Kerran poistuin kotoa
Yleinen

Mitä Joulupukki toi reissaajalle?

Iloista joulunaikaa kaikille! Toivottavasti teillä on ollut antoisa ja stressitön joulu. Mulla on onneksi sujunut joulu mainiosti, oli ihanaa nakata työkiireet hetkeksi nurkkaan ja vain nauttia. Vaikka en mikään suuri joulun tai jouluperinteiden ystävä olekaan, on silti mukavaa kokoontua pienellä perhepiirillä viettämään tätä juhlaa, harvoin kun kaikki olemme samaan aikaan samassa paikassa.

Vaikka ne suuret joululahjakeot ovatkin jääneet sinne lapsuuteen, muutamia paketteja sitä silti näin aikuisiässäkin tulee saaneeksi ja antaneeksi. Itse yritän toivoa, kuten myös antaakin, lahjaksi vain kaikkea oikeasti hyödyllistä.

Itselläni toki suurimmat toiveet taitavat aina olla raha ja (matka)lahjakortit, mutta yleensä saan myös jotain hieman konkreettisempaa. Nämä aineellisemmat lahjat yritin tänä vuonna toivoa varsin hyötykäyttöön meneviksi sellaisiksi, ja mielestäni onnistuinkin mainiosti. Sain paljon sellaista, jolle toivon tulevilla reissuillani tulevan paljon hyötyä!

IMG_7588

MERINOVILLAPAITA

Tämä oli toivelistalla ykkösenä! Koska olen salakavalasti lipunut kaupunkilomailijasta aina vain enemmän luonto- ja aktiivireissujen ystäväksi, myös varusteiden olisi hyvä olla siihen sopivia. Merinovillapaidan lämmitysominaisuudet sekä paidan ohuus ovat hyvin tärkeitä. Itse olen aikamoinen vilukissa, ja tykkään matkata mahdollisimman pienellä tavaramäärällä. Lisäksi paidan kaunis väri oli plussaa, sillä olenhan kuitenkin turhamainen nainen!

IMG_7600

MATKAPYYHE

Edelleen, pieneen kokoon menevät, mutta varsin välttämättömät asiat ovat lähellä sydäntäni. Saamani pyyhe, kuten pyyhkeen säilytyspussukasta näkee, on varsin hyvän kokoinen, mutta menee hyvin pieneen tilaan. Lisäksi nopea kuivuminen on aina valttikortti reissussa. Tämäkin oli toivelistallani korkealla, sillä aiempi matkapyyhkeeni oli kyllä nopeasti kuivuva, mutta tähän verrattuna vie paljon enemmän tilaa.

IMG_7597

VEDENPITÄVÄT SÄILYTYSPUSSUKAT

Rakastan kaikkea, mikä helpottaa pakkaamista tai tavaroiden säilytystä! En esimerkisi voi heitellä latureita, kameraa ja ties mitä tilpehööriä vain sekaisin reppuuni, vaan kaikki olisi hyvä pussittaa pakatessa. Läpinäkyvistä pusseista näkee heti mitä ne sisältävät, eikä reppu ole yksi iso tavarakaaos. Pusseista pienin on noin meikkipussin kokoinen, suurin näyttäisi imaisevan sisäänsä läppärini. Vedenpitävyydestä saa aina plussaa, sillä kastunut elektroniikka ei ole kiva asia.

IMG_7594

REPUN SADESUOJA

Isommassa reissurepussani ei tullut mukana sadesuojaa, mutta onneksi sen sai toivottua jälkikäteen. Edelleen, kastuneet matkatavarat eivät ole mieltäylentävä asia, varsinkin kun reissun päällä kuivatusmahdollisuudet ovat aina välillä mitä ovat. Tämä yksilö näyttää käyvän 30-55 litraisille repuille, joten voin käyttää tätä tarvittaessa pienemmän reppunikin sadesuojana, jos sen oma vaikka hajoaisi.

IMG_7604

TASKULAMPPU, RIIPPULUKKO, SAIPPUALIUSKAT

Taskulamppu varmasti selittänee itse itsensä. Toisinaan on hyvä olla omat valot mukana. Riippulukkoja käytän aina välillä hostelleissa suojelemaan arvotavaroitani. Suosin numerolukkoja avainlukkojen sijaan, sillä pelkään aina hukkaavani lukon avaimen, vaikka niin ei olekaan koskaan käynyt… Saippualiuskoja näin ensimmäisen kerran Islannissa.

Tuo pieni sininen rasia sisältää siis 50 saippualiuskaa, joihin voi lisätä vettä ja käyttää sen jälkeen mihin sitten tarvitseekaan. Näitä ajattelin mahdollisesti testailla myös käsipyykin pesemiseen. Liuskat eivät paina mitään, ja menevät todella pieneen tilaan. Eivätkä ne sisällä nestettä, joten ne ovat näppäriä myös käsimatkatavaroilla matkatessa.

IMG_7592

NÄYTEPAKKAUKSET

Näitäkin mahdollisimman vähällä tavaramäärällä matkaavana rakastan! Mulla on iso kasa näytteitä ja pieniä purkkeja ja purtiloita kotona jemmassa, mutta niitä myös kuluu jatkuvasti. Joten täydennys ei ole koskaan pahitteeksi.

IMG_7607

SUKLAA

Ok, tämä ei suoranaisesti ole mikään reissaajan näppärä apuväline. Mutta iso kasa muiden antamaa suklaata tarkoittaa sitä, että mun itseni ei tarvitse ostaa sitä ihan niin paljoa ensi vuonna ja säästän nekin rahat matkusteluun 😉 Ja kyllä, rakastan Da Capoja!

Saitko sinäkin jotain mieluisia reissailuun liittyviä joululahjoja? Tai annoitko itse kanssareissaajalle jotain näppärää?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Tiia/ReiseReise
  3.1.2016 at 14:27

  Voi vitsi, matkapyyhe olisi kyllä kätevä! Harmi, etten itse tajunnut pyytää joululahjaksi. 😀

  • Reply
   Noora
   3.1.2016 at 19:03

   No se on kyllä! Ja eiköhän tässä vielä synttäreitä, nimppareita ja ties mitä kissanristiäisiä tule vastaan, minkä varjolla voisi itselleen moista toivoa 😉

Leave a Reply