Kerran poistuin kotoa
Blogihaasteet

IGTT: Kuvasuosikkini viime vuodelta

Uudet tuulet puhaltavat IGTT-kamppiksen suunnalla näin uuden vuoden kunniaksi. Kampanja sai uudet vetäjät ja sitä myöten myös joka toiselle kuukaudelle teemaa, jonka ympärille rakentaa. Tammikuun teema on aika luonnollisestikin vuosi 2015.

Viime vuotta silmällä pitäen ajattelinkin valita suosikkini Instagram-kuvistani viime vuoden reissuilta. Paljon tulin reissukuvia sinnekin arkistoineeksi ja jo pelkästään Islannin-reissultani olisin voinut valita jokaisen kuvan tähän koosteeseen. Niin paljon huumaannuin siellä näkemästäni. Nämä esiin nostetut kuvat olisivat voineet olla toisella poimintahetkellä erit, mutta tässä hetkessä näihin valittuihin liittyi paljon muistoja ja kuvat saivat hyvälle tuulelle.

Katukissa, Istanbul

https://www.instagram.com/p/9wBsVHCGDO/?taken-by=hallanvaara

Rakastan kissoja ja kaikki useampi karvapallo onnistui Istanbulissa sulattamaan sydämeni. Tämä linssilude oli kuitenkin ehkä ihanin kaikista. Tästä kissasta löytyy siis kuvatiedosto poikineen, mutta ei varmasti tarvinne selittää, miksi juuri tämä kyseinen otos päätyi Instaan. Tuitui!

Ei noitia -kyltti, Bergen

https://www.instagram.com/p/zXzqBCiGGr/?taken-by=hallanvaara

Bergenissä nousimme Fløyen-vuoren päälle ihailemaan huikeita kaupunkimaisemia. Vuorelta löytyi kävelyreitti alas (ylös olimme kulkeneet funicularilla), ja matkan varrelta myös yllätyksenä peikkometsä! Metsässä oli useampi suuri peikkopatsas, sekä erinäisiä varoituskylttejä koskien noitia. Tämä oli yksi kiehtovimmista paikoista, joissa viime vuonna kävin.

Newport, Rhode Island

https://www.instagram.com/p/yaQCgvCGNm/?taken-by=hallanvaara

Tammikuussa tuli vietettyä muutama päivä Rhode Islandin piskuisessa osavaltiossa USA:n itärannikolla. Ihastuttavinta antia oli visiitti Newportin uusenglantilaiseen kaupunkiin. Kaupunki sijaitsee meren rannalla ja on täynnä vanhoja kartanoita ja kaunis kuin mikä. Tällaisesta Amerikasta mäkin pidän!

Hephaestuksen temppeli, Ateena

https://www.instagram.com/p/2gcYqECGJs/?taken-by=hallanvaara

Visiitti Ateenaan oli tällaiselle historian rakastajalle kuin karkkikaupassa käynti makean ystävälle. Menneet vuosisadat ja -tuhannet kohosivat ympärillä ja olo oli kuin aikamatkan tehneellä. Rakastuin erityisesti temppeleihin, Hephaestuksen ollessa kaikkein lempparein. Se on yksi parhaiten säilyneistä kreikkalaisista temppeleistä ja pönöttänyt pystyssä melkein 2500 vuotta. Ei paha!

Islanninhevoset Islannissa

https://www.instagram.com/p/6yDpnUCGFt/?taken-by=hallanvaara

Jonain toisena päivänä olisin ehkä päätynyt eri Islanti-kuvaan. Rakastuin tuohon vuorimaisemaan taustalla, lisäksi harvinainen auringonpaiste kruunasi viimeisen Islanti-päivämme. Mulla on kuvia tuosta vuoresta myös ilman hevosia, mutta kyllä nuo Islannin kulmakivet kruunaavat tämän kuvan ja maiseman!

Majakka, Malmö

https://www.instagram.com/p/6-SItRCGCn/?taken-by=hallanvaara

Majakat ovat olleet lempirakennuksiani pienestä pitäen, kiitos niiden Muumi-jaksojen, joissa jengi asui majakassa! Ne ovat mulle mystisiä, haikeita ja yksinäisiä rakennelmia ja jotenkin romantisoin niitä. Haluaisin joskus kierrellä enemmän majakoita, nyt plakkarissa on vain muutama hassu. Enkä yhdessäkään ole vielä sisällä käynyt…

Üsküdar, Istanbul

https://www.instagram.com/p/91L799iGCH/?taken-by=hallanvaara

Toinenkin Istanbul-kuva, ja siinäkin eläimiä! En vaan voi sille mitään, että tuo taivaalla lentänyt parvi oli hengästyttävää katsottavaa. Se alkoi muutamankymmenen linnun kaartelusta kattojen yllä, mutta kuvio sai joka kierroksella lisää lintuja mukaansa sekä lisää pontta. Lopulta taivaallista circle pittiä oli tahdittamassa varmasti noin tuhat lintua.

Aegina, Kreikka

https://www.instagram.com/p/2jQb1yiGAg/?taken-by=hallanvaara

Ateenassa ollessamme teimme päiväretken läheiselle Aeginan saarelle. Saari oli hyvin kaunis meri- ja vuorimaisemineen. Tuo blogini profiilikuvakin on napsattu tuolla saarella. Nämä satamassa olleet pikku veneet viehättivät mua kovasti värikkyydellään.

 

Mikä oli sun suosikkikuva?

Lue myös nämä:


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Rimma + LauraTravellover ja Muru Mou. Itsehän olen Instagramissa nimimerkillä @hallanvaara.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  katareissaa
  7.1.2016 at 21:31

  Kissat on aina ihania, mutta tällä kertaa voiton vie Islanti hevosineen :))

  • Reply
   Noora
   7.1.2016 at 23:09

   Hepat oli kyllä aivan mun lemppareitakin! 🙂 Islanti myös.

 • Reply
  Annika | Travellover
  8.1.2016 at 14:34

  Yritän itse saada kuvan erikoisista liikennemerkeistä ja kylteistä. Siksipä noitakielto oli aika huikea löytö!

  • Reply
   Noora
   8.1.2016 at 16:11

   Noi kyltit kuulostaa aika hyvältä bongauskohdeelta! Itsekin kyllä olin varsin mielissäni tuosta löydöstä, en vastaavaa muista muualla vastaan tulleen.

 • Reply
  Terhi / Muru Mou
  10.1.2016 at 09:58

  Upeita kuvia! Etenkin tuo Istanbulin linnut on erityisesti tarinansa vuoksi todella huikea 🙂 Pitikin heti tarkistaa, että varmasti seuraan sinua Instagramissa, että voin jatkossakin nähdä näin hienoja kuvia 🙂

  • Reply
   Noora
   10.1.2016 at 11:09

   Kiitos! Istanbulin lintuja oli kyllä huikeaa katsella. Video siitä lentoshowsta olisi ollut myös mahtava saada, mutta jostain syystä moinen jäi puuttuimaan. No ensi kerralla 😀

 • Reply
  marikaw
  18.1.2016 at 10:52

  Toi ei noitia kyltti huvittaa mua ehkä eniten. 😀 Joten olkoon se suosikki. Aika huikeita reissuja sullakin viime vuonna!

  • Reply
   Noora
   18.1.2016 at 11:58

   Se oli kyllä mun mielestäkin varsin huippu löytö! Ja kiitos! Varsin mielissäni olen kyllä viime vuoden reissuista, oli ihana reissuvuosi 🙂

Leave a Reply