Kerran poistuin kotoa
Aasia Kaupunkilomat

Bur Dubai – Dubain aidompi puoli

Kuten jo aiemmassa Dubaita koskevassa postauksessani kirjoitin, en ollut varauksettoman ihastunut siihen, mitä Dubailla oli tarjota. Överiksi viety ylellisyys ei ollut omiaan tarjoamaan mulle suuria elämyksiä. Kuitenkin oli pala Dubaita, jossa oikeasti viihdyin: Bur Dubain kaupunginosa, ja erityisesti se Dubai Creekin syleilyssä oleva alue, josta näkee myös veden yli Deiran puolelle.

Hotellimme oli sen verran hyvällä paikalla Bur Dubain sydämessä, että pariin otteeseen teimme pidempiä kävelyretkiä (kyllä, Dubaissa voi myös kävellä!) pitkin tuota kaupunginosaa. Siinä missä huippuunsa viritetty, kilpavarustellumpi puoli Dubaista jätti mut varsin kylmäksi, täältä löytyi niitä asioita, joita matkaillessani haluaisin kokea: aitoja ihmisiä, tavallista elämää, edullisia ravintoloita ja kaikki tämä pikkaisen rempallaan. Ja tarkoitan tätä vain hyvällä. Liian kliiniseksi siloteltu kaupunkikuva on tylsää.

IMG_7342

IMG_7343

IMG_7345

Bur Dubaita tutkimassa

Siinä missä Bur Dubaita voi vain tutkiskella kävelemällä ympäriinsä paikan pikku kujia ja pysähtymällä ihmettelemään pienten kauppojen, ravintoloiden, mehubaarien ja ties minkä tarjontaa, on siellä “ihan oikeaakin” nähtävää.

Läheltä Dubai Creekiä löytyy esimerkiksi Dubai Museum, joka sijaitsee vanhassa linnoituksessa ja jossa pystyy tutustumaan Dubain historiaan. Tämä jäi tällä kertaa käymättä, ei niitä aurinkoisia tunteja malttanut sisätiloissa tuhlata… Mutta jos toiste mestoille eksyn, niin voisin siellä piipahtaa.

PC046043

PC046044

PC046049

Dubain historiallinen kortteli Old Bastakiya Quarters

Lisäksi museon lähesyydessä sijaitsee Old Bastakiya Quarters, historiallinen kortteli. Se on saanut alkunsa jo 1800-luvun lopussa ja on kuin aikahyppy Dubain menneisyyteen. Alueelta löytyy muun muassa useampi galleria, ravintola ja pala vanhaa kaupunginmuuria. Muuri oli varsin sympaattinen. Jossain luonnehdittiin sen näyttävän dinosauruksen hännältä ja kieltämättä yhtäläisyyksiä löytyi.

Aluetta voi tutkiskella pelkästään seikkailemalla paikan sokkeiloisia kujia pitkin ja tutustua dubailaiseen arkeen ennen maailmanennätyksellisiä rakennushankkeita. National Geographicin sivuilta löytyy alueelle myös kävelyreittiehdotus.

PC046053

Pala vanhaa kaupunginmuuria

PC046041

Dubai Creekin rannoilla

Ennen kuin sokkeloisia kujia pitkin vaeltaessaan päätyy Dubai Creekin rantaan, on mahdollisuus käydä tekemässä löytöjä Bur Dubai Soukissa, eli paikallisessa basaarissa. Tästä, ja Istanbulin basaareista on tulossa oma postauksensa myöhemmin.

Istanbulin basaarit veivät koossaan voiton tästä, mutta tuli sieltä tehtyä pari joululahjalöytöä. Soukin kiemuroista selvittyään voi siis käydä nauttimassa Dubai Creekin maisemista. Ranta on täynnä erikokoisia veneitä valmiina viemään ihmisiä niin Deiran puolelle kuin pidemmillekin seikkailuille. Kannattaa etsiä rannan tuntumasta penkki ja vain istua ja kastella ihmisvilinää.

PC046059

PC046061

PC046063

Bur Dubaissa kannattaa myös ruokailla. Paikallisten neuvomana löysimme joltain sivukujalta useamman ravintolan ja päädyimme kämäisen näköiseen intialaiseen. Mutta voi kun ruoka oli hyvää. Ja edullista.

Isosta kasasta kanaa, riisiä ja salaattia (sekä jotain sipulimaito-asiaa, joka ei ehtinyt mukaan kuviin) maksoimme noin 3e/naama, eikä siinä jäänyt nälkä kurnimaan. Myös mehubaareja löytyi useampi. Singaporessa pääsin näiden makuun eikä mikään ole lämpimällä ilmalla parempaa kuin tuore hedelmämehu. Tällä kertaa valinta osui taivaalliseen vesimelonimehuun.

IMG_7355

PC046052

PC046057

Bur Dubai illalla

Tutustuimme paikkaan myös illalla, mutta Bur Dubai ei missään vaiheessa tuntunut turvattomalta. Saimme hyvin rauhassa taittaa matkaamme palattuamme kävellen Al Ghubaiban bussiasemalta hotellillemme joskus yhdeksän jälkeen illalla. Korkeintaan saimme paikallisilta kummaksuneita ja huvittuneita katseita kun jäimme kuvaamaan kulkukissaa ja ties mitä aitoa elämää matkan varrelle sattuikaan.

Voin siis lämpimästi suositella visiittiä Bur Dubain kaupunginosaan, jos haluaa kokea erilaisen näkökulman Dubain elämään. Ja nauttia siitä, että voi kävellä ympäriinsä!

IMG_7346

IMG_7359

IMG_7406

Muita, jotka tykkäävät nähdä kaupungeissa myös aidompaa elämää?

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Maria
  14.12.2015 at 13:22

  Bur Dubai oli myös omasta mielestäni Dubain parhainta antia. Siitä kaikesta muusta tuli hiukan outo olo, mutta tuolla pääsi lähemmäs sitä paikallisuutta. Tykkäsin 🙂 Lisäksi rakastan kaiken maailman basaareja ja markkinoita niin souk oli juuri omiaan siihen!

  • Reply
   Noora
   14.12.2015 at 20:44

   Kivaa kuulla! Basaarit on kyllä ihan huippuja paikkoja 🙂 Sitä tuli jotenkin niin outolintuolo, kun joka puolella kaikki vaan tuntuvat hehkuttavan Dubain pilvenpiirtäjiä ym, jotka eivät paljoa itseä innostaneet. Niin on hienoa huomata, ettei ne kaikkia kumminkaan niin hirveästi säväyttäneet!

 • Reply
  Jenna / With huge passion for life
  15.12.2015 at 21:46

  Kiva, että näitte Dubain aidompaa puolta. Me majoituttiin Deiran alueella Dubain reissulla ja siellä oli kanssa enemmän sitä aidompaa meininkiä. Olisi ollut kiva tutkailla noita Bur Dubain katuja. Vähän pintapuoliseksi jäi meidän reissu. 🙂

  • Reply
   Noora
   15.12.2015 at 22:11

   Joo, oli kyllä mukavaa nähdä tuokin puoli Dubaista. Ilman sitä olisi varmasti jäänyt vaisumpi kuva kaupungista! Mua olisi kiinnostanut myös tuo Deiran alue. Harmi vaan, että oma reissuni oli niin lyhyt, ettei sinne ehtinyt. Mutta jos toista kertaa menen, niin tiedän mennä sinne jos alkaa pintaliito ahdistaa liikaa 😀 Pitääkin käydä sun blogin puolelta tsekkaamassa tarkemmin teidän kokemuksia. Niin moni on nyt ollut tai menee Dubaihin, niin mielipiteet ja näkökulmat kiinnostavat 🙂

Leave a Reply