Kerran poistuin kotoa
Blogihaasteet

34 maata käytynä, liian monta jäljellä

Mulla on lojunut luonnoksien joukossa pitkään tämän postauksen raakile. Viime vuoden lopullahan muutamissa blogeissa pyöri kertomuksia siitä, missä kaikissa maissa bloggaajat ovat käyneet. Itsekin siis innostuin asiasta, listaaminen kun on aina mukavaa. Kaikkien loppuvuoden reissujen, koosteiden ja ties minkä jalkoihinhan tämä postaus sitten jäi.

Hetki sitten Levoton matkailija -blogin Tanja teki oman kartoituksensa ja muistutti mua tämän raakileen olemassaolosta. Pieni urakka se olikin raapia lihaa postausmaiden luiden ympärille, mutta tässäpä tämä nyt on! Olen siis matkustanut 34 maassa, jos Suomen laskee mukaan niin maaluku on 35. Lasken tässä kuitenkin vain ulkomaita, joten 34 on se luku, johon tässä nojataan.

Maat olen yrittänyt poimia siihen järjestykseen, missä niissä olen käynyt. Ehkä järjestys on vähän vinksallaan, mutta kuka niitä nyt laskee! Maiden, joissa olen käynyt enemmän kuin kerran, perään olen merkannut käyntikerrat.

Kypros

Kypros on muistini mukaan ensimmäinen ulkomaa, jossa olen käynyt. Voi olla että Ruotsissakin olen pienenä piipahtanut, mutta siitä mulla ei ole mitään muistikuvia. Tästä reissusta sentään on jäänyt jotain, vaikka ikää mulla oli huimat viisi vuotta!

Laskeuduimme Kyproksella lentokentälle, jonne oli laskeutunut myös kaapattu lentokone. Eihän sitä pienenä moisesta ymmärtänyt paljoakaan, muistan kuitenkin edelleen sen jännän tunnelman, joka paikalla vallitsi.

Kypros ei tarjonnut pienelle lapselle rannan lisäksi paljoakaan aktiviteetteja. Muistan meidän käyneen pelihalleissa, hullaantuneeni isoihin värikkäisiin tarroihin sekä kaatuneeni polveni verille uima-altaalla. Huikeita muistoja… Kypros on ainoa listan maista, jossa en ole (vielä) vieraillut aikuisiällä.

Ruotsi, käyntikertoja 10+

Ruotsi on varmasti maa, joka löytyy lähes jokaisen listalta. Pienenä tuli tehtyä useampi risteilyretki Vaasasta Uumajaan, Gotlannissa kävimme ysin luokkaretkellä eikä siinä teiniangsteissaan ihan osannut nauttia kaikesta näkemästään. Tukholma on mulle aina rakas kaupunki, siellä olen käynyt varmasti lähemmäs kymmenen kertaa.

Viime kesänä ihastuin myös Malmöön. Olen varmasti hieman oman elämäni vadelmavenepakolainen. Rakastan Ruotsia ja ruotsia, tulen aina hyvälle tuulelle maassa ollessani. Voisin joskus myös kuvitella asuvani Ruotsissa. Tänä vuonna tulen käymään maassa ainakin kahdesti, eikä pari lisäkertaa olisi yhtään haitaksi!

km14

Tukholman Gamla stan, tuonne pitää päästä aina!

Viro, käyntikertoja 4

Ei varmasti myöskään mikään yllätysmaa. Se harmittaa, että jokainen tehty reissu on vienyt vain Tallinnaan asti, ja muu Viro on edelleen kartoittamatta. Tallinnanreissuistakin kaksi  on ollut keikkareissuja niin lyhyellä piipahduksella, ettei kaupungista ole nähnyt sataman lisäksi kuin oikeastaan keikkapaikan ja hostellin.

Tallinnasta mulla on muutenkin vähän ristiriitainen fiilis. Varsinkin vanhakaupunki on todella kaunis paikka, mutta kaupungissa on joku asia, jonka vuoksi en ole koskaan hullaantunut siihen. No, ehkä viides kerta toden sanoo…

Saksa, käyntikertoja 5

Kun käyntikertoja Saksassa on enemmän kuin vaikka Virossa, se kertonee jotain maan tärkeydestä mulle! Saksahan oli ensimmäinen maa, jonne suuntasin kun päätin päästä eroon lentopelostani. Houkuttimena olivat jääkiekon MM-kisat. En olisi ennen ensimmäistä Saksassa käyntiäni uskonut, että pitäisin maasta sen suuremmin.

Ennakkoluuloissani mielsin maan tylsäksi ja tehokkaaksi. Onneksi olin väärässä. Kaupungeista käytynä pidempien visiittien verran ovat Köln, Berliini, Bremen, Düsseldorf, Oberhausen ja München. Lisäksi maasta löytyy maailman kaunein rakennus, Neuschwansteinin linna. Rakastan Saksan monipuolisuutta: idyllisiä pikkukyliä, persoonallisia suurkaupunkeja sekä kauniita maisemia.

Belgia, käyntikertoja 2

Belgiassa tuli pistäydyttyä hyvin pikaisesti tuolla ensimmäisellä aikuisiän kunnollisella ulkomaanreissullani, joka kattoi Saksan, Ranskan ja Englannin. Laskin Belgian mukaan, koska piipahdin lyhyesti Brysselin juna-asemalla matkalla Kölnistä Pariisiin. En ehkä enää olisi tuollaista käyntiä kelpuuttanut.

Onneksi Belgian olen ottanut myöhemmin haltuun paremmin. Pari vuotta sitten pääsiäisreissu vei Ghentiin, Monsiin sekä takaisin Brysseliin. Jokaisesta kaupungista pidin paljon, Ghent ja Mons tosin veivät voiton Brysselistä. Ghentistä löytyi kaunis vanha linna, Monsista taas upea goottilainen kirkko. Tarvinneeko sanoa, että olin mielissäni. Paljoa en odottanut maan suhteen, mutta yllätyin erittäin positiivisesti.

km4

Ghent, Belgia

Ranska 

Toistaiseksi ainoa kosketukseni Ranskaan on hyinen ja märkä päiväreissu Pariisiin. Kaupunki ei onnistunut sykähdyttämään, kaipasin lähinnä hanskoja ja kuivia kenkiä koko päivän ajan. Olihan Pariisi kaunis, ainakin vanhoja rakennuksia mitaten. Mutta jokin jäi puuttumaan. En kumminkaan tuomitse Pariisia enkä varsinkaan koko maata yhden nuivan kokemuksen perusteella. Ei Ranskaa ole vielä tämän perusteella nähty!

Iso-Britannia, Englannissa käyntikertoja 3, Skotlannissa 1

Lontoo lumosi mut heti ensivisiitilläni, ja siellä olenkin käynyt jokaisella Englannin reissullani. Lontoo on niin monipuolinen kaupunki, että se tarjoaa aina jotain uutta. Siksi olenkin malttanut lähteä Lontoota kauemmaksi vain niukasti.

Kerran olen käynyt tutkailemassa Stonehengeä jäätävässä vesisateessa, Warner Bros -studioilla olen käynyt rakastumassa lisää Harry Potterin maailmaan ja Bristolissa olen ihmetellyt syksyn väriloistoa parhaimmillaan.

Skotlannissa kävin silloin, kun Ryanair vielä lensi Tampereelta Edinburghiin. Lumouduin heti kaupungin historiallisesta ja hieman synkästä kauneudesta. Edinburghissa voisin kuvitella joskus asuvani. En ehkä loppuelämääni, mutta ainakin tovin.

Tsekki

Muistan kun astuin junasta ulos Prahassa ja heti ensimmäinen ajatus päässäni oli “Miten noin monella tyypillä on vieläkin takatukka!”. Tästä faktasta yli päästyäni vietinkin sitten neljä päivää Prahassa rakastuen kaikkeen näkemääni. Kaikki oli niin kaunista. Tsekkiläinen palvelukulttuuri tuntui hieman nuivalta, mutta olin varautunut paljon pahempaan. Tänä vuonna olisi tarkoituksena tsekata Brnon meininkejä ja kampauksellista antia.

Itävalta, käyntikertoja 2

Ensimmäinen reissuni Itävaltaan vei mut Wieniin. Wienistä jäi mulle hieman samanlainen kuva kuin Pariisista: se oli kaunis mutta ei sykähdyttänyt. Pidin kaupungista silti enemmän kuin Pariisista. Samalla reissullani tuli tutustuttua itävaltalaiseen festarikultuuriin Nickelsdorfin pienessä kylässä järjestetyllä Nova Rock -festarilla. Äimistys olikin suuri, kun kalja- ja tupakkakauppiaita kierteli ympäri aluetta kauppaamassa paheitaan. Ei Suomessa vaan…

Toinen reissuni vei mut Itävallan vuorimaisemiin, Salzburgiin, Kitzbüheliin sekä Innsbruckiin. Kitzbühelissa nousin ensimmäistä kertaa vuorelle ja olin vakuuttunut siitä, että vuoret on maailman paras asia! Wieniin olen palaamassa pääsiäisenä ottamaan revanssia kaupungista.

km5

Vuorille menossa! Kitzbühel, Itävalta.

Unkari

Unkarista on nähtynä Budapestin verran. Kaupungista tykkäsin, siellä oli upeita maisemia ja historiaa, mutta jokin jäi puuttumaan. En ihastunut. Yövyttiin kaverin kanssa jossain pienessä hostellissa, jossa yksi työntekijä oli ihan huippu. Se osasi muutamia lauseita suomea, muun muassa että se on päästään sekaisin! Mahtava tyyppi.

Latvia

Kovin monen tyypin ykköslomakohde ei liene kaupunki, joka kärvistelee parinkymmenen pakkasasteen kourissa? Joo ei ollut munkaan, käynti Riiassa ajoittui huonoon aikaan. Syy lähteä ihmettelemään helmikuista Baltian helmeä oli Rammstein, jonka Suomen keikalle emme kaverin kanssa saaneet kenttälippuja.

Istumakatsomo ei ollut vaihtoehto, joten käänsimme katseemme kaakkoon. Nelisen päivää kaupungissa tuotti syväjään, jonka Rammsteinin pyrot viimeisenä päivänä tehokkaasti sulattivat. Erittäin kaunis ja persoonallinen kaupunki, tänne uudestaan paremman sään aikana!

Malta

Malta oli varsin sympaattinen paikka. Luonto siellä on todella kaunista ja sitä ihmetellessä ja Maltaa ja Gozon saarta kierrellessä vierähtikin viikko nopeasti. Malta ei kumminkaan sykähdyttänyt. Ihmiset tuntuivat varsin nuivilta ja oli uskomatonta kuinka monta pitkää tovia pystyikään istumaan bussin kyydissä niin pienellä saarella. Kiva oli käydä, mutta en välttämättä lähde toiste.

km8

Malta

Alankomaat, käyntikertoja 2

Ensimmäinen kosketukseni Alankomaihin tapahtui ei niin yllättävästi Amsterdamin muodossa. Pidin mutta en pitänyt kaupungista. Kaupungin arkkitehtuuri oli varsin viehättävä, tosin sitä olisi pitänyt osata lähteä etsimään enemmän ydinkeskustan ulkopuolelta. Keskustan turistimeininki oli ahdistavaa ja kaupungin ominaishaju aiheutti päänsärkyä.

Tilburg taas valikoitui käyntikohteeksi erään keikkareissun ansioista. Vaikka paljoa en kaupunkia ehtinyt nähdä, siitä jäi oikein positiivinen fiilis. Siellä oli se tunnelma, jota en Amsterdamista onnistunut löytämään.

Tanska, käyntikertoja 2

Kööpenhaminan olen valloittanut kahdesti, kerran takatalvisena pääsiäisenä ja toisen kerran viime kesän lopulla. Ei mulla ole mitään pahaa sanaa kaupungista. Se on kaunis ja persoonallinen, ihmiset on ystävällisiä ja elämä on ihanaa. Tanskaa pitäisi ottaa haltuun laajemminkin.

Kroatia

Kroatia on yksi kauneimmista maista, missä olen koskaan käynyt! Voi sitä kaunista luontoa, uljaita vuoria ja kirkkaan väristä vettä. Kroatiaa kierrettiin pari vuotta sitten viikon verran Splitistä käsin. Krkan kansallispuisto huumasi kauneudellaan, bussimatkat rannikkoa pitkin olivat vertaansa vailla enkä keksi yhtään pahaa sanaa sanottavaksi. Haluan tänne vielä niin monta kertaa uudestaan!

km1

Krka National Park

Bosnia ja Hertsegovina

Splitistä käsin teimme päiväretken Mostariin. Bussimatka kaupunkien välillä oli yksi kauneimmista koskaan. Luonto Balkanilla on vertaansa vailla! Mostar oli hieman surullinen ja hämmentävä. Sen kaupungin kontrastit olivat käsinkosketeltavia. Siellä tiedosti alueen sotaisan menneisyyden paljon raastavammin kuin Kroatian puolella. Tännekin haluan palata tutkimaan maan muuta antia.

Espanja

Olin taas mielikuvieni uhri ennen ekaa Espanjan reissuani. Kanaria ja suomalaiset tennissukkaturistit onneksi eivät olleet yhtä kuin Barcelona. Kaveri ehdotti reissukohteeksi tuota kaupunkia, aluksi suhtauduin epäileväisesti mutta kohdefaktoja ammentaessani innostuin. Aika makeen kuuloinen paikka!

Ja sitähän Barcelona oli: suurkaupungin sykettä, luontoa, goottilaista arkkitehtuuria, Gaudin sienenhuuruisia aivoituksia. En voinut olla pitämättä. Oli hyvä rikkoa taas kerran omat ennakkoluulonsa. Espanjaa haluan tutkia lisää.

Andorra

Barcelonasta oli kätevää tehdä päiväretki Andorraan. Bussilla pääsi huikeiden vuorimaisemien seassa helposti maasta toiseen. Mä jotenkin symppaan kaikkia pikkuvaltioita, on niin liikuttavaa että ne jaksavat kääpiöinä porskuttaa! Andorra la Vella ei ollut mikään maailman sykähdyttävin kaupunki. Käymisen arvoinen silti ehdottomasti. Muutamassa tunnissa sen oli jo kiertänyt. Ympäröivät vuoret ovat ne, jonka vuoksi palaisin.

Norja, käyntikertoja 2

Olen käynyt kerran Oslossa ja kerran Bergenissä. Molempien reissujen motivaattorina toimi saman suomalaisen bändin keikka tuossa vuonojen maassa… Oslo jätti vähän etäiseksi, tosin siitä rannan linnoituksesta tykkäsin paljon. Bergeniin taas rakastuin, helmikuu ei näemmä ole aina huono aika ottaa haltuun talvisiakaan seutuja. Norjaan haluan vielä niin monta kertaa uudelleen, maan luonto on pysäyttävää!

Liettua

Voi Ryanair, kaipaan sun monipuolista lentotarjontaa. Liettuassakin tuli käytyä Ryanair-aikana, kun viikonloppulennot Kaunasiin taisi irrota 60 eurolla. Kaunasin suhteen mulla ei ollut mitään odotuksia, ja juuri siksi kaupunki oli erittäin positiivinen yllätys. Ei mikään harmaa neuvostobetoninen murju, vaan ihanan värikäs, yllätyksellinen ja rappioromanttinen. Juuri sopiva viikonloppureissun kohde.

km2

Kaunas, Liettua.

USA, käyntikertoja 2

Ensikosketukseni USA:an oli Floridan osavaltio ja tarkempana lokaationa Miami Beach. En voi sanoa maailmassa olevan montaa kohdetta, joihin en palaisi, mutta Florida sen vähän osalta (Miami, Miami Beach, Fort Lauderdale) mitä olen nähnyt, ällöttää mua kaikella pinnallisuudellaan. Muuten tuntumaa maahan olen ottanut maan koillisosissa, New Yorkissa, Massachusettsissa ja Rhode Islandissa. Viihdyn paremmin pohjoisessa ja ainakin Rhode Island kutsuu mua taas maaliskuussa.

