

Mä olen ollut täpinöissäni tämän vuoden Matkamessuista jo pidemmän aikaa. Jo messuista ylipäätään, sillä päätin, että tänä vuonna osallistun niihin ensimmäistä kertaa, tuli mitä tahansa. Lisäintoa odotukseen toi tieto bloggaajapassin saamisesta ja sen myötä ovien avautumisesta myös ammattilaispäiville. Voiko olla siistimpää tapaa korkata oma Matkamessu-ura!

Mä suhtaudun moniin mulle tärkeisiin asioihin hyvin lapsenomaisella innolla, ja messuodotuskin on saanut tästä osansa. Mun mielestä on todella mahtavaa etukäteen fiilistellä ja intoilla tulevasta. Hiiteen se, että pitäisi käyttäytyä ammattilaisen tavoin. Matkailu on mun lempilapsi, rakas harrastus tai voisiko jo sanoa elämäntapa, ja kaikki siihen liittyvä, varsinkin uusi ja ihmeellinen sellainen saa mut aivan täpinöihin.

IMG_7636

Mitä mä sitten odotan Matkamessuilta?

Ammattilaispäivä 

Totta kai tätä osaa messuista odotan. Valitettavasti oikeista töistäni johtuen en pääse messuille joka päivänä, mutta tähtäimessä on torstain ohjelma sinne alkuiltapäivään asti. Torstaista tulleekin mielenkiintoinen päivä: suhailen aamulla Helsinkiin ja messuille, alkuiltapäivästä hyppään junaan takaisin Tampereelle ja menen töihin iltavuoroon. Siitä pitäisi jaksaa vielä Klubille Ensiferumin keikalle! Mikä siinä onkaan, että kaikki kivat jutut osuvat aina samoille päiville?

Toinen messupäiväni tulee olemaan sunnuntai. Olen onnellinen, että ehdin paikalle edes kahtena päivänä neljästä. Tampereelta ei onneksi ole Helsinkiin pitkä julkisilla, niin tämä maaninen ramppaus ei ole niin hullu idea kuin se voisi olla. Sunnuntaina, päivänä jona pääsen kunnolla hullaantumaan messujen koko annista, kiinnostuslistalla ovat seuraavat jutut:

Mondo-lava

Upea Islanti ja Luontomatkailijan Islanti. Rakastuin Islantiin palavasti elokuisen reissuni aikana. Paljon tuli nähtyä, mutta vielä enemmän jäi varmasti näkemättä. Odotan siis kovasti kuulevani Satu Rämöltä lisää mainioita vinkkejä.

Näin Mondon jutut syntyvät Mondo on laadukas ja inspiroiva matkalehti ja koska itsekin reissuistani kirjoittelen, olisi mukavaa kuulla, miten ammattilaiset hoitavat homman kotiin.

New York, New York! New York on omassa matkakalenterissani, tosin valitettavasti varsin lyhyenä kohteena, maaliskuun USA:n ja Kanadan reissullani. Alli Haapasalo on kirjoittanut Mondon New York -matkaoppaan, joten häneltä löytyy varmasti mulle käypiä vinkkejä. Mondon oppaat ovat Lonely Planetien lisäksi niitä, jotka tarttuvat heti kirjastosta mukaan, kun uusi reissu on suunnitteilla.

IMG_7622

Rantapallo Meeting Point

Wrocław – Euroopan kulttuuripääkaupunki 2016

Wroclaw on yksi Puolan kaupungeista, joka vetää mua puoleensa kovasti. Olen löytänyt kaupungin kauneuden muistaakseni Googlen kuvahaun perusteella ja sen anti näyttäisi olevan just eikä melkein mua! Niitä ihanan värikkäitä taloja on pakko päästä katsomaan. Tämä menee harmittavasti päällekkäin toisen Islanti-ohjelman kanssa. Saa nähdä, kumpi vie voiton!

Lähimatkailun helmiä

Vaikka Suomea olenkin jonkin verran kiertänyt, on täällä silti mulle paljon todella vieraita kolkkia. Tästä varmasti saisi hyvää lisäinnostusta ja vinkkejä kotimaan parempaan haltuunottamiseen.

Royal Caribbean -lava

Aasian- ja Alaskan-risteilyt 

Aasian risteilyt eivät ehkä ole se ihan ensimmäinen asia omalla bucket-listalla, mutta Alaska taas on alkanut kiinnostaa enemmänkin! On se hullua, miten arktiset alueet vetävätkin yhtäkkiä puoleensa tällaista lämpimän ilman rakastajaa. Tämä on taas päällekkäisohjelma lähimatkailun kanssa, voi tätä valinnanvaikeutta! Voisinko kloonata itseni edes messujen ajaksi?

IMG_7744

Kävin ulkona, jääkuorrutuksesta päätellen harjoittelemassa Alaskaa varten 😉

Näiden lisäksi toivon saavani liudan hyviä ja inspiroivia matkavinkkejä! Haluan tehdä huikeita uusia kohdelöytöjä, löytää uusia puolia vanhoista kohteista, innostua ja yllättyä. Lisäksi pääsiäisen tienoo kumisee toistaiseksi reissukalenterissani tyhjyyttään. Josko sille löytyisi täytettä Matkamessuilta?

Messuilla mukana olevista maista kiinnostavat erityisesti Ecuador, Färsaaret, Marokko, Nepal sekä Uusi-Seelanti. Vaikka aikatauluuni ei taidakaan mahtua juuri nyt yhtään uutta reissua pakoon Suomen talvea ja näitä hirmupakkasia, jo ajatus lämpimistä maista riittänee unohtamaan alituisen henkilökohtaisen syväjääni hetkeksi aikaa.

IMG_7635

Messuja odotellassa tunnelmaa kannattaa nostattaa myös tutustumalla Tempaudu toiseen maailmaan -kilpailuun, jossa on jaossa huikeita palkintoja! Esimerkiksi viikko New Yorkissa kuulostaisi enemmän kuin hyvältä.

Jos haluat mahdollisuuden voittaa Matkamessuille kaksi vapaalippua, osallistu blogissani olevaan kilpailuun. Osallistumisaikaa on 14.1. kello 23.59 asti.

Mitä sä odotat Matkamessuilta? Löytyykö ohjelmasta samoja kiinnostuksenkohteita tai kohdemaita kuin multa?

Postauksen kuvituksena ah niin kaunista mutta myös niin raastavan kylmää talvimaisemaa Tampereelta. Vaikka visuaalista puoltani nämä maisemat lämmittävät, vaihtaisin nämä mieluusti aurinkoon ja hellelukemiin!


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Sandi Österlund
  14.1.2016 at 15:34

  odotan Royal Caribbean lavaa, jos olisi, tykkään!.:)!

  • Reply
   Noora
   14.1.2016 at 20:51

   Siellä on varmasti paljon hyvää ohjelmaa tarjolla! 🙂

Leave a Reply