Kerran poistuin kotoa
Pohdinnat

Jos pidät Islannista, niin…

Saatoin viimeisimmässä Islanti-postauksessani hieman huijata, jos lupasin sen aiheisten postausten jäävän toistaiseksi siihen. Tosin ei tämä postaus varsinaisesti riko lupausta, vaikka Islantia sivuaakin. En nimittäin itse aio tarjota vielä yhtä kuvaoksennusta tuosta maagisesta saaresta, tai omia vinkkejä tai mielipiteitä siitä, mitkä paikat tulisi nähdä. Sisäinen kirjastotätini nimittäin sai tänään idean, josta tämä postaus lähti vyörymään mieleen kesken ruuanlaiton.

Kirjastossa törmää usein asiakkaisiin, jotka ovat löytäneet hyvän kirjailijan tai vaikka innostuneet tietyntyyppisistä dekkareista. Kun he omat ahmineet kaiken löytämänsä, he haluavat heille suositeltavan jotain samantyyppistä. Tietty aihepiiri tai tyyli vetoaa, ja sitä tietä halutaan jatkaa. Niin olisi tarkoitus tehdä myös tässä postauksessa!

Jollekin saattoi jo käydä parin viime kuukauden postauksista harvinaisen selväksi, että kävin elokuussa Islannissa, ja rakastuin maahan sekä palavasti että peruuttamattomasti. Maan luonnon monimuotoisuus oli niin huikaisevaa, etten ole päässyt siitä yli enkä ympäri. Vaan huomaan haluavani koko ajan lisää.

Olen huomannut lipuvani hitaasti mutta varmasti urbaanista kaupunkimatkailijasta luonnon ihmeitä rakastavaksi eräjormahenkisemmäksi reissaajaksi. Mikä tahansa upea luontokuva mistä tahansa maailmankolkasta saa mun sydämen läpättämään onnesta ja etsimään paikkaan halpoja lentoja googlettamaan lisätietoa.

Satuin äskettäin törmäämään somessa Mondon jakamaan kuvaan argentiinalaisesta jäätiköstä ja sydämeni menetti taas pienen palan. Pienet lisägooglettelut johtivat taas Falklandinsaarien nettisivuille ihastelemaan saarta, jossa oli kuvien perusteella paljon samaa kuin palvomassani Islannissa.

Vaikka maailman maita onkin turha yrittää sen enemäpää vertailla keskenään, sillä jokaisessa on omat uniikit erityispiirteensä, niin varmasti maailmasta löytyy myös islantimaisia kolkkia. Islanti tuskin on maailman ainoa maa, jossa on vuoria, tulivuoria, jäätiköitä, huimia vesiputouksia, mustia hiekkarantoja, luonnon mieletöntä väriloistoa, turkoosina hohtavia järviä, kraattereita, kuumia lähteitä, lunneja tai muita luonnon mestariteoksia.

Haluaisinkin nyt saada teiltä hyvän kasan vinkkejä siitä, missä muualla näitä paikkoja on!

Eli kun pidin Islannista pidän myös… Niin mistä maailman maista ja paikoista?

Muutamia vastaavia kylmiä väreitä aiheuttavia paikkoja ja maita olen jo bongannut:

Uusi-Seelanti

Tämä maa ei taida kaivata selityksiä. Jo kuvahaut maasta tarjoavat näköaistille niin upeita maisemia, että oksat pois. Löytyy vuoria, järviä, kuumia lähteitä, uskomattoman värisiä rantoja, vesiputouksia, luolia ja niin edelleen. Lista tuntuu loputtomalta, enkä malta odottaa, että pääsen itkemään onnesta paikan päälle!

Huippuvuoret

Ne iskeytyivät mun tajuntaan metrisen halon lailla, kun luin tämän Maaritin postauksen Pää pilvissä -blogista. Aivan mieletön jäätikkö! Niin iso, niin ikiaikaisen näköinen ja niin sininen. Saatoin taas googletella lentoja tämän jälkeen…

Falklandinsaaret

kilahtivat siis listalle viimeisimpänä löytönä. Sieltä näyttää löytyvän vuoria, somia pikkukyliä, jäätä, pingviinejä ja vaikka mitä. Kuka lähtisi mun mukaan?

Yellowstonen kansallispuisto

Tässä yksi maailman geotermisistä alueista, sieltä siis löytyy muun muassa kuumia lähteitä. Kuten myös Islannista. Tarjolla myös vesiputouksia ja muuta kaunista luontoa.

Mutta varmasti maailmassa on vielä paljon muita vastaavia paikkoja, joita en tähän lyhyenläntään listaani ole osannut lisätä. Suosittele siis niitä mulle! Pyyntö koskee myös Islannissa käymättömiä, sillä jos tiedät esimerkiksi upean tulivuoren, jäätikön tai vesiputouksen jossain päin maailmaa, jaa siitä vinkkisi minulle (ja mahdollisille muille aiheesta inspiroituneille).

kuvat osoitteesta pixabay.com

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  marikaw
  12.10.2015 at 18:55

  Yellowstone oli todellakin Islantityyppinen ja ihana paikka! <3 Lisäksi plussana vielä siellä superpaljon eläimiä. Mitähän muita Islantityyppisiä paikkoja olisin kokenut hmm.. Samaistun niin tohon Islanti kaipuuseen, kai se on pakko ens vuonna lähteä. 😀

  Uusi-Seelanti on mun listoilla korkealla, mutta mistä tarpeeksi lomaa ja rahaa siihen. 🙁

  • Reply
   Noora
   12.10.2015 at 21:05

   Yellowstone pitää siis selvästi laittaa to go -listalle! En ole paikasta edes kovin paljoa uskaltanut lukea, sillä olisin varmasti heti menossa, jos innostuisin liikaa 😀 Islanti-kaipuu on kyllä hirveä asia. Onneksi meitä on täällä useampi, niin voidaan perustaa vertaistukiryhmä! Joo, Uusi-Seelanti on siitä vähän hankala, että se vaatii paljon rahaa ja vapaata. Mutta kyllä sinnekin vielä pääsee, kun niin päättää (tai muuten en ala :D) 🙂

 • Reply
  katareissaa
  13.10.2015 at 10:51

  Itse en ole Islannissa vielä käynyt, mutta Uusi-Seelanti tarjosi juuri monia noista luettelemistasi jutuista. Vuoria, jäätiköitä, kirkkaita järviä, kuumia lähteitä… Maisemallisesti se onkin ehkä upein kohde, jossa olen käynyt. Yellowstone on minunkin haavelistallani, niin ja Islanti tietty myös :))

  • Reply
   Noora
   13.10.2015 at 15:17

   Uuteen-Seelantiin pääsyä odotan kyllä enemmän kuin innoissani. Se ei voi tuottaa pettymystä! Islanti on onneksi sen verran lähellä, että sinne on suht helppo lähteä. Toki kannattaa varautua siihen että kun menee kerran, niin on pakko päästä toistekin. Ja monta kertaa sen jälkeen 😀

Leave a Reply