Meksiko

Meksikoon olen päätynyt päiväretkelle, joka liittyi 70 000 Tons of Metal -Karibianristeilyyn. Retkiaktiviteetteja oli tarjolla ties minkälaisia, mutta onneksi Assin kanssa pääsimme mielestäni parhaimmalle, tutustumaan Chacchobeniin Mayojen temppelien raunioihin. Oli aivan mahtavaa tutustua edes lyhyesti noihin historiallisiin paikkoihin mutta se jätti myös kipinän ottaa muitakin Meksikon raunioita haltuun.

Bahama

Kun huomaa, että on aikatauluttanut reissuunsa liian monta päivää Miamissa, joka on kamala, haluaa sieltä pois edes päivän ajaksi. Assin kanssa arvottiin minne mentäisiin, ja YOLO-meiningillä bookattiin päiväretki Bahamalle. Freeportin kaupunkialue, tai ainakin se, jonne kaikki laivaturistit lykätään, oli varsin ankea paikka kaikkine turistikauppoineen.

Mutta onneksi bongasimme kartasta Lucayan National Parkin, joka pelasti koko retken. Puistossa oli pari jännittävää luolaa, värikkäitä kasveja, innokkaita pesukarhuja sekä kaunein näkemäni ranta. Oli kaiken sen ylimääräisen rahanmenon arvoista ja enemmän!

km3

Bahama

Liechtenstein

Liechtenstein sattui sopivasti reitin varrelle 2014 kesällä, kun kiertelin kaverini kanssa pari viikkoa Alpeilla. Harvoin sitä ehtii päivässä, saati sitten tunnissa, ajaa maan halki bussilla, mutta Liechtensteinissa se onnistui. Muutaman tunnin stopin teimme Vaduzissa ihmetellen muun muassa kaupungin yllä kohoavaa linnaa. Edelleen tykkään näistä pikkuvaltioista ja Liechtensteinkin oli varsin soma. Tosin jos ei olisi tiennyt siirtyneensä maasta toiseen, olisi se voinut olla mikä tahansa kaupunkikeskittymä Itävallassa tai Sveitsissä.

Sveitsi

Yksi maailman kauneimmista maista ja paikka, jossa mun sielu lepää. Rakastan maan vuorimaisemia yli kaiken, muutenkin luonto on aivan huikaisevan kaunista. Engelbergissä ja Gimmelwaldissa olen viettänyt ihania kesäpäiviä vuorten syleilyssä ja nauttinut olostani. Yksi ehdottomia suosikkimaitani, toistaiseksi en ole kauniimpia vuoria nähnyt missään!

km10

Gimmelwald, Sveitsi

Italia

Italiaa olen vasta pintaraapaissut. Alppikierroksen jälkeen paluulento Suomeen oli Milanosta. Matkan varrelle Sveitsistä Milanoon mahtui junanvaihto pikkuisessa Domodossolassa, jossa söimme hyvää jäätelöä ja yritimme kovasti kommunikoida paikallisen erittäin puheliaan vanhanrouvan kanssa, joka ei taitanut muuta kuin italiaa, me taas emme.

Milanossa ihastuin, ei mitenkään yllättäen, upeaan goottilaiseen Duomoon, muuten kaupunki jäi pikapyrähdyksellä varsin etäiseksi. Parasta ruokaa ja maukkainta jäätelöä, mitä olen ikinä syönyt. Kovia sanoja ei-kulinaristin suusta. Helmikuun alussa kutsuu Rooma!

Puola

Ennakkoluuloja lähdin tännekin kumoamaan. Harmaa neuvostoliittolainen betonighetto oli mielikuvani Puolasta ennen ensivisiittiäni. Gdansk löikin sitten ällikällä. Se kaupunki oli niin värikäs ja elinvoimainen! Ihmiset ystävällisiä, ruoka hyvää ja kaikki edullista. Gdanskin lisäksi tuli käytyä Sopotissa sekä Malborkissa, ja muukin Puola oli yhtäkkiä alkanut kiehtoa mielettömästi.

km9

Gdansk, Puola

Jamaika

Viimevuotisen 70 000 Tonsin päiväretkikohde. Ocho Rios oli myös rakennettu aikamoiseksi turistirysäksi, mutta onneksi päivän aktiviteetit mahdollistivat myös luontoelämyksiä. Snorklaus ei ollut ihan mun juttuni, mutta vesi oli hengästyttävän väristä ja maisemat muutenkin upeat. Lisäksi tarjolla oli vesiputouskiipeilyä, mitä en ole missään muualla tullut kokeilleeksi. Ei ehkä aidointa Jamaikaa, mutta päiväretkenä varsin hyvä kohde.

Kreikka

Ateenassa oli mieletöntä seistä kaiken sen historian keskipisteessä. Menneiden aikojen aarreaitta! Ihastelin temppeleitä ja raunioita ihan urakalla, muutenkin Ateena oli varsin kaunis kaupunki. Ateenasta teimme päiväretken läheiselle Aeginan saarelle, joka oli kovin sympaattinne paikka. Kreikka kutsuu mua luokseen vielä monesti. Saarillekin voin lähteä, mutta enemmän mantereen historialliset kolkat houkuttavat tällä hetkellä.

Singapore

Singapore oli ensikosketukseni Aasiaan sekä kunnolliseen yksin reissaamiseen. Ei ollut huono kohde kumpaankaan, vaikka perusaasialainen paikka Singapore ei ollutkaan. Maan futurismi oli sympaattista ja se oli parhaimmillaan yöaikaan. Päivällä Singapore oli vain outo ja kuumankostea, auringon laskettua kuin toinen maailma.

Malesia

Singaporen visiitin yhteydessä tuli käytyä Kuala Lumpurissa sekä Batu Cavesilla. KL jätti kylmäksi. Se oli hankala ottaa haltuun mulle mieleisin keinoin eikä tarjonnut mitään mistä olisin erityisesti innostunut. Huonolla tavalla kontrastien (erityisesti yltäkylläisyyden tavoittelu vs. köyhyys) värittämä ja persoonaton. Batu Caves oli taas oikein mainio käyntikohde. Malesiaan haluaisin tutustua enemmänkin, mutta Kuala Lumpuriin en kaipaa takaisin.

Islanti

Yksi mun suurista rakkaudenkohteistani! Islanti lumosi kertaheitolla kauneudellaan, luonnon monimuotoisuudellaan, yllätyksellisyydellään ja satumaisuudellaan. Voisin tännekin muuttaa! Ja palata reissaajanakin takaisin vielä niin monesti. Paljon jäi näkemättä ensimmäisellä kertaa, kuten Länsivuonot ja sisämaa. Lisäksi haluan nähdä maan eri vuodenaikoihin. Yksi maailman kauneimmista maista.

perf

Islanti

Turkki

Turkkia olen nähnyt Istanbulin verran, eli paljon mutten silti vielä mitään. Istanbul oli kiehtova. Se oli Eurooppaa ja Aasiaa. Hektinen ja sykkivä. Värikäs mutta hämmentävä. Äänekäs ja iätön. Harvemmin vastakohdat ovat levähtäneet niin suurella voimalla päin kuin Istanbulissa.

Arabiemiraatit

Aasian Florida. En arvostanut. Liian pinnallinen, liian mitäänsanomaton. Liian paljon yritystä olla aivan liikaa. Onneksi aitouttakin maasta löytyi. Voisin mennä takaisin, mutten enää Dubaihin tai Abu Dhabiin. Aavikolle voisin mennä. Tai käyttää kulkureittinä Omaniin.

Huh. Aikamoinen lista. Onnea ja kättentaputuksia, jos jaksoit edes selailla loppuun asti! Aikamoinen urakka näitä oli kirjoittaa ja pohtia. Mutta myös varsin palkitsevaa. Monta maata, kaupunkia ja kokemusta rikkaampi olen jo tällä maamäärällä. Lisäksi pidän varsin huikeana saavutuksena sitä, että Kyprosta lukuunottamatta olen käynyt kaikissa listan maissa toukokuun 2010 jälkeen, sen jälkeen kun aloin oikeasti matkustella. Toki Virossa ja Ruotsissa olin käynyt myös tätä aikaisemmin, mutta myös monesti tuon merkkipaalun jälkeen.

Asuu mussa ilmeisesti pieni maabongari, vaikkei ihan ehdoton sellainen. Uusia maita on kiva kartuttaa, mutta kuten listauksesta huomaa, en kaihda myöskään uusintakäyntejä mua ihastuttaneisiin kohteisiin. Jos ihmeitä ei tapahdu, maalistaani kipuaa tänä vuonna kartuttamaan vielä ainakin Vatikaani, Kanada, Slovakia ja Peru.

Löytyikö sulta paljon samoja maita?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER |  BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

74 Comments

 • Reply
  Vintagella
  30.1.2016 at 13:11

  Tuossa on monen monta maata, jota mun listoilla ei ole, vaikka suunnilleen samoissa luvuissa mennään. Kroatia tuntuu nyt joka paikasta hyppivän mun silmille, saattaa olla, että sinne pitäisi pian suunnata. Vaikuttaa todella kauniilta paikalta!

  • Reply
   Noora
   30.1.2016 at 21:23

   Kroatiaa voin kyllä suositella ihan vilpittömästi! Se on todella kaunis maa, eikä siis mun mielestäni ainakaan minkään turhan hypetyksen kohde 🙂

 • Reply
  sonjanette
  30.1.2016 at 16:45

  Listallasi on paljon samoja maita kun minullakin. Hauskaa, että teit tällaisen postauksen, oma tuore blogini pyörii nimenomaan tämän teeman ympärillä. Itselläni on takana vasta 26 maata, ja tavoitteena on 50 maata ennen kuin täytän 50. Onneksi aikaa on vielä 24 vuotta! https://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/sonja/

  Mostar on muuten jäänyt minunkin mieleen juuri surullisena, mutta kovin kauniina paikkana. Olen kuullut samaa muiltakin, se tuntuu näyttäytyvän kovin haikeana monille.

  • Reply
   Noora
   30.1.2016 at 21:26

   Sullahan on hyvää aikaa saada tavoitteet täyteen! Eiköhän tuossa ajassa varmasti tule ainakin se 50 maata otettua haltuun. Hauska idea blogille, pitää käydä tutustumassa 🙂 Mostarissa oli kyllä tuo tietty surullinen fiilis ihan käsinkosketeltava, enkä yhtään ihmettele että moni on samaa mieltä.

 • Reply
  Elina | Vaihda vapaalle
  30.1.2016 at 20:57

  Kiva kavalkadi maita sulla käytynä. Eurooppa on mukavan lilana kartassa. Me ollaan kierretty enemmän kaukomaita ja tässä lähialueella olisi vielä monta maata odottamassa visiittiä. 🙂

  • Reply
   Noora
   30.1.2016 at 21:30

   Joo, itsekin huomasin Euroopan värjäytyneen varsin liilaksi. Kaukokohteistakin pidän valtavasti, mutta niin myös Euroopasta. Moni tuntuu sitä karttavan liian lähellä olevana/helppona kohteena, mutta siellä on paljon just mun juttuja. Kuten huikeaa luontoa, vanhoja linnoja ja historiallisia kaupunkeja. Onneksi niitä löytyy myös ympäri maailman, joten siinä sitä taas riittää arpomista että minne menisi seuraavaksi 🙂

 • Reply
  Assi
  30.1.2016 at 22:26

  Ääh, haluun Eurooppaan kiertoreissulle! Ja Aasiaan ja kaikkialle, mut niin. Kiva postaus, jonka vois itsekin yrittää väsäillä.

  • Reply
   Noora
   31.1.2016 at 10:52

   No siis kaikkialle! Mut lähdet mun mukaan pääsiäisenä, ni siinä ehtii tehdä minikiertueen Eurooppaa :’3 Väsää ihmeessä, tosin varaa siihen aikaa ja hermoja…

 • Reply
  Anna / Tämä matka -blogi
  31.1.2016 at 12:21

  Eurooppa on erinomainen kohde matkusteluun. Koska se on liian “lähellä”, monikaan ei arvosta sitä samalla lailla kuin esim. juuri Aasiaa. Kuitenkin siellä kiertäminen on kustannustehokasta ja huomattavasti helpompaa, kuin eksoottisimmissa kohteissa.

  • Reply
   Noora
   31.1.2016 at 19:57

   Kyllä, Eurooppa on mainio! Sinne on todella helppoa ja yleensä ihanan edullistakin lähteä. Ei sitä pitkää viikonloppuakaan oikein viitsi kauemmas lähteä viettämään, menee koko aika reissatessa. Euroopassa taas on perillä jo helposti tunnissa 🙂

 • Reply
  Teija / Lähdetään taas
  31.1.2016 at 12:46

  Onhan tuossa jo melkomoinen lista maita. Eurooppaan on kyllä helppo tehdä pitkiä viikonloppulomia, ja miksei pidempiäkin reissuja. Mutta helposti pääsee kotiympyröistä lomailemaan kun varaa lennot Euroopan kaupunkiin. Ei tarvitse odottaa aina sitä pidempää lomaa.

  • Reply
   Noora
   31.1.2016 at 19:59

   Kyllä, Eurooppa on ihanan lähellä ja edullinenkin. Ainakin jos ei tiettyyn aikaan tarvitse päästä tiettyyn paikkaan vaan tarttuu esimerkiksi hyviin tarjouksiin. Mulla on harvemmin mahdollisuus saada töistä pidempiä lomia kerralla, ainakaan palkallista sellaista. Yleensä vain kerran vuodessa. Niin lyhyemmät lomat on kätevintäkin viettää lähiseuduilla 🙂

 • Reply
  katareissaa
  31.1.2016 at 15:02

  Kiva postaus, tykkäsin ja luin loppuun asti! Omissakin postausluonnoksissa on pyörinyt postaus tästä aiheesta iäti, mutta epäilen, riittääkö kärsivällisyyteni toteuttamiseen asti. Toisaalta ehkä oisi hyvä tehdä postaus nyt ennenkuin maita kertyy mahdottomasti lisää, haha 😀

  • Reply
   Noora
   31.1.2016 at 20:00

   Kiitos! Mun varmast pitäisi myöntää sulle joku urhoollisen lukijan palkinto 😀 Suosittelen kyllä tällaisen postauksen toteuttamista, edes pikku hiljaa. Niin kuin sanoit niin kannattaa tehdä se ennen kuin maita on vielä entistä enemmän 😉

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  31.1.2016 at 15:31

  Mulla on kanssa aikeissa tehdä vähän samantapainen postaus käydyistä maista. Sulla on listalla paljon samoja maita kuin mullakin, mutta lisäksi mun kartta on värjäytynyt kaukomaista. Mutta mä tykkään Euroopasta valtavasti ja nimenomaan Alpit ovat mulle henkeäsalpaava maisema (Uusi-Seelanti pisti tosin maisemien puolesta vielä paremmaksi, mutta se on snadisti kaukana verrattuna Alppeihin :D). Samoin pidän vanhoista linnoista ja muista Euroopan historiallisista kohteista. Eurooppa on kiva maanosa matkustaa, koska kaikki on niin lähellä. Autolla voi mennä yhdessä päivässä vaikka monen maan kautta, jos haluaa. Kaukana tykkään myös käydä, mutta ei Eurooppa ole vielä kokonaan nähty, vaikka siellä on tullut tehtyä lukuisia reissuja. Olet varmaan menossa Perussa Machu Picchuun? Suosittelen!

  • Reply
   Noora
   31.1.2016 at 20:05

   Suosittelen postauksen tekemistä, vaikka sen hieman aikaavievää onkin. Tai ainakin mulla meinasi pari kertaa palaa käpy tämän kanssa. Ei ihme, että julkaisukuntoon saamisessa hieman kesti… Kaukomailla haluaisin kyllä värjätä karttaani entistä enemmän. Työt vaan toimivat pienenä esteenä. Kuten toisessakin kommentissa mainitsin, niin pidempiä lomia en pysty pitämään kovin usein, eikä palkattomiin päiviinkään oikein olisi varaa. Niin siksikin reissut keskittyvät Eurooppaan. Mutta ei se huono ole! Sinne lähtee mieluummin viikoksi kuin kaukomaille asti. Uusi-Seelanti on varmasti sellainen kohde, joka saattaa syrjäyttää Alppi-rakkauteni. Odotan innolla ja kauhulla sitä päivää 😀 Joo, Machu Picchu on ihan ykköskohde Perussa, siitä olen haaveillut jo kauan 🙂

 • Reply
  Jenna / With huge passion for life
  31.1.2016 at 16:05

  Tuttuja maita! Mä ihastuin Sveitsiin. Matkustaisin sinne mieluusti uudestaan. Euroopassa on kyllä kiva matkustaa, sillä kaikki paikat ovat suht lähellä. Tosin itse haluaisin vain taas matkustaa Aasiaan seikkailemaan. Se on enemmän mun juttu 🙂

  • Reply
   Noora
   31.1.2016 at 20:07

   Sveitsi on kyllä aivan ihana! Mäkin haluan kyllä käydä siellä uudestaan vielä monesti. Aasiakin kyllä houkuttelee mua kovasti, mutta niin myös moni muu kohde. Voi tätä kaikkialle hinkumisen tuskaa 😀

 • Reply
  Stacy Siivonen
  31.1.2016 at 20:13

  Joo, itse kirjoitan samanlaista listaa omista maistani ja ihmettelen siinä, onko olemassa ihmistä, joka ei pidä Norjasta. Ei varmaan, ainakaan en ole sellaista tavannut. Islanti vaikuttaisi olevan samanlainen, tosin itse en ole käynyt. Kumpaankin kyllä vaikuttaa se, ettei sinne oikein mene sattumalta, vaan sinne varta vasten hakeudutaan. Kaikki muut maat jakavat mielipiteitä ja huomaan olevani kanssasi usein eri mieltä, sattumoisin esimerkiksi Latviassa ja Liettuassa olen käynyt ihan eri puolella maata. En tällä toki tarkoita, että kummassakaan olisin betonislummiin törmännyt.

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 10:57

   Kuten jo FB:n puolella ehdinkin todeta, varmasti joku Norja- ja Islanti-vastainen henkilö löytyy, jos oikein alkaa kaivella. En kyllä itse voi sanoa kuulleeni keltään pahaa sanaa noista maista. Ja totta, noihin maihin varmasti enemmän hakeudutaan kuin lähdetaan sattumalta esim. äkkilähtötarjouksen perässä. Toivottavasti saat listasi valmiiksi, näitä on mukava lukea 🙂

 • Reply
  Tanja
  31.1.2016 at 20:21

  Kiitos tästä ideasta, noita karttoja mitä voi blogiinsa liittää ku on välillä vähän haasteellista tirkistellä ja toisaalta niiden päivittäminen vaatii ihan oman mielenlaadun (ainakin mikä mulla on pitää tehdä alusta alkaen uudelleen).

  Taidanpa kaivaa valokuvakansioita esille ja hiukan skannata kuvia koneelle ennenkuin dementia iskee missä on oikein tullut oltua 🙂

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 11:00

   Tykkään kartoista havainnollistamisvälineenä. Ja muutenkin. Jotenkin se on ihan eri asia sanoa käyneensä 34 maassa kuin sanoa se, ja laittaa vielä maat kartalle. Se auttaa mielestäni hahmottamaan hyvin sitä, missä on jo käynyt ja paljonko on vielä jäljellä! Hieman hankalaahan sitä on omaa matkailuhistoriaansa muistella, varsinkin jos on jo lapsena matkustanut paljon. Mutta kannattaa yrittää 🙂

 • Reply
  Meidän matkassa / Monna
  31.1.2016 at 21:29

  Mä oon päässyt jo pienenä käymään varsinkin Euroopassa tosi monessa maassa mutta harvemmin noilta reissuilta enää oikein muistaa mitään.. Niinpä musta tuntuukin että Eurooppa ei ole ollenkaan niin tuttu kuin sen “pitäisi” olla ja se onkin alkanut nyt kiehtomaan 🙂 Monien suunnitelmien pyörittämistä tälle vuodelle joten katsotaan missä sitä pääsisi vierailemaan!

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 11:03

   Joo, ei mullakaan Kyprokselta ja niiltä lapsuuden laivareissuilta hirveästi muistikuvia ole jäänyt. Eipä ole ainakaan mennyt muistot hukkaan, kun en ole sen enempää pienenä matkustellut 😀 Vähän sama mulle tuon Kyproksen kanssa, ei se mulle sinänsä soita minkäänlaisia kelloja siitä, millaista siellä oikeasti oli. Pitäisi käydä siellä verestämässä muistiaan. Eurooppaa kyllä suosittelen myös reissumaanosaksi, se on pullollaan kaikkea ihanaa 🙂

 • Reply
  Huli/Meanwhile in Longfield..
  31.1.2016 at 22:29

  Ei hitto miten hauskaa, säkin oot käynyt kaikissa “oudoiss” pikkukaupungeissa. Düsseldorf, Gdansk, Malbork ja Kaunas osui heti silmiin. Hauskoja pieniä paikkoja, joissa ihan jokainen ei ole käynyt. 🙂 Mulla taitaa olla kasassa 35 tai 36 maata, vielä on aika paljon jäljellä! Kroatio olisi tiedossa upeine luontoineen seuraavaksi, ehkä.. 🙂

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 11:05

   Oudot pikkukaupungit on just ihania! Tykkään reissata vähän standardikohteiden ulkopuolellakin 🙂 Kroatiaa ei todellakaan kehuta suotta, sinne kannattaa ehdottomasti mennä käymään.

 • Reply
  laurasitinerary
  31.1.2016 at 22:39

  Näitä postauksia on hauska lukea. Ehkä voisin koittaa kasata omankin listani..

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 11:06

   Kiva kuulla, että tästä pidetään. Olis ollut aika kamalaa näpytellä tämä ihan turhaan 😉 Tee ihmeessä oma listasi, näitä tosiaan on kiva lukea.

 • Reply
  Henna /suurin onni
  1.2.2016 at 00:29

  Todella hyvin olet päässyt ihan muutamassa vuodessa matkustamaan! Melkoinen tahti ollut 🙂 Minäkin Elinan lailla olen ainakin viimeisen vuosikymmenen kierrellyt enemmän kaukomaita ja näitä aukkoja sivistyksessä on Euroopassa todella paljon, vaikka toki Eurooppaakin olen siinä sivussa ehtinyt kartoittaa ihan kivasti. Yhteinen ihastuksemme (ja varmasti kaikkien muidenkin, jotka ovat siellä käyneet) on Islanti. Aivan valtavan kaunis maa! Samoin tykkään myös Sveitsistä kovasti.

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 11:09

   Joo, oon kyllä iloinen siitä että olen sitten päässyt näkemään maailmaa ihan urakalla, kun niin päätin alkaa tehdä 🙂 Islantiin ei kyllä voi kuin ihastua. Se on kyllä niin kaunis maa, ettei sanat meinaa riittää. Sveisti on toinen moinen, onneksi maailmassa on kauniita paikkoja jäljellä!

 • Reply
  Anna / Muuttolintu
  1.2.2016 at 04:06

  Suurin piirtein samoissa luvuissa mennään ja paljon samoja maita! Vaikka en paljon perustakaan ihmisten “maaluvuista”, maiden laskeminen kun on vähän kyseenalaista. Nopeilla pysähdyksillä ei kauheasti ehdi maahan tutustumaan, paitsi tietysti ehkä ihan pikkuruisiin. Toisaalta jos on kiertänyt koko USAn tai Australian se lasketaan vain yhdeksi maaksi vaikka on melkein yhtä iso kuin koko Eurooppa. Antaahan ne luvut tietysti hieman osviittaa siitä, minkä verran on tullut pyörittyä maailmalla, ja omaksi iloksi niitä on kiva laskea ja miettiä, kuinka monta on jäljellä 🙂 Tämmöisiä postauksia on kiva lukea, pääsee hyvin mukaan blogiinkin! Bahama ja Jamaika on meidän unelmissa!

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 11:13

   Joo, joskus on hankalaa vetää raja siihen, onko maa itsenäinen valtio/hallintoalue tai mikä lie. Ja toinen on sitten se, miten maassakäynti lasketaan. Itse en laske esimerkiksi koneenvaihtokaupunkeja/maita. Kävin teoriassa elämäni ensimmäistä kertaa Turkissa toukokuussa kun lensin Singaporeen ja vaihdoin siellä konetta. Tosin en laskenut käyneeni siellä kuin vasta marraskuussa, kun oikeasti vietin useamman päivän Istanbulissa. Itse ainakin tykkään juuri listata ja laskea kaikkea. Se jotenkin auttaa hahmottamaan sitä, paljonko on oikeasti tullut matkustettua. Kun kaikki maat läväyttää samaan koosteeseen, huomaa oikeasti jossain käyneenkin 🙂

 • Reply
  family and a map
  1.2.2016 at 08:56

  Kiva postaus. Meillä eurooppa on juurikin ollut liian lähellä, mutta tänä vuonna yritetään ainakin vähän paikata tätä käymällä useammassakin euroopan maassa. Aina sitä tulee vaan lähdettyä jonnekin kauaksi lomalla, vaikka lähempääkin löytyy todella upeita kohteita.

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 11:15

   Kiitos! Monelle Eurooppa tuntuu olevan liian lähellä ja siksi se jää helposti väliin. Mulla on taas sama ongelma Suomen kanssa… Se vaan harmittaa, kun ihan kaikkialle ei kumminkaan ehdi, vaikka kuinka haluaisi.

 • Reply
  Tanja/Levoton Matkailija
  1.2.2016 at 09:00

  Kiva että sait oman postauksesi valmiiksi 🙂 Sulla onkin kertynyt maita kivasti, myös Euroopan ulkopuolelta. Näitä postauksia on ollut tosi kiva lukea, ja olihan tätä aika kiva tehdä, vaikka se veikin aika paljon aikaa.

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 11:16

   Joo, olen onnellinen ja helpottunut siitä, että tämä on nyt valmis 😀 Oli se vaan aika urakka… Näitä on kyllä kiva lukea, ja nyt ehkä vielä entistä enemmän, kun tietää sen kirjoitusurakan näiden takana!

 • Reply
  Mika / Lähtöportti
  1.2.2016 at 09:28

  Luin mielenkiinnolla alusta loppuun. Tykkäsin suorasta tyylistä, tuli hyvin selväksi mistä tykkäsit ja mistä et 🙂 Olen samaa mieltä esimerkiksi Edinburghista ja Islannista, haluaisin palata molempiin. Brnosta tuli mieleen, että Instagram-tuttuni järjestää siellä kierroksia (feellocal.cz). Huomasin, että sulla on käymättä omista Euroopan suosikkimaistani Irlanti, Slovenia ja Portugali. Näiden edelle mulla menee selkeästi vain Italia, joten toivotan mahtavaa matkaa Roomaan!

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 11:21

   Jes! Urhoollisen lukijan palkinto lähtee myös sinne 😀 Kiva kuulla että suora tyyli toimii. Itse yritän olla kaunistelematta asioita, jotka vaan ei ole mun juttuja. Turhaa dissausta toki vältän, mutta itsekin arvostan suoria mielipiteitä niin miksen niitä myös antaisi 🙂 Kiitos vinkistä Brnohon, pitää tsekkailla miten tuo menisi omiin aikatauluihin! Hauska että mainitsit nuo kolme maata, ne on nimittäin mun tämän kesän kesäloman potentiaalisia kohteita jokainen 🙂 Siskon kanssa ollaan alustavasti jo puhuttu Irlannista, toivottavasti se toteutuu! Lomapätkistä riippuen toinen kohde on sitten luultavasti Slovenia tai Portugal. Pidän peukkuja, että 2/3 noista maista tulee tänä vuonna käydyksi 🙂 Kiitos, olen hullaantunut Roomaan jo nyt!

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  1.2.2016 at 11:15

  Kiva postaus, hyvä liuta maita jo vierailtuna. Mullakin on luonnoksissa vaikka mitä postausideoita mutta siellä ne jotkut roikkuu varmaan jo toista vuotta, ja niiden esiin kaivaminen alkaa tuntua jo hautarauhan rikkomiselta. 😀 Olin muuten just vkl Tallinnassa, oon pieni Tallinna-fani nykyään, postauksia siis sieltä tulossa pian! 🙂

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 20:42

   Kiitos! Kyllä tässä on ihan hyvä maailmanvalloituksen alku 😀 No vähän alkoi tänkin kanssa jo olla sellainen epätoivoinen olo, että viitsiikö tätä enää tehdä, mutta onneksi tein. Ehkä tästä alkaa nyt näiden postausten uusi elämä. Kiva näitä on ollut lukea! Pitää seurailla sun Tallinna-postauksia. Haluaisin tykätä siitä kaupungista enemmän, ehkä sun vinkeillä pääsen lähemmäksi tavoitetta 🙂

 • Reply
  Eevi / Rento matkablogi
  1.2.2016 at 18:00

  Ihana kuva Bahamalta, näyttää mielettömän hienolta. Mulla vähän samat fiilikset Miami Beachilta missä käytiin marraskuussa, uteliaisuuden puitteissa se oli kiva nähdä kaikessa överiydessään ja meillä oli onnistunut lomafiilismatka, mutta todennäköisesti sinne ei enää palata. Italiaa suosittelen että koluat enemmänkin, se on ihana! Meillä on myös paljon Eurooppaa katseltuna ja vielä monet kohteet houkuttelee. Tässä lähellä on niin paljon kaikkea niin hienoa!

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 20:46

   Bahamalla oli kyllä ihan mielettömän kaunista, varsinkin juuri siellä luonnonpuistossa josta tuo kuvakin on. Kiva kuulla, että muillakin on vähän ristiriitaisia fiiliksiä Miami Beachista. Moni siitä tykkää varauksetta, niin rupeaa joskus jo epäilemään omia fiiliksiään. 😀 Italiaa varmasti tulen koluamaan enemmänkin, uskon sen olevan niitä maita, joihin hullaannun 🙂 Hienoa huomata, että muitakin Euroopasta pitäviä löytyy, paljon upeita kohteita tuossa ihan lähellä tosiaan on!

 • Reply
  Tiia/ReiseReise
  1.2.2016 at 18:50

  Täältä Vaasasta pääsee kyllä kätevästi Ruotsin puolelle. Kiva, että joku muukin on alkanut matkustella “kunnolla” vähän myöhemmin tai tuntuu välillä, että on matkustellut vähän jos vertaa joihinkin nuorempiin, jotka ovat kuitenkin käyneet yhtä monessa maassa. Paljon olet kyllä jo nähnyt! Ja monipuolisesti! Lisää sitten vaan 🙂
  Mihinpäin Kanadaa olet menossa? Joku ainakin oli menossa Torontoon…

  • Reply
   Noora
   1.2.2016 at 20:49

   Joo, Vaasasta on kyllä helppo lähteä käymään Ruotsissa. Välillä tuntuu, että mä oon ihan luonnonoikku, kun en ole paljoa lapsena matkustellut. Mutta kiva, että on meitä muitakin 🙂 Ja ehdottomasti lisää matkustelen, ei mua niin vain pysäytetä 😉 Oon menossa Montrealiin ja Quebeciin. Varmasti kyllä tulen Kanadaa jatkossa enemmänkin tutkimaan, mutta näillä aloitetaan!

 • Reply
  Reetta / Matkasto
  1.2.2016 at 20:54

  Enpä ole koskaan tullut laskeneeksi maita, joissa olen käynyt… 😀 Muutamissa Euroopan maissa olen käynyt opintojen tai työn merkeissä, mistä syystä turistikoteita ei ole tullut koluttua ollenkaan. Ihmeellistä on myös, että esimerkiksi muistikuvani kahdesta matkasta Saksaan ovat olemattomat! En edes muista, missä kaupungeissa käytiin! 😀 Sama koskee yliopiston orkesterin reissua Tshekkiin, jonne matkattiin bussilla Helsingistä… Läpikulkumaista ei ole jäänyt mitään mieleen. (Alkoholilla ei osuutta asiaan, köh…) Enemmän kun lukumääräisesti maita, koluan mieluummin kiinnostavaksi havaitsemiani paikkoja uudestaan ja uudestaan. Himalaja, Japani ja Kanada ovat näitä alueita tällä hetkellä ja luultavasti pitkälle tulevaisuudessakin! 🙂 Ainiin, Islanti tulee ensi kuussa uudeksi kohteeksi itselleni – ja luulen, että siitäkin saattaa muodostua vakiokohde! 😉

  • Reply
   Noora
   2.2.2016 at 09:07

   Mä taas olen sellainen tyyppi, joka haluaa aina pysyä kartalla (pun not intended) siitä, missä kaikkialla onkaan käynyt 😀 Oikeasti mulla on listattuna aika lailla myös kaikki kaupungit ja kylät, joissa koskaan olen käynyt… Onneksi näihin on hyviä sovelluksia avuksi! Voin kyllä kuvitella, että jos kohteeseen on mennyt lähinnä ei-lomailun merkeissä, siitä ei ole jäänyt paljoakaan mieleen. Mäkin kyllä huomaan palaavani takaisin mulle mieluisiin kohteisiin. Jos kiertäisin vain ja ainoastaan uusia maita, listani olisi varmasti pidempi 🙂 Himalaja, Japani ja Kanada kiehtovat kaikki muakin! Islanti on kyllä mainio valinta, varmasti tulet ihastumaan siihen 🙂

 • Reply
  Titta & Thomas / IKILOMALLA
  2.2.2016 at 06:09

  Onpas paljon maita reissattuna! Usein olisi kiva palata takaisin lempparimaihin jatkamaan seikkailuja, mutta toisaalta kiinnostaa aina nähdä myös uusia matkakohteita ja maita! 🙂
  13 samaa maata sun ja mun listalla! 🙂
  Titta / IKILOMALLA

  • Reply
   Noora
   2.2.2016 at 09:08

   Joo, kyllähän niitä on kun läväyttää kaikki samaan postaukseen 🙂 Mulla on vähän sama, että haluaa palata takaisin suosikkimaihin ja -kaupunkeihin, mutta silti haluaisi nähdä uusia kolkkia, koska lomaa ainakin mulla on rajallisesti 😀

 • Reply
  Kiia
  2.2.2016 at 08:00

  Kiva postaus, tykkään tällaisista listauksista. Olet kiertänyt paljon varsinkin Eurooppaa! Se on jäänyt meillä vähemmälle. Hassua sinänsä, mutta Eurooppa tuntuu niin “valmiilta” ja odottelevan “tuossa vieressä”, että aina tulee kuitattua sinne lähtö “kerkiäähän sitä sitten joskus”;)
  Malta tosin houkuttelisi ja sitten se Portugali ihan jo surffauksen kannalta!

  • Reply
   Noora
   2.2.2016 at 09:10

   Kiva kuulla! Listaaminen on kivaa. Moni on tässä tosiaan sanonut kiertäneensä Eurooppaa verrattaen vähän. Ymmärrän kyllä että se saattaa jäädä vähemmälle, jos haluaa kokea jotain ihan erilaista. Mutta onneksi Euroopastakin on moneksi, yhtä maata nähneenä ei voi sanoa nähneensä kaikkia 🙂

 • Reply
  Esa | Reissuesan matkablogi
  2.2.2016 at 18:23

  Nämä yhteenvetopostaukset kaikista käydyistä maista ovat mielenkiintoista luettavaa. Itsekin jo kerran aloittelin, mutta luovutin pian, koska käytyjä maita on kertynyt 64 (Suomi mukaanluettuna). Listallasi on 8 maata, joissa en ole käynyt.

  • Reply
   Noora
   2.2.2016 at 22:11

   Varmasti tällaiset listaukset käyvät sitä työläämmiksi, mitä enemmän maita on plakkarissa! Siksi päätinkin tehdä tämän nyt enkä vielä myöhemmin, nytkin kirjoittaminen oli jo jaksamisen rajoilla 😀 Varsin kunnioitettava maaluku sulta löytyy, mutta kiva että mun listalta löytyy muutama kohde, joissa et ole (vielä) käynyt.

 • Reply
  Elämää ja Matkoja
  2.2.2016 at 19:50

  Näitä koostepostauksia on ollut mukava lukea ja listalla oli monia tuttuja maita, bonuksena vielä hyvin tutut Vaasa-Uumaja risteilyt, joita on tullut tehtyä nuoruudessa oikein urakalla. 🙂

  Minua ei ole houkutellut nämä itäiset maat, typ Balkan, mutta Arabiemiraateista sen sijaan tykkäsin enkä kokenut sitä mitenkään pinnallisena, kyllä sieltä ihan tavallistakin elämää löytyy.
  Sveitsi on vielä kokematta ja se on ihan must see -listalla upeiden maisemiensa ansiosta!

  • Reply
   Noora
   2.2.2016 at 22:15

   Vaasa-Uumaja -risteilyt ovat kyllä legendaarisia. Kivaa että täältä löytyy muitakin niillä käyneitä 🙂 Onneksi maa-asiatkin ovat makuasioita, eikä kaikkien täydy pitää kaikesta. Mua Balkan vetää taas kovasti puoleen edelleen. Arabiemiraateista löysin kyllä itsekin myös sitä tavallisempaa elämää, mutta pääasiallisesti se jäi mieleen kaikkea muuta kuin mun paikkana. Sveitsiä kyllä suosittelen lämpimästi, siellä on tarjolla yksiä Euroopan kauneimmista maisemista 🙂

 • Reply
  Virpi/ Täynnä tie on tarinoita
  2.2.2016 at 22:57

  Täällä myös yksi joka on seilannut Vaasa-Uumaja väliä nuorena/lapsena vanhempien kanssa.
  Tosi kiva määrä käytyjä maita sulla ja muutamassa itsekin olen vieraillut. Kypros oli itselläkin ensimmäisten maiden joukossa, kun lapsena perheen kanssa muutama ulkomaanreissu tehtiin. Barcelonasta tykkäsin tosi paljon ja Gaudin työt ne vasta mielenkiintoisia olivat! Tässä oli myös monta sellaista kohdetta, joita olen nyt viimepäivinä arponut mielessäni, kun olen tehnyt valintaa tulevan vaellusmatkan kohteesta.
  Kiva postaus ja monessa maassa olet ehtinyt myös vierailla enemmän kuin kerran!

  • Reply
   Noora
   3.2.2016 at 10:51

   Hauskaa, että meiltä löytyy noita lapsuuden ajan yhteneväisyyksiä! Gaudin työt ovat kyllä ihan vertaansa vailla. En ollut edes tajunnut Barcelonan olevan täynnä moisia, ennen kuin kaveri ehdotti kaupunkia reissukohteeksemme ja siten tutustuin Barcelonan antiin. Toivottavasti sait tästä jotain mahdollisia kohdevinkkejä! Kohteen valitseminen on kyllä joskus enemmän kuin hankalaa, valinnanvaraa tuntuu olevan aina liikaa! Kiva kun pidit postauksesta 🙂

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  4.2.2016 at 17:32

  Monet vakavammin maabongausta harrastavat käyvät keräämässä pisteet pois Karibialta 🙂 Siellähän niitä maita riittää. No, mekin olemme kyllä enimmäkseen jättäneet ne eläkepäiviksi, tuntuvat sen verran “helpoilta” pisteiltä.
  Itä-Eurooppaan voi helposti tehdä edullisestikin viikonloppureissuja!
  http://meriharakka.net/2016/02/04/tonnin-kaupunkiloma-kiovassa/

  • Reply
   Noora
   4.2.2016 at 21:42

   En ihmettele Karibiaa pisteidenkeräyspaikkana. Helppoa ja ihanaa varmasti, ainakin sen vähän perusteella mitä olen siitä päässyt kokemaan 🙂 Itä-Eurooppa vetää kyllä tällä hetkellä vahvasti puoleensa, tai no vähän kaikki vetävät…

   • Reply
    Kohteena maailma
    5.2.2016 at 12:33

    Itse ajattelen kyllä Karibian kaikkena muuna kuin maapisteiden keräysmaana. Viimeisimmät pidemmälle suuntautuneet reissut on meillä suuntautunut lähes poikkeuksetta sinne ja Jenkkeihin. Karibia on aivan loistava paikka Suomen talvella ilmaston ja sopivan rennon meiningin takia. Eihän se nyt mikään halvin vaihtoehto ole ja varsinkin nyt, kun dollari on kovassa kurssissa Euroon nähden. Nytkin ollaan menossa ensi kuussa käymään kuudella eri saarella, mutta uusia maita tulee vain kaksi. Tosin uusia TCC-pisteitä tulee, jos niitä keräisi. Toki ylös laitetaan sekä maat että TCC-alueet, eli olen sitten kai puolikeräilijä 😀

    Ai niin, että ei mennä aiheen ohi, niin kahdeksan maata oli listallasi, missä en ole VIELÄ käynyt 😀 Kaikki on sellaisia, mihin on tullut jossain vaiheessa reissuja mietiettyä 😉

    • Reply
     Noora
     5.2.2016 at 21:43

     Ilmastollisesti Karibia on kyllä aivan ehdoton paikka talvella. Parina viime vuonna olen tosiaan itsekin käynyt kääntymässä enkä voi valittaa. Ymmärrän kyllä, että vanhemmiten Karibian varmasti kokee helpompana reissukohteena kuin vaikka pimeimmän Afrikan 😀 Mutta nämä tosiaan on niitä makuasioita. Ja hienoa, että mulla on joitain maita, mitä sun listalta ei vielä löydy. Siitä vaan kirimään 😉

 • Reply
  Johanna Hulda - Discovering Sunbeams
  4.2.2016 at 19:28

  Hauskoja nämä maalistaukset kyllä ovat! Ensin mietin, että tosi monta samaa maata täälläkin on käytynä, mutta kun aloin oikein laskemaan, niin sun listalta löytyi kuitenkin 16 maata, joissa en ole käynyt! Itellä meni juuri 30 maan raja rikki, mutta eteläinen ja läntinen Eurooppa on jääneet vähän aliedustetuiksi, sillä Benelux-maihin, Sveitsiin tai Italiaankaan en ole vielä ehtinyt. Meidänkin perheellä oli muuten lapsuudessa jokakesäinen perinne risteillä Vaasa-Uumaja-väliä 😀

  • Reply
   Noora
   4.2.2016 at 21:46

   No onhan meillä myös silti paljon samoja maitakin, vaikka eroavaisuuksiakin löytyy! Italiassa mäkin kävin vasta 1,5 vuotta sitten ensi kerran. Mun mielestä oli sitä ennen hauskaa sanoa, että olin käynyt Bahamalla, mutten Italiassa 😀 Jee, vielä lisää Uumaja-risteilyistä selviytyjiä. Kohta pitää varmaan järjestää niissä merkeissä joku bloggaajamiitti 😀

 • Reply
  Annika | Travellover
  5.2.2016 at 15:43

  Olen ollut 105 maassa, ja näyttäisi, että olen känyt kaikissa samoissa. Suhteellisen laajalla jäätelökokemuksella voin olla kanssasi niin samaa mieltä: paras on Italiassa.

  • Reply
   Noora
   5.2.2016 at 21:46

   105 on kyllä mahtava lukema. Mulla riittää vielä paljon työnsarkaa siihen. Mutta ehkä vielä mulla tulee joskus sama summa täyteen! Jäätelön parhautta olen parhaillaan testaamassa Roomassa, ja pysyn kyllä edelleen kannassani!

 • Reply
  Kiira / Lifelong Adventure
  5.2.2016 at 19:41

  Löytyihän sitä jonkinverran samoja maita. Oon sulle kade tosta Itävalta-Saksa-Sveitsi-värisuorasta, rakastan kaikkea saksalaista ja saksalaiseen viittaavaa, ja ah, ALPIT! Jaamme myös yhteisen rakkauden Ruotsia kohtaan. Voisin hyvin itsekin kuvitella asuvani Ruotsissa. 🙂

  • Reply
   Noora
   5.2.2016 at 21:48

   Alpit on kyllä yksi maailman parhaista asioista! Viimeksi tänään lensin niiden yli, tosin tällä kertaa lento meni sen verran unessa, että parhaat maisemat missasin. Ihanaa, joku muukin jakaa Ruotsi-rakkauteni! Ruotsi vaan on niin ihana 🙂

 • Reply
  Karoliina / From Karoliina
  5.2.2016 at 20:06

  Hauska postaus, tällaisia on aina kiva lukea 🙂 Hyvän kokoelman maita olet saanut kerättyä!

  • Reply
   Noora
   5.2.2016 at 21:49

   Kiva kuulla 🙂 Joo, onhan tuossa hyvä alku!

 • Reply
  Erja/ Andalusian auringossa- ruokamatkablogi
  6.2.2016 at 14:41

  nämä on kyllä niin avartavia nämä postaukset. Itse olen aika lailla samoissa lukemissa ja nyt huomaan että ajan ja muiden resurssien rajallisuus on johtanut siihen, ettei samoihin paikkoihin tule enää useampaa kertaa mentyä. Keski-Eurooppa houkuttelisi kyllä ihan vain jo senkin vuoksi, että siellä olisi mahdollisuus tehdä tuollaisia eksursioita noihin pikkuvaltioihin…!

  • Reply
   Noora
   6.2.2016 at 22:06

   Se on kyllä hieman harmi, että itsekään ei aina kaikkiin palaamisen arvoisiin kohteisiin tule palattua, sillä uusiinkin paikkoihin on niin kova hinku. Keski-Euroopan plussa on kyllä tuo helppous liikkua valtioiden välillä. Pikkuvaltioita haluaisin kierrellä vielä enemmänkin, tänään tuolle listalle tuli lisäksi Vatikaani.

 • Reply
  salaine
  7.2.2016 at 22:26

  Huomaan, että vastaustani ei täällä olekaan vaikka sen jossain vaiheessa kirjoitin. No monta maata olet nähnyt. Mieletön setti. Ajattele itsellä on vasta 23. Tänä vuonna uusia maita tullee kertymään ainakin 3 ja toivottavasti neljä.

  • Reply
   Noora
   8.2.2016 at 10:47

   Bittiavaruus on mystinen asia… 23 on jo aivan hyvä luku. Ja siinä on sekin hyvä puoli, että se lukema ei oikein voi alaspäinkään tippua! Sitä kasvattamaan vaan 🙂

 • Reply
  Heli
  13.3.2016 at 21:37

  Huikean määrän olet nähnyt paikkoja eri puolilla maailmaa ja hyödyllisiä kommentteja paikoista. Hyvä Noora!

  • Reply
   Noora
   14.3.2016 at 00:53

   Kiitos! Tästäkin postauksesta maaluku on jo tosin taas hieman kasvanut 🙂

Leave a Reply