Kerran poistuin kotoa
Suunnitelmat

Suunnitelmat ja toiveet reissuvuodelle 2016

Koska vuosi 2016 on jo käsinkosketeltavan lähellä, on hyvä aika tässä vaiheessa vuotta kääntää katse tulevaan. Tämä vuosi piti sisällään hulppeat kahdeksan ulkomaanreissua, mutta mitä ensi vuodelle onkaan suunnitteilla? Toiveena olisi ainakin saada pitää taas neljä viikkoa lomaa kesällä.

Viime kesän kolme (kaksi viikkoa toukokuussa ja yksi elokuussa) tuntui hieman liian vähältä, vaikka mahdollistikin paljon matkustelua. Sen lisäksi toiveina olisi tehdä (pitkiä) viikonloppureissuja ja hyödyntää esimerkiksi pääsiäisen ja juhannuksen myötä tulevat pidemmät paussit työn raskaan raatamisesta.

Lentoja on ensi vuodelle ostettu jo muutama kappaletta, mutta sentään kaikkea en ole vielä lyönyt lukkoon. Tässä kumminkin mietintöjä siitä, minne tulen varmasti, toivottavasti ja ehkä ensi vuonna menemään:

VARMISTUNEET REISSUT

Helmikuu: Rooma & Vatikaani

Vuoden ensimmäinen varma reissu on pitkä viikonloppureissu Roomaan, varmasti käyntilistalle mahtuu mukaan myös Vatikaani. Olin ensin haaveillut, että suuntaisin helmikuussa eteläiseen Espanjaan, tai Gibraltarille. Jonnekin, mihin pääsisi suht halvalla ja jossa olisi ainakin melkein lämmintä.

Halvimpien lentojen kanssa eivät vain aikataulut toimineet, joten olin jo suuntaamassa Wieniin, kunnes tsekkasin vielä jostain syystä Rooman ja aikataulut ja hinnat natsasivat. Luin, että Rooma olisi hyvä off season -kohde, jonotusta ei tarvitsisi paljoa harrastaa. Ja sääkin olisi toivottavasti Suomea parempi. Roomassa en ole aiemmin käynyt, mutta historian ystävänä odotukset ovat hyvin suuret!

rom

Maaliskuu: USA & Kanada

En ole koskaan saanut aikaiseksi tehdä bucket-listaa reissu-unelmistani, mutta jos olisin, tämän reissun päämäärä keikkuisi korkealla sen listan kärkipäässä. Mä nimittäin lähden Montrealiin katsomaan NHL-peliä! Oon fanittanut jääkiekkoa niin pienestä asti kuin muistan, ja pelin katsominen ikonisessa jääkiekkokaupungissa on toivottavasti huikea elämys.

Tarkoituksena on lentää New Yorkiin, josta Rhode Islandin kautta road trippailla Montrealiin. Paluumatkalla ehkä koukata Quebecin kautta. Matkaan mahtunee paljon huimaa, ja ainakin vuorimaisemia pitäisi nähdä sydämen kyllyydestä.

mon

Toukokuu: USA, Peru, Tanska & Ruotsi

Kyllä, siinä hieman outo reissukombinaatio, jolle tarkempi selitys löytyy tästä postauksesta. Tämänkin päämäärä, eli käynti Perussa, olisi varmasti bucket-listallani. Reissu on ajoitettu niin, että pääsen taas kärsimään viettämään synttäreitäni ulkomailla.

Matkan alkuun mahtuu siis käynti Orlandon The Wizarding World of Harry Potterissa, siitä sitten reiluksi viikoksi seikkailemaan ympäri Perua. Tavoitteena nähdä ainakin Machu Picchu, muuten kohteiden karsiminen (liikaa kiinnostavaa, liian vähän aikaa) on vielä vaiheessa. Upeaa luontoa ja historiaa kumminkin tulee matkaan sisältymään. Kotiin koukkaan Tanskan ja luultavasti eteläisen Ruotsin kautta, koska miksi ei.

Kesäkuu: Seinäjoki

No hei, Provinssi ja Rammstein. Pakko päästä pitkästä aikaa fiilistelemään niin bändiä kuin festariakin. Jos Tuska ei jostain syystä ilmoita Led Zeppeliniä samaan ajankohtaan, niin Seinäjoki tulee kutsumaan varmasti.

TOIVEET JA HAAVEET

Kesälomaani en ole vielä sen pidemmälle uskaltanut suunnitella, mutta toiveissa olisi saada mahdutettua siihen vielä toukokuun lisäksi kaksi viikkoa lisää. Ajankohdat ovat kumminkin vielä avoinna, ja sitä myötä myös kohteet. Ja koska vuoden ensimmäiselle puoliskolle mahtuu jo kaksi piipahdusta Euroopan ulkopuolelle, kesä saattaa vierähtää Eurooppaa tutkien. Tässä muutamia vaihtoehtoja:

Irlanti

Kyllä, olen jo pitkään ihastellut maan vanhoja linnoja ja kirkkoja, huikeita merimaisemia sekä luontoa ylipäätään. Lisäksi maa on sopivan kompakti, että sitä ehtisi nähdä esimerkiksi jo viikossa jonkin verran. Mitä tahansa Irlannista luenkin, tai katselen kuvia kohteista, yksikään ei ole ollut kamala tai edes ihan kiva. Se tuntuu olevan pullollaan kauneutta.

irl

Slovenia

Balkan on kutsunut mua takaisin siitä asti kun siellä toistaiseksi ainoan kerran vierailin pari vuotta sitten keväällä. Silloin tuli käytyä Kroatiassa ja Bosniassa. Slovenia huikeine maisemineen on yrittänyt viekoitella mua luokseen jo muutaman vuoden ajan, ehkä ensi vuonna olisi tilaisuus vastata kutsuun.

Lisäksi Sloveniassa järjestetään Metaldays-festari, jonne haluaisin lähteä ihan jo niiden mielettömien maisemien ja fiiliksen takia. Ensi vuoden esiintyjälistassa ei tosin vielä näytä oikein mitään omaan makuuni olevan. Slovenia festareilla tai ilman, ei sen niin väliä. Kunhan pääsisi!

slo

Romania

Tapasin Malesiassa romanialaisen tytön, jonka kanssa seikkailimme pariin otteeseen pitkin Kuala Lumpuria ja Singaporea. Nyt houkutus lähteä häntä moikkaamaan olisi kova. Romaniassa – yllättäen – kiehtoo upeat vuorimaisemat sekä vanhat linnat. Paikallisoppaan hyödyntäminen olisi aina plussaa.

Portugali

Eipä tähän mitään lisättävää, historian, upeiden kaupunkimaisemien ja luonnon perässä olisin tännekin lähdössä. Portoa on niin moni kehunut, että se pitäisi päästä kokemaan itsekin.

Lisäksi toiveena on heittää pienempiä reissuja pitkin vuotta. Tässäpä muutama mahdollinen kohde sille suunnalle:

Saksa

ReiseReise-blogissa Tiia hehkutti tulevaa vaihtokohdettaan Bambergia, ja huumaannuin näkemästäni. Tuonne on päästävä! Hahmottelinkin heti innoissani minireissua, jossa kieräisin Bambergin, Würzburgin sekä Nürnbergin, kaikki mielettömän kauniin näköisiä historiaa henkiviä kaupunkeja. Saksassa käynteihini kuuluu toki aina myös visiitti Rossmanniin, joista hamstraan teetä, edullisia meikkejä sekä hygieniatuotteita matkakoossa.

WUR

Pietari

Tänne on pitänyt jo useampaan kertaan lähteä, mutta aina on tullut jotain esteitä. Risteilyreissu kävisi, niin ei tarvitsisi tuhlailla rahaa viisumeihin. Enkä ole koskaan vielä Venäjällä käynyt, mistä olen saanut kuulla muun muassa amerikkalaiselta kaveriltani (joka siis on sinne visiitin tehnyt…).

Pohjois-Norja

Haaveissa olisi mennä nauttimaan Norjan pohjoisosiin yöttömästä yöstä. Sekä vuorimaisemista.

lof

Wien-Brno-Bratislava

Reitti, johon ihastuin jo alkusyksystä, mutta joka jäi silloin ajanpuutteessa toteutumatta. Tämä oli hyvin lähellä olla helmikuun minireissuni, mutta Rooma veti pidemmän korren inasen eteläisemmällä sijainnillaan.

Lontoo

Lähinnä siksi, että pitäisi päästä uudestaan Warner Bros -studioille fiilistelemään Potter-tunnelmia. Onneksi tähän riittäisi ihan viikonloppureissukin, vaikka toki Lontoo aina kelpaisi myös pidemmän kaavan kautta.

Varsin kunnianhimoiselta näyttää siis ensi vuoteni. Toki ymmärrän jo nyt, että tuskin kaikki yllä listatut reissut toteutuvat. Mutta ei se mitään! Onneksi kaikkea ei pidäkään yhteen vuoteen mahduttaa. Lisäksi uskon ja toivon, että ensi vuoteen mahtuu myös listan ulkopuolelta spontaaneja ylläreitä. Niille pitää aina jättää tilaa reissukalenteriin. Halua matkustaa vaikka kuinka olisi enemmän kuin tarpeeksi, mutta toisaalta haluaisin vuonna 2017 toteuttaa pitkäaikaisen toiveeni Uuden-Seelannin reissusta. Ja sitä varten pitäisi pistää rahaa säästöön jo nyt…

Miltä mun ensi vuoden suunnitelmat näyttävät? Entä onko sulla samoja kohteita tiedossa tai toiveissa?

Kuvat osoitteesta pixabay.com 

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

6 Comments

 • Reply
  Tiia/ReiseReise
  19.12.2015 at 18:08

  Tuo Bamberg-Nürnberg-Würzburg kuulostaa hyvältä! Kaikki kaupungit sijaitsevat vielä Baijerin osavaltiossa, niin ei oo pitkiä välimatkoja. Itse ajattelin myös käydä kaikissa noissa. Mä kuuntelen muuten myös Rammsteinia (ehkä sen voi arvata blogin nimestäkin). Yritän nähdä bändin jossain festarilla myös, en viitsi kuitenkaan Suomeen matkustaa bändin takia.
  Toivottavasti mahdollisimman moni kohta toteutuu, olisi aika mahtava matkailuvuosi!

  • Reply
   Noora
   19.12.2015 at 20:23

   Joo, itsekin innostuin tosta Saksan reitistä, kun sitä aloin hahmotella! Ei olisi paha heittää lyhyemmälläkään reissulla noiden välimatkojen takia. Jos ehdit käydä niissä ennen mua, niin poimin sulta kaikki vinkit talteen! Ja olisi kyllä kivaa saada toi reissu ylipäätään toteutettua ja vielä silloin kun säkin majailet siellä, niin voisi mahdollisesti sun paikallistuntemusta hyödyntää kunnolla 🙂 Vähän arvasinkin sunkin Rammsteinia kuuntelevan, ja voit arvata mikä biisi mulla alkaa aina soida päässä kun sun blogiin törmään 😀 Itse oon kerran lähtenyt Rammsteinin perässä Latviaan, koska lennot + keikkalippu Riikaan oli halvempi vaihtoehto kuin trokariliput Helsinkiin seisomapaikoille… Mutta kaikki ei olekaan keikkojen takia yhtä hulluja kuin mä 🙂 Mutta toivottavasti pääset ne näkemään jossain. Toivon myös, että mahdollisimman moni noista mun suunnitelmista toteutuu, ainakin “paperilla” näyttävät niin houkuttelevilta!

   • Reply
    Tiia/ReiseReise
    31.12.2015 at 17:18

    Joo, ilmoittele vain jos olet tulossa. Ehkä siihen mennessä olen jo kuin paikallinen. 😉
    Oon itse asiassa nähnyt Rammsteinin kaksi kertaa, mutta vain festareilla, Provinsissa ja Hietaniemirockissa. Haaveissa olisi nähdä bändi jossain konserttiareenalla, sitä odotellessa (elleivät ehdi hajota).

    • Reply
     Noora
     31.12.2015 at 17:48

     Jep, ilmoittelen! 🙂 Rammstein kyllä toimii vielä paremmin sisätiloissa, pääsee kaikki valot ja pyrot sun muut oikeuksiinsa. Mutta missä tahansa meno on kyllä mahtavaa. Hajoamista kyllä itsekin välillä pelkään. Toivottavasti se ei ole edessä pitkään aikaan. Joku sisäkeikka bändiltä Saksassa olisi kyllä enemmän kuin mahtava kokemus!

 • Reply
  Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia
  19.12.2015 at 21:51

  Sulla on kivoja suunnitelmia. Irlanti vei mun sydämeni viikon reissulla, oltiin fifty sixty Dublinissa ja Galwayssa ja molemmista tehtiin päiväreissuja.

  Rammstein kutsuu kesällä meitäkin, oltiin Provinssissa silloin edelliskerrallakin ja hieno oli show! Vähän sen jälkeen nähtiin Ozzy Osborne Tampereella ja se oli showna niin simppeli verrattuna Rammsteiniin että oli melkeinpä hiukan pettymys. Ensi kesää odotellessa 🙂

  Toivottavasti Roomaan osuu hyvät ilmat, siellä voi olla helmikuussa jo kivan lämpöistä 🙂 Olin kerran viikon Barcelonassa tammikuun loppupuolella ja pari viimeistä päivää sai kulkea t-paitasillaan!

  • Reply
   Noora
   20.12.2015 at 11:56

   Kiitos! Irlanti on kyllä saanut niin paljon hehkutusta kaikkialta, että sinne pitää kyllä itsekin päästä. Päiväreissuilu olisi itselläkin suunnitelmissa, tai sitten vähän laajempi kiertely. Sinnekin saisi varmasti upotettua viikkotolkulla, jos vain aikaa olisi… Rammsteinin lavashow on kyllä vertaansa vailla. Siinä jää toiseksi lähes mikä tahansa 😀 Toki pimeä sisätila toimii aina festarimiljöötä paremmin, mutta itsekin myös viime Rammsteinin Provinssin-keikalla olleena pidin hyvin paljon siitäkin keikasta! Joo, hyviä säitä toivon Roomaan. Helmikuussa lämpötilakeskiarvo näyttää olevan siellä +10 hujakoilla. Mutta toivottavasti olisi vielä enemmän 🙂

Leave a Reply