Kerran poistuin kotoa
Eurooppa Luontokohteet Road trip

Roadtrippailua ja Islannin pikantteja pikkukyliä

Vaikka kohta tulee kuluneeksi jo kuukausi siitä, kun jätin Islannin maankamaran taakseni, on sieltä vielä muutama tarina kerrottavana. Ja tusinoittain kuvia julkaistavana. Näitä Islanti-postauksia tulee kirjoiteltua katkeransuloisella kaiholla: on ihanaa muistella upeaa reissuamme. Viikossa tuli nähtyä niin paljon kaikkea mieltäräjäyttyvää, ettei kaikkea ehtinyt siinä hetkessä omaksua. Näihin muistoihin ja hetkiin on ollut ihanaa palata. Toisaalta taas jokaisen hengästyttävänupean maisemakuvan kohdalla sydäntä puristaa pikkaisen – milloin pääsisin takaisin?

Reissullamme ehdimme tehdä kaksi pidempää poikkeamaa Ring roadilta. Ensimmäinen reissu oli noin puolen vuorokauden road trip pitkin Islannin pohjoisrannikkoa, Akureyristä ylöspäin lähtenyttä reittiä. Toinen taas kun aloitimme ajomme Akureyrin muutaman päivän pysäyksen jälkeen sieltä ensin itään ja sitten sitä kautta Islannin ympäri. Silloin tuli poikettua taas hieman päätieltä.

Lisäksi Akureyrista teimme ensimmäisenä iltana pienen spontaanin ajoretken jonnekin sisämaahan. Tässä postauksessa siis lähinnä fiilistelen noita ajomatkojen varrelle mahtuneita maisemia, sekä toki myös toinen toistaan viehättävämpiä pikkukyliä, jotka matkan varrellemme osui. Matkakumppanina siis taas Global Afterpartyn Assi. 

IMG_4998

Jossain Akureyrista sisämaahan

P8204357

P8204367

Road trip Akureyrista pohjoiseen sai hyvän alun, sillä jo ennen ensimmäistä matkan varrella ollutta kylää, Dalvikia, piti pitää päivän ensimmäinen kuvaustauko.

P8214409

Jossain Akureyrin ja Dalvikin välillä

P8214381

P8214391

Siglufjörðurin värikäs kylä

Siglufjörður oli ensimmäinen kylä, jossa maltoimme pysähtyä. Ulkona piiskasi hyytävä sade, joka tuntui iholla jäisiltä nastoilta. Mutta hulluja urheita reissaajia ei noin vain lannisteta! Kyllä värikästä kylää piti päästä ihailemaan lähempää kuin auton sadevedestä pilkulliseksi kirjoillun ikkunan läpi. Lisäksi piti saada pullaa.

IMG_5081

Siglufjörður

P8214419

P8214418

Sää ei aivan suosinut alkumatkaa. Hieman kuumotti vuorilta hiipivä sumu, varsinkin kun toisella puolella tyrskysi valtoimenaan meri. Silloin on hyvä pitää tauko ja syödä sitä pullaa.

P8214427

P8214436

IMG_5117

Tuolla jossain kelpaisi asua!

Hofsósin kaunis ranta

Seuraava kylä, jossa pysähdyttiin enemmäksi kuin toviksi, oli Hofsós. Kauniiden keksipakettitalojen lisäksi siellä oli ranta, josta löytyi ajan saatossa aaltojen hioma kivirypäs.

P8214486

Hofsós

P8214481

IMG_5136

Reissun loppupuolella sää onneksi hieman selkeni, ja maisemista nauttiminen ei ollut enää taistelua tuulen herran kanssa siitä, että hiukset pysyvät päässä. Ja etteivät auton ovet, kamera tai itse lähde lentoon…

P8214444

P8214441

Toisen road tripin ensimmäiset maisemat sijoittuvat Egilsstadirin ja Borgarfjörður Eystrin välille. Matkaan mahtui hurjia korkeuseroja, tarpeeksi noustuamme korvat poksuivat. Sekä taas kerran vertaansa vailla olevaa maisemaa.

P8235036

P8235047

IMG_5481

Borgarfjörður Eystri oli Islannin kaunein kylä

Borgarfjörður Eystrista tuli Islannin suosikkikyläni. Kylä itsessään on hyvin pittoreski, kauniiden vuorien ympäröimä, ja ajomatka sinne on henkeäsalpaava. Eikä pelkästään vuorten lomassa puikkelehtivan serpentiinitien vuoksi.

P8235064

Borgarfjörður Eystri

P8235052

P8235068

P8235082

Koska reissumme itään oli varsin laveasti suunniteltu, yöpaikkakin varattiin vasta tien päältä siinä vaiheessa kun suurin piirtein tiesimme, kuinka pitkälle jaksaisimme sinä iltana ajaa. Paikaksi valikoitui Djúpivogur, joka ei ollut lainkaan huono valinta.

IMG_5496

Djúpivogur

IMG_5494

Siinä siis aimo annos tunnelmapaloja tien varrelta. Jos paikoista on jotain kysyttävää, vastailen mielelläni!

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  AnnKat
  21.9.2015 at 22:09

  Aivan mielettömiä maisemia ja kuvia. Eihän noiden katselu lisää kuin omaa Islanti-kuumetta. 🙂

  • Reply
   Noora
   21.9.2015 at 22:44

   Voi kiitos! Mielettömiä kuvia tosin on helppo ottaa, koska Islanti on niin kaunis. Nämä mun Islanti-postauksethan on toteutettu salaliitossa Islannin kanssa, kaikkien kun siellä tulisi käydä 😉

 • Reply
  susannamari4
  18.10.2017 at 13:11

  Kommentoin nyt moneen sun postaukseen yhtenä päivänä kun sun blogiin kerran eksyin! 😀 itellä täysin samanlainen fiilis Islannista vaikka matkasta jo muutama vuosi. Maltamattomana odotan että pääsen takaisin. Keräsin ite kans just Islannin huippuhetkiä omaan blogiin jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa 🙂

  • Reply
   Noora | Kerran poistuin kotoa
   18.10.2017 at 21:20

   Haha, tuskin kukaan bloggaaja pahastuu, kun saa paljon hyviä kommentteja blogiin saman päivän aikana 😀 Islanti on kyllä sellainen maa, että kun siellä on kerran käynyt, sinne on pakko päästä takaisin. Toivottavasti oma paluuni sinne mahtuisi lähivuosiin. Käyn ehdottomasti kurkkaamassa, Islannista on aina ihanaa lukea 🙂

Leave a Reply