Kerran poistuin kotoa
Matkavinkit

Norjalaisin siivin Dubaihin – millaista oli

Tuli juuri palattua Dubaista, siellä tuli vietettyä pitkä viikonloppu hieman Suomen oloja aurinkoisemmissa ja kuivemmissa merkeissä. Minä ja Assi, kuten varmasti aika moni muukin, hullaannuttiin Norwegianin uuden reitin mahdollisuuksista ja kun lennotkin irtosi noin 180 eurolla, niin paljoa ei tarvinnut miettiä lähteäkö vai ei. Ja niin (taas kerran) mentiin.

Norskilla on tullut lennettyä kerta jos toinenkin, mutta ainoastaan Euroopan sisällä tätä ennen. Kaukolennoista kokemusta taas on karttunut ainakin Finnairin, American Airlinesin sekä Turkish Airlinesin kantamina. Aiemmin on siis tullut pidemmillä lennoilla totuttua siihen, että niin ruuat, viihteet kuin muutkin mukavuudet tulevat koneen puolesta automaattisesti.

Norwegianin kanssa taas osa asioista oli etukäteen hieman kysymysmerkillä: mitä kaikkea kuuluu halpalentoyhtiön kaukolentoon ja mitä taas tulisi itse ottaa huomioon lennolle pakatessaan ja matkaan asennoituessaan.

IMG_7206

LENTOKONE

Olimme jotenkin naiivisti Assin kanssa olettaneet, että kun lennät kauas, lennät isolla koneella joka on varustettu kaiken maailman mukavuuksilla. Näin ei kuitenkaan ollut. Molemmilla taisi hieman leuat loksahtaa, kun tajusimme koneemme olevan ihan normikokoinen purkki, eli kolme penkkiä, käytävä ja kolme penkkiä lisää.

Toki varsinkin menolennolla, kun kone ei edes ollut täynnä, suurempi lentopeli olisi ollut turha. Mutta niin sitä ihminen vain olettaa asioita… Menomatkalla sain kuitenkin nauttia koko penkkirivin valloittamisen luksuksesta, joten ei parane valittaa.

VIIHDE JA NETTI

Pienen koneen mukanaan tuomiin miinuksiin kuului myös oman viihdenäytön puuttuminen. Onneksi olin ottanut matkaan iPadini, niin tämä puute ei aiheuttanut suurta itkupotkuraivaria. Seitsemisen tuntia on kumminkin varsin pitkä aika kököttää koneessa, jos mitään aktiviteettia ei tarjolla ole. Menolennolla toimi wifi, joka tosin sekin lopuksi hyytyi.

Paluulennolla taisivat kuuluttaa wifin puuttuvan koneesta, mutta se lento menikin omalta osalta kiihkeillä treffeillä Nukkumatin kanssa. Norskin nettiä hyödyntämällä pääsee siis myös heidän viihdekeskussivunsa (mikä parempi sana tälle on…) kautta tsekkaamaan halutessaan sarjoja tai leffoja (ainakin leffat olivat maksullisia), mutta itse käytin sitä vain lentoajan ja -reitin seuraamiseen sekä wifiä toki niin pitkään kuin sitä riitti.

Koneen katossa olevista ruuduista pystyi seuraamaan myös ohjelmia, mutta niitä on hieman tuskaisaa tuijottaa, eikä sitä kautta tulevaan sisältöön voi itse vaikuttaa.

IMG_7197

RUOKA

Lennolla saa ostaa ruokaa halutessaan, mutta ilmaisia herkkuaterioita ei ole tarjolla. Itse olin napannut Subin mukaan lennolle ihan varmuuden vuoksi ja hyvä niin. Koneen ruokatarjonta, joka menomatkalla kuului sisältävän ainakin suomalaisia perinneherkkuja – makkaraperunoita ja lihapiirakkaa – ei olisi houkuttanut ostoksille kuin ehkä nälkäkuoleman partaalla. Ostosten maksuvälineenä käyvät vain luottokortit. Ruokakärry tuntui olevan liikkeellä ainakin menolennolla pari kertaa.

MUKAVUUS

Vaikka kone ei siis ollutkaan suuri ja mahtava, varsin mukava se silti oli. Noin peruslentokoneeksi. Jalkatilaa oli enemmän kuin joissain purkeissa sekä penkit olivat varsin mukavat. Paluulennolla uni maittoi siihen malliin, että oltavatkin olivat varmasti siedettävät vääntyillä erilaisiin uniasentoihin.

Mitään peittoja tai tyynyjä lentoyhtiön puolesta ei ollut tarjolla. Onneksi olin napannut mukaan pari huivia, joista oli hyvä taiteilla erilaisia tyyny- ja peittoviritelmiä. Erityisen kylmäkään koneissa ei ollut. Itse olen hirveä vilukissa, mutta tarkenin istua ilman takkia. Tämä ei ole aina itsestäänselvää…

IMG_7195

MATKATAVARAT

Dubain-lennoille Norwegian näyttää tarjoavan ruumalaukkua lipun hintaan, mikä ei yleensä ole yhtiön tuntien itsestäänselvää. Ainakin meillä näin oli, koska yleensä matkustamme molemmat pelkillä käsimatkatavaroilla, jos ne eivät kuulu lipun hintaan. Itsellä tämä laukkuoptio jäi käyttämättä logistisista syistä, sillä nappasin junatarjouksen kotimatkalle, enkä halunnut ottaa sitä riskiä että laukkua odotellessa juna menisi nenän edestä.

MAAHANTULO DUBAIHIN

Tämä nyt ei sinänsä liity Norwegianiin, mutta koska se kumminkin oli oma osansa lentokokemuksessa, ajattelin siitäkin tässä yhteydessä mainita. Oman passin voimassaolo kannattaa tarkistaa, sen kun tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan jälkeen. Itse jouduinkin juuri tätä reissua varten uusimaan passini etuajassa.

Olin juuri lentokoneessa matkalla Dubaihin sattunut lukemaan Loosefit-life -blogista postauksen Dubain reissun perusteista (kannattaa tsekata, siellä on hyviä vinkkejä!), jossa Anni oli maininnut passintarkastusjonotuksen kestävän jopa kaksi tuntia. Meillä kävi todella hyvä säkä, taisimme jonotella itse ehkä kymmenen minuuttia noissa jonoissa. Vaikka varmasti kumpikin Norskilla lentäneenä oli samoihin aikoihin paikalla. Maltti on kuitenkin valttia!

IMG_7209

Itse en kokenut pitkää lentoa “vaillinaisesti varustellussa” koneessa mitenkään epämukavana. Olin kuitenkin onneksi varautunut siihen, että viihdettä, lämmikettä tai järkevää ruokaa ei olisi tarjolla. Ehkä ilman onnekasta ennakointia matka olisi ollut puuduttavampi.

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Meri / Syö Matkusta Rakasta
  7.12.2015 at 03:53

  Hyyödyllinen postaus. Kyllä itsekin oon aina ajatellut, että Norskillakin olis noille Dubain lennoille vähän isompi purtilo varattuna… No, jos lentoliput saa huomattavasti halvemmalla kuin muualta niin kai sitä sitten voi sen verran uhrautua että ottaa tosiaan omat eväät ja muut mukavuudet mukaan. 🙂

  • Reply
   Noora
   7.12.2015 at 10:59

   Kiva, jos tästä on hyötyä! 🙂 Ja hyvä huomata, ettei me oltu ainoita, joilla oli odotukset isommasta koneesta. Voihan olla, että konetyyppi kasvaa jos reitin suosiokin suurenee. Ei ainakaan mua noin alhaisilla lipunhinnoilla haitannut tuoda osaa mukavuudesta itse. Eihän noilla hinnoilla saa edes kaikkialle Eurooppaan suoraa meno-paluuta! Ehkä jos olisin pulittanut tiketeistä 400-500e, niin sitten olisin voinutkin hieman pahastua puutteista 😀

 • Reply
  Juuso
  8.12.2015 at 11:51

  Finnairin koneella pari viikkoa sitten lentäneenä. Saman kokoinen kone 3 + 3 penkit. Ei mitään viihdenäyttöä ylipäätään koko koneessa, ei internettiä, ei ilmaista ruokaa, ei ilmaista laukkua ruumaan.

  • Reply
   Noora
   8.12.2015 at 16:28

   Kiitos kommentista! Mielenkiintoista kuulla kommentteja toisenkin lentoyhtiön kannalta. Tämän perusteella tuntuu siltä, että Norskilla lentämisessä jopa saattoi “voittaa”.

 • Reply
  Reissunainen
  8.12.2015 at 15:27

  Moi!

  Pakko kommentoida, että Finnair lentää Dubaihin ihan samanlaisilla koneilla missä ei ole mitään extraa (henkilökohtaisia viihdekeskuksia jne.), joten siinä ovat Norwegianin kanssa samalla tasolla. Tosin lentohan on samanpituinen kuin esimerkiksi Kanarian lennot, joten en edes olettanut että koneet olisivat sen kummempia ja vaikka matkustimme lasten kanssa, en kokenut lentokoneen varustetasoa mitenkään puutteelliseksi. Vaikka Finnairin liput ovat hieman hintavammat (riippuu todella paljon ajankohdasta, esim. maalikuussa vain noin 100 € kalliimmat), niin Finnairin lentoaikataulut ovat huomattavasti paremmat kuin Norwegianilla.

  • Reply
   Noora
   8.12.2015 at 16:35

   Moi ja kiitos kommentista! Jännää huomata, kuinka noinkin pitkä lento menee kummallakin yhtiöllä “lyhyen matkan koneilla”. Kanarian jotenkin vielä lasken Euroopan kohteeksi, vaikka maantieteellisesti se onkin siellä kaukana. Itse olen lentänyt Finnairilla kaukolentoja New Yorkiin sekä Singaporeen. Ne ovat sitten jo ilmeisesti sen verran kaukana, että konetyyppi on isompi ja mukavuudet sen mukaiset. Ei itseäni ollenkaan haitannut lennellä Dubaihin pikkukoneella. Lentokone nyt on vain yksi matkaväline muiden joukossa, oli oltavat sitten mitkä tahansa. Finnairin aikatauluja Dubain suuntaan en ole seuraillut, mutta itselleni nuo Norwegianin lennot olivat passeliin aikaan 🙂

 • Reply
  Markku
  29.9.2017 at 18:51

  Norwegian on kyllä paljon parempi yhtiö ku Finnair.

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   1.10.2017 at 12:45

   Vähän riippuu siitä mihin lentää, mutta ainakin lyhyemmillä lennoilla Norwegian tarjoaa parempaa vastinetta rahoille kuin Finnair.

Leave a Reply