Kerran poistuin kotoa
Eurooppa Kaupunkilomat

Tunnelmia Istanbulin kaduilta

Vaikka Arabiemiraattien reissukin on jo takana, ja sitä olen alkanut blogin puolella purkaa, niin pari fiilistelyä marraskuistelta Istanbulin reissulta on vielä jäljellä. Tässä niistä ensimmäinen.

Kuten olen maininnutkin aiemmin, pidän valtavasti kaupungeista, joissa voi vaellella päämäärättömästi ja nauttia kaikesta, mitä vastaan sattuu tulemaan. Istanbul oli yksi näistä kaupungeista, ja puhelimen appsin mukaan siellä tulikin käveltyä kymmeniä kilometrejä muutaman päivän aikana.

Mulle Istanbul kiteytyi paljon värikkyyteen, historiaan, hiemaan boheemiin rakenuskantaan, moskeijoihin ja mereen. Räiskyviä värejä oli niin graffiteissa, basaareissa kuin katujen hedelmäkojuissakin. Unohtamatta somia teehuoneita pikkuruisine kalusteineen.

Pidän rakennuksista, joissa näkyy eletty elämä. Nykyarkkitehtuuri jossa suositaan vain pelkistettyjä muotoja, lasia ja metallia on hengetöntä. Moskeijoita tai kaiken ylle kohoavia minareettien huippuja ei voi olla näkemättä, minne tahansa päänsä kääntääkään. Ja meri, joka on osa Istanbulin persoonaa. Se saa joka hetkessä oman värinsä. Välillä se värjäytyy lähes yönsiniseksi, toisena hetkenä se loistaa kultaisena. Ja sen lähistöllä on aina rypäs innokkaita kalastajia. Tässä mun suosikkeja pitkin poikin Istanbulia kuvattuna:

VÄRIKKYYS

IMG_6928

IMG_6929

IMG_6919

PB075676

IMG_6925

IMG_6947

RAKENNUKSET

IMG_6922

IMG_6934

IMG_6927

IMG_6935 IMG_6937

GALATAN SILTA

Vaikka Galatan sillan ympäristö olikin tukossa niin turisteja kuin paikallisia, oli se mieletön paikka imeä itseensä kaupungin tunnelmaa. Sieltä näkyi vaikka minne, vähän kuin ilmainen 360-kierros Istanbulia!

PB075646

PB075654

PB075668

IMG_6913

MOSKEIJAT

Vaikken ole tippaakaan uskonnollinen ihminen, monet kirkot – erityisesti goottilaiset sellaiset – ovat hyvinkin sydäntäni lähellä. Se arkkitehtoninen panostus, mikä niihin on laitettu, on uskomatonta. Myös moskeijat, joita ei kotikulmilla paljoa tule vastaan, ainakaan näin upeasti rakennettuina, olivat kaunista katseltavaa.

IMG_6784

PB085943

PB075625

PB075630

IMG_6941

IMG_6875

Onko muilla samoja suosikkeja Istanbulista?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply