Kerran poistuin kotoa
Blogihaasteet Linnat

Instagram Travel Thursday: Lähes neitona linnassa

Vaikka sisäinen kelloni tai paremminkin kalenteri käy tälläkin hetkellä sekä vielä heinäkuuta että jo ensi vuotta, olen silti tämän kanssa ajoissa. Eli tässäpä ensimmäinen osallistumiseni Instagram Travel Thursdayhin! Instagramin antiani selaillessa huomasin sen ikävän tosiasian, että keskityn reissuillani kuvaamaan todella paljon kamerallani ja monet huippuhetket ja -paikat eivät edes IG:n puolelle yllä. Tähän pitää siis tehdä jatkossa parannusta.

Mutta asiaan. Kuten olen jo aiemminkin maininnut, olen suuri historian ystävä. Sitä myöten sydäntä lähellä ovat vanhat rakennukset, niistä eritoten linnat ja linnoitukset. Tässä muutama puhelimeeni ikuistettu:

Neuschwansteinin linna

Ykkössuosikkini näkemieni (ja ehkä kaikkien olemassa olevienkin) linnojen joukossa. Neuschwansteinin linna Schwangaussa, Saksan eteläosassa lähellä Itävallan rajaa. Ympäröivät vuorimaisematkin ovat henkeäsalpaavat. Lähtisin katsomaan linnaa koska tahansa uudelleen. Olisi mahtavaa nähdä se syksyllä ruskan värittäessä ympäristöä. Tai talvella kun vuoret ovat lumen peitossa… Kuka lähtee mukaan!?

Gravensteenin linna

Toinen mieltäni sekä näköaistiani erityisesti lämmittänyt rakennelma on Gravensteenin linna Ghentissä, Belgiassa. Tässä ei tullut käytyä aikanaan sisällä asti tutustumassa, joten uusintakierros olisi taas tarpeen!

Kaunasin linna

Kaunasin linna, joka yllättävästi sijaitsee Kaunasissa, Liettuassa. Linna ei varsinaisesti ole korkeudella pilattu, mutta varsin sympaattinen rakennelma on silti kyseessä.

Hohensalzburgin linna

Kirsikkana kukkulