Kerran poistuin kotoa
Blogihaasteet Eurooppa Kaupunkilomat

IGTT: Kukapa nyt ei kävisi Malmössä vain suklaan takia!

Tein viikonloppuna pikaisen reissun kaverini kanssa Kööpenhaminaan. Lento sinne perjantai-iltana, paluu takaisin Suomen kamaralle sunnuntai-iltana, kaksi päivää aikaa nähdä kaupunkia. Sen piti siis olla suunnitelma. Mutta Helsinki-Vantaalla, odottaessamme koneeseen pääsyä, aloimme ajatella asioita.

Saman reissukaverin, ja toisen kaverimme joka ei valitettavasti nyt päässyt mukaamme, kanssa teimme viime vuoden elokuussa samanlaisen lyhyen viikonloppurykäisyn Tukholmaan. Siellä satuimme kaikki hullaantumaan Ploppiin, ja sehän tämän reissunkin vei lopuksi ihan uusille urille!

Plopp, erityisesti kaktus-päärynäsisältöinen sellainen, on ehkä maailman paras suklaapatukka. Meidän kaikkien mielestä. (Enkä edes saa tästä hävyttömästä mainonnasta rahaa ja/tai ilmaisia Ploppeja!) Ja aloimmekin salakavalasti ujuttaa mieliimme ajatusta nopeasta piipahduksesta Ruotsin puolelle Malmöön, jos tuota maailman parasta herkkua ei olisi Tanskasta saatavilla.

Kööpenhaminaan päästyämme vilkuilimme toiveikkaasti muutamiin vastaantulleisiin kioskeihin – ei Ploppeja. Joten Ruotsiin siis! Lauantaiaamuna suuntasimme sen kummemmin suunnittelematta Kööpenhaminan päärautatieasemalle ja hyppäsimme ensimmäiseen junaan kohti Malmöa. Sen verran olimme sinne menemisestä kartalla, että junalla kestää vähemmän kuin bussilla. Siitä oli hyvä alkaa.

Malmö otti meidät vastaan aurinkoisena ja lämpimänä, mikäs sen parempaa. Kaupungissa kumpikaan meistä ei ollut aiemmin käynyt, emmekä olleet mitään faktoja paikasta edes googletelleet ennen lähtöä. Yllätys oli siis sekä suuri että positiivinen, kun juna-aseman lähettyviltä löytyi ensin turisti-info, josta napata mukaan kartta, että kartan ohjastamana heti viehättävä vanhakaupunki, jota maanisen suklaanmetsästyksen lomassa ihastella.

Kaupungista löytyi vanhojen talojen lisäksi paljon kaikkea muutakin mahtavaa: patsaita, katutaidetta, kivoja kauppoja, herkullisen näköisiä ravintoloita sekä iloisia ja avuliaita ihmisiä. Päädyimme Åhlensille etsimään Hemköp-ruokakauppaa, jossa ainakin Tukholmassa Ploppeja on ollut myynnissä. Tällä kertaa emme osuneet maaliin, mutta reissulta poisjääneelle kaverillemme tuparilahjaa ostaessamme törmäsimme todella mukavaan kassahenkilöön. Häneltä kysyimme suunnistusvinkkejä Hemköpiin, ja niitä saimmekin. Eteenpäin siis!

Lopulta löysimme itsemme täydellisyyden alttarilta: karkkihyllyltä täynnä Ploppeja! Tosin paikalla olleiden ruotsalaisten mielestä olimme varmasti lähinnä kaksi omituisesti vinkuvaa urpoa. Samat urpot lastasivat sylinsä täyteen suklaata ja suuntasivat kassalle. Jossa paikallinen vanhempi herra huvittui ostoksistamme ja sönkkäsin hänelle huonolla ruotsillani, että tultiin Ruotsiin ihan vain näitä ostamaan. Saatiin respectiä ja puolelle kauppaa hyvä (tai huvittunut) mieli!

Success!

Kai joku teistäkin tekee maanisia ostosreissuja Suomen ulkopuolelle, siis muutakin kuin tuontiautoja ja implantteja ostamaan?

LUE MYÖS NÄMÄ:


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  Maarit Johanna
  3.9.2015 at 17:34

  Haha, ihan huippu 😀 Kyllä mie tunnustan, että kun täältä porukkaa lähtee nikotiinin hakureissulle silloin tällöin Pajalaan tai Haaparantaan, haluan kyllä tuliaisiksi ruotsalaisia karkkeja! Norjasta hamstrasin suuren määrän Kvikk Lunsj-patukoita, koska ne nyt on vaan parasta norjalaista suklaata. Tunnustaudun siis karkkituristiksi ihan täysillä!

  • Reply
   Noora
   3.9.2015 at 21:07

   Jee, ihanaa että muitakin karkkituristeja löytyy! Karkkia tuon kyllä muutenkin reissuilta kotiin asti, monesti kun löytyy paljon kaikkea jännää mitä Suomessa ei ole tarjolla. Plopp on kuitenkin toistaiseksi (onneksi) ainoa, jonka perässä säntäilen pidempiä matkoja ja tarkoituksellisesti 😀

 • Reply
  Annika | Travelloverblogi
  3.9.2015 at 19:20

  Plopp on uusi tuttavuus. Kuvittelin tietäväni suklaasta aika paljon… Sen täytyy olla taivaallista, jos Kööpenhaminan vaihtaa junaan ja suklaanhakuun. Minulla voi olla joitain ruoka- tai juomatraditioita reissussa, mutta tällaiselle ostosmatkalle en ole lähtenyt. Ihanaa! Elämässä pitää olla mahdollisuus tehdä hassujakin ex tempore -ratkaisuja! Respect todella!

  • Reply
   Noora
   3.9.2015 at 21:10

   Suosittelen Ploppiin tutustumista. Tarjolla on myös perinteisempää patukkaa toffeesisällöllä, mutta tämä erikoisempi Plopp on just se mun juttu. Ja onneksi Köpistäkin ehti nähdä, vaikka spontaani sivuraiteilu rokottikin useamman tunnin Kööpenhamina-ajasta!

 • Reply
  Elina | Vaihda vapaalle
  3.9.2015 at 20:25

  No nyt täytyy kyllä piakkoin päästä maistamaan Ploppeja 😀 Olen aivan täysin missannut tämän herkun.

  • Reply
   Noora
   3.9.2015 at 21:11

   Hohoo, kohta olen houkutellut puoli Suomea Plopp-pakkomielteeseen. Kohta varmaan rajalla kummastelevat suomalaisten valtavia karkkilasteja 😀

 • Reply
  Martina
  4.9.2015 at 10:42

  Suklaahan on mitä parhain syy matkustaa! 😀 Noita täytyisi kyllä päästä maistamaan jos ovat kerran niin hyviä. Ihana postaus! Sai hymyilemään. 🙂

  • Reply
   Noora
   4.9.2015 at 15:49

   Hyvä, että suklaareissujen perään ymmärtäjiä löytyy muitakin! 😀 Maistamista suosittelen, toki omalla vastuulla 😉 Ja kiitos, kiva kuulla, että postaus sai hymyn kasvoille 🙂

 • Reply
  satuvw
  4.9.2015 at 11:16

  Ha ha, en ole tainnut ihan näin maanisia ostosreissuja tehdä suklaan perässä, mutta kyllä sitä kotimaanmatkoilla tulee aina kassit täytettyä ruisleivällä ja salmiakkipusseilla. En ole koskaan Ploppeista kuulutkaan, täytyypä pitää silmät auki seuraavan kerran kun olen Ruotsissa!

  • Reply
   Noora
   4.9.2015 at 15:52

   Haa, tässäpä siis hyvä syy tehdä ensimmäinen maaninen suklaanostoreissu! Ja hienoa, että ruoka/herkkuhamstereita löytyy muitakin, vaikka tarkoitusperät saattaisivatkin hieman erota toisistaan.

Leave a Reply