Kerran poistuin kotoa
Aasia Kaupunkilomat

Abu Dhabi – tunteita herättämätön kaupunki

Ihanaa vuotta 2016 kaikille! Meinasin ensin kirjoittaa, että viime vuoden viimeistä reissupostausta viedään. Mutta sitten tajusin, että taakse jääneeseen vuoteen mahtui paljon sellaista, johon en ole vielä blogin tiimoilta ehtinyt paneutua, mutta joka sen ansaitsisi. Olkoon tämä siis viimeinen Arabiemiraatti-reissupostaukseni.

Se miksi tämä postaus jäi hännänhuipuksi tuosta reissusta, selvinnee jo otsikosta. Abu Dhabi jätti hyvin vaisun kokemuksen. En edes aluksi meinannut kirjoittaa mitään koko käynnistä, sillä siitä ei paljoa jäänyt käteen. Mutta sitten tulin toisiin aatoksiin. Yritän kuitenkin pitää blogini mahdollisimman rehellisenä: kaikki reissuni, käydyt maat ja kaupungit eivät ole niitä elämäni parhaita reissuja. Jotkut ovat ihan kivoja, toiset – onneksi hyvin harvat sellaiset – huteja. Abu Dhabi oli yksi niistä. Mutta miksi? Tässäpä muutama näkökulma.

IMG_7381

Dubaihin verrattuna Abu Dhabi oli mitäänsanomaton

Me tosiaan Assin kanssa haluttiin tehdä Dubaista päiväreissu ja Abu Dhabi valikoitui ilman suurempaa arpomista sille kohteeksi. Jälkeenpäin en oikein tiedä miksi. Joku siinä paikassa veti puoleensa ja kiinnosti. Ainakin näin muistinystyröitäni hieroen muistelisin Abu Dhabiin liittäneeni adjektiiveja kuten rento, aidompi ja helposti lähestyttävä.

Jälkeenpäin kuvailukolmikkona käyttäisin ennemmin sanoja vaisu, hankala ja mitäänsanomaton. Toki myönnän heti alkuun sen, että teimme Abu Dhabiin lyhyen päiväreissun. Muutamassa tunnissa ei tietenkään voi nähdä koko kaupunkia. Mutta mielestäni siitä voi silti saada jo jonkinlaisen käsityksen. Ja mulle jäi hyvin vahva mielikuva kaupungista, jossa ei ole mitään mielenkiintoista.

Saavuimme Abu Dhabin bussiasemalle suurin odotuksin mutta vailla sen suurempaa suunnitelmaa päivän kulusta. Yhtenä mahdollisena kohteena olimme miettineet Sheikh Zayed Grand Mosqueta, mutta koska se oli kartan mukaan toisessa suunnassa kuin kaupungin muut keskeiset jutut, päätimme jättää sen välistä.

Olimme ennen päiväreissua selvitelleet mitä Abu Dhabilla olisi annettavaa, ja muutama mielenkiintoinen juttu nettiä ja matkaopasta selatessa löytyikin. Jotenkin me silti kai odotettiin, että kaikki se kävelisi heti meitä vastaan kun saavuttiin kaupunkiin. Siinä sitten bussiasemalla istuttiin ja ihmeteltiin, mitä haluttaisiin oikeasti nähdä.

IMG_7385

Puisto jonne ei saanut mennä. Ja jota ei olisi edes saanut kuvata. Hyi mua!

Abu Dhabi ei ole kävelijöitä varten

Ensimmäinen suunnitelma oli yrittää ottaa kaupunkia haltuun kävellen. Koska se oli meille luonnollisempi tapa kokea ja nähdä kuin taksissa istuminen. Offlinekartat ilmoittivat matkan varrelle mahdollista puistoa poikineen, joten yhtä kohti yritimme suunnata. Ja löytyihän se, aidatuksi sotilasalueeksi osoittautunut sellainen. Ei siis toivoakaan sinne menemisestä.

Kävely oli Abu Dhabissa muutenkin haastavaa, mikä ei tosin suuri yllätys ollut. Kävelyteitä löytyi, mutta katujen ylitys oli oma operaationsa. Jos halusi vaihtaa puolta, siitä olisi tullut tietää kilometri ennen kuin niin halusi tehdä. Suojatiet ja teiden yli johtavat kävelysillat olivat harvinaista herkkua. Muutaman kilometrin tarpomisen jälkeen luovutimme ja otimme taksin. Missään ei ollut mitään kiinnostavaa.

Soukkitarjontakin ontui

Pyysimme taksikuskia viemään meidät johonkin soukiin. Sellainen löytyikin parin minuutin ajomatkan päästä. Mutta se oli varsin moderni ja tylsä sellainen. Se oli enemmänkin ostoskeskus kuin basaari, vaikka kojut yrittivätkin basaaritunnelmaa henkiä.

Siellä olisi toki voinut yrittää nauttia shoppailusta, sillä muiden soukien tapaan myynti täällä ei ollut lainkaan agressiivista ja tuotteita olisi saanut katsella rauhassa. Meihin tämä meno ei kuitenkaan iskenyt ja paikan ainoa funktio olikin loppujen lopuksi ruokailupaikkana toimiminen. Paikan kiinnostavuudesta kertoo paljon se, ettei sieltä ole yhtään kuvaa…

Rantakävelyllä Abu Dhabissa

Luovutimme siis soukin suhteen varsin pian ja otimme uutta taksia alle. Päätimme seuraavaksi suunnata kävelylle pitkin Abu Dhabin rantaviivaa. Rannan kupeesta olisi lopulta löytynyt myös ei-militaarisiin tarkoituksiin omistettu puisto, mutta pimeyden jo laskeudettua emme viitsineet sinne lähteä koikkelehtimaan. Rantakävely oli varsin mukava aktiviteetti, sillä saimme kävellä! Ei musta ole oikein taksissa istujaksi, jos itsekin voi mennä.

Mutta mitään varsinaista kaupunkiin ihastumista sekään ei tarjonnut. Pilvenpiirtäjät oli nähty jo Dubaissa, eikä Abu Dhabilla ollut tarjota suuruus- ja hulluuskilpaan mitään kovin kummoista. Valoshow poikineen vilkkui sinne mihin päätään käänsi, mutta liikkuvaa ja välkkyvää valoa oli näkynyt Dubaissakin.

Tuntui kuin Abu Dhabista puuttuisi se kaupungin oma juttu. Kaikki mitä sillä oli tarjota, oli jo nähty jossain muuallakin. Lisäksi kaupungista puuttui kokonaan fiilis. Aivan kuin kaupungin sielu olisi viety ja jäljellä olisi vain ontto, kiillotettu kuori.

IMG_7383

Ei mua silti kaduta, että kävimme Abu Dhabissa. Jos emme olisi käyneet, olisi se varmasti jäänyt kaivertamaan enemmän kuin se, että kävimme siellä. Nyt tiedän, ettei se paikka ole todellakaan mua varten. Käyntimme parasta antia olivat uskomattomat näyteikkunaviritelmät. Onhan se toki kätevää ostaa itselleen kangasasia, jolla voi verhota samaan aikaan itsensä sekä jälkikasvunsa!

En usko myöskään, että parempi ennakkosuunnittelu tai pidempi aika kaupungissa olisi kallistanut mielipidettäni positiivisempaan suuntaan. Jos kaupungilla olisi ollut jotain pakko nähdä -tarjottavaa, olisin sen varmasti jo ennakkoon bongannut. Uskon myös näistä hutikohteista olevan sen hyödyn, että osaan jatkossa entistä paremmin hahmottaa, minkälaiset reissukohteet mua oikeasti kiinnostavat. Kantapääkin opettaa, jos ottaa opin vastaan!

Minkälaisia fiiliksiä teille on jäänyt Abu Dhabista? Entä onko teillä jotain kohteita, jotka ovat jättäneet hyvin mitäänsanomattoman fiiliksen?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  2.1.2016 at 14:40

  No höh. Itse en ole tuolla päin ikinä käynyt, mutta jotenkin Abu Dhabi on mun mielikuvissa sellainen taianomainen tuhannen ja yhden yön tarinoiden paikka… 🙂

  • Reply
   Noora
   2.1.2016 at 19:40

   No mullakin oli siitä joku paljon taianomaisempi kuva ennen käyntiä. Ja varmasti Abu Dhabi sellainen jollekin on, mulle vaan ei osunut päävoittoa tästä kaupungista 🙂

 • Reply
  Iira
  2.1.2016 at 18:19

  varmaan tarttee enemmän kuin päivän tuohon kaupunkiin 🙂 Emirates Palace oli mieletön, sekä palatsi että piha-alue. Käytiin myös tuolla moskeijassa, mutta siellä on sitten omat rajoituksensa – esim selfietä ei saa ottaa niin että moskeija on taustalla, ellei kuvan ottajalla ole asianmukaista vaatetusta, ja naisillehan se on monimutkaisempaa kuin miehille. Mentiin myös aavikkosafarille Abu Dhabista, mutta sen voi tietenkin tehdä myös Dubaista, ja varmaan mistä päin vaan siellä 😀

  • Reply
   Noora
   2.1.2016 at 19:45

   Varmasti useammassa päivässä olisi ehtinyt löytääkin niitä omia juttuja tuolta. Mutta jos jo noi satunnaisotannat oli kaikki vähän huteja, niin kyllä se kertoo jo kaupungista jotain. Toi Emirates Palace olisi kyllä voinut olla sellainen mun juttu. Yleensä vaan tykkään fiilistellä kaupunkeja jo päämäärättömällä harhailulla. Abu Dhabi vain ei ollut sitä varten. Toi moskeija jätettiinkin aikalailla väliin juuri sen verhoutumisen takia. Jotenkin ei kaverin kanssa haluttu lähteä siihen, vaikka paikka olisi varmastikin ollut hyvin kaunis. Aavikkosafarille lähden varmasti, jos vielä maahan eksyn. Pääsen pois kaupungeista, joka ei selvästikään ole Emiraateissa se mun juttu 😀

 • Reply
  Anna
  3.1.2016 at 10:30

  Hyvä että päätit kuitenkin kirjottaa! Rehellisiä postauksia lukee mieluiten ja niistä on eniten apua. Oon halunnut jo kauan Arabiemiraatteihin, vaikka oon kyllä viime aikoina lukenut paljon negatiivissävytteisiä postauksia sieltä.

  • Reply
   Noora
   3.1.2016 at 11:45

   Kiitos! Omasta mielestänikin rehelliset postaukset ovat paikallaan. Musta tuntuu, että Arabiemiraatit ovat saaneet aika monen vuoden ajan luoda itsestään kuvaa satumaisena ja mystisenä matkakohteena. Vasta nyt lähiaikoina, halpojen lentojen lisääntyessä kohteeseen, suomalaiset (matkabloggaajat) ovat kunnolla ottaneet kohteen haltuunsa ja sitä myöden kiillotettu mielikuva on lähtenyt hieman romuttumaan.

 • Reply
  magic rush heroes Hack 2015
  10.1.2016 at 05:06

  Excellent post, i definitely enjoy this website, keep on it

Leave a Reply