Kerran poistuin kotoa
Aasia Kaupunkilomat Matkavinkit

Dubai pienellä budjetilla

Vaikka Dubai edustaa monelle varmasti enemmänkin ylellisyyttä, loputonta kulutustulvaa sekä tilaisuutta tuhlata vähintään kaikki rahansa, on kaikelle tälle myös vaihtoehto. Itse en pahemmin perusta yleellisyyksistä: ruoka on polttoainetta, ho(s)tellihuone on nukkumista varten ja omin jaloinkin tarvittaessa pääsee.

En siis lähtenyt Dubaihin mielessäni ylenpalttisuudessa kieriminen, holtiton shoppailu sekä älyttömät luottokorttivelat. Enemmänkin halusin kokeilla, miten kulutushysteerisen kaupungin voi kokea toiselta kantilta. Ja oli se mahdollista! Tässä muutama vinkki siihen, miten sen voi halutessaan tehdä:

RUOKA

Vaikka Dubaissa on varmasti tarjolla jopa timanttipihvejä niitä etsiville, voi siellä myös ruokailla pieneen budjettiin sopien. Kauppakeskuksista löytynee jotain joka budjetille, mutta vielä halvempi vaihtoehto on varmasti Dubain överivapaammat alueet, kuten Bur Dubai ja Deira.

Me ruokailimme esimerkiksi jossain Bur Dubain sivukujalla vähän epäilyttävän näköisessä intialaisessa ruokapaikassa, mutta tässä tapauksessa ulkonäkö petti. Ruoka oli herkullista ja täyttävää, eikä kukaan lennätellyt akuutteja varpusparvia sen jälkeen. Ylemmän kuvan ruoka oli noin 3 euroa/henkilö.

Myös ruokakauppoja löytyy joka lähtöön. Ostoskeskuksissa ne ovat hintavampia kuin hieman kauempana. Meillä oli hotellihuoneessamme kunnon keittiö ja ruuanlaittofasiliteettien kanssa säästimme pitkän pennin. Pienemmissä kaupoissa ruoka oli erittäin edullista, Dubai Mallista bongaamassamme ruokakaupassa varsinkin hedelmät ja vihannekset olivat hullun kalliita. Kannattaa tutustua paikalliseen hintatasoon, käyttää järkeä (maksaisitko itse muutamasta kirsikkatomaatista 5 euroa?) ja säästää pitkä penni.

IMG_7355

IMG_7216

LIIKKUMINEN

Siinä missä ennen Arabiemiraattien reissuani ulkomailla tehdyt taksiajeluni olisi varmasti laskettu yhden käden sormila, Dubaissa (ja Abu Dhabissa) ajeltiinkin taksilla sitten senkin edestä. Dubaissa bensa on halpaa kuin saippua, ja kolmella jaettuna taksilasku oli varmasti halvempi kuin kertalippu Tampereen busseihin.

Esimerkkinä voisin heittää meidän maksaneen yhdestäkin noin 10 minuutin taksimatkasta 10 dirhamin, eli noin 2,5 euron verran. Tämä jaettuna kolmeen pekkaan on alle euron per matkaaja. Taksia käyttäessään kannattaa napata virallinen taksi, jossa on esillä taksihinnasto. Tämä lysti tuntuu olevan edullisempaa kuin pimeän taksin käyttäminen, ja myös toki turvallisempaa. Taksin nappaaminen onnistui aina lähes saman tien kun sitä tarvitsimme. Pisin odotus taisi olla parin minuutin luokkaa.

Julkiseen liikenteeseen en pahemmin ehtinyt tutustua lyhyen visiittini aikana. Kuitenkin sen mitä kuulin esimerkiksi taksikuskeilta ja muutenkin satuin lukemaan aiheesta, niiden perusteella joukkoliikenne on hyvin edullista ja varsin toimivaa. Ainakin bussi- ja metropysäkkejä tuli vastaan useampi.

YÖPYMINEN

Dubaistakin on mahdollista löytää majoitusta Airbnb:n kautta ja (ainakin teoriassa) myös sohvasurffata. Itse en ehtinyt Airbnb:tä jäädä testailemaan lomapäivien raksuttaessa loppumistaan, mutta Assille jäi ilmeisen hyviä kokemuksia siitä.

Meillä oli aluksi suunnitelmissa sohvasurffata reissumme ensimmäiset yöt, mutta viime tipassa huomasimme hostimme peruneen ja lähtöpäivänä varailimme viime hetken hotellimajoituksen. En tiedä sitten kuinka viime tipassa tehty varauksemme oli hilannut hotellihuoneen, tai no -huoneiston, hintaa alas, mutta suhteessa siihen mitä saimme, se oli älyttömän edullinen!

Yövyimme kolmeen pekkaan hotellihuoneistossa, joka oli varmasti kaksi kertaa yksiöni kokoinen, jossa oli kaksi isoa huonetta, kaksi kylpyhuonetta ja oma täysin varusteltu keittiö. Hinta oli noin 20e hengeltä yötä kohti! Samaan hintaan olen yöpynyt paljon naurettavimmissa murjuissa. Meillä oli jopa oma ovikello, jota housekeeping soitti. Niin se ihminen vain voi innostua pienistä asioita kuten ovikellosta… Mutta Dubaissakin on mahdollista löytää laadukasta yösijaa edullisesti, ainakin jos uskaltaa jättää homman viime tippaan.

IMG_7366

IMG_7374

OSTOKSET

Dubaissa eivät ostosmahdollisuudet lopu kesken. Varmasti kaikki mitä haluat ja enemmän löytyy täältä. Myös siinä tapauksessa, jos et halua pistää pitkää penniä kauppoihin. Bur Dubain ja Deiran soukeista, eli paikallisista basaareista, löytyy varmasti kaiken geneerisen krääsän seasta myös aarre poikineen.

Jos haluaa pitää kukkaronnyörinsä mahdollisimman kireällä, tinkaamisen jalo taito on hyvä opetella tässä vaiheessa! Itse selvisin Dubaista hyvin vähin ostoksin: saldona oli muutama joululahja. Itselleni ostin vain karkkipussin ja senkin lentokentältä kun tuhlasin viimeiset dirhamini.

IMG_7252

WIFI

Dubai ei valitettavasti tuntunut olevan niitä paikkoja, joissa ilmaisia wifejä olisi joka kulman takana. Esimerkiksi hotellihuoneemme hintaan moinen ei kuulunut. Ainoat ilmaiset bongaamani wifit taisivat löytyä lentokentältä, bussista paluumatkalla Abu Dhabista Dubaihin ja Dubai Mallista. Tässä siis mielestäni paras syy vierailla Dubai mallissa! Toki myös auringolta pakeneminen käyköön validista syystä.

IMG_7231

IMG_7224

DUBAIN MAISEMAT YLÄVINKKELISTÄ

Jos et halua pistää pitkää penniä esimerkiksi Burj Khalifan pääsylippuihin, yritä saada lentokoneesta ikkunapaikka! Siitä minäkin ihailin öistä Dubaita, joka levittäytyi alapuolellemme kuin maailman suurin piirilevy (en yhtään ihmettelisi, jos Dubailla tällainenkin titteli olisi…).

Toki jos tämä ei ole mahdollista, niin googlettele vaihtoehtoisia näköalapaikkoja. Niitä luulisi noin suureen kaupunkiin muutamia muitakin mahtuvan. Ja jos ei muuta niin tutustu johonkin paikalliseen, joka asuu messevissä korkeuksissa ja mene kylään 😉

IMG_7207

Siinäpä omat penninvenytysvinkkini. Onko teillä lisää vinkkejä budjettimatkailuun Dubaissa?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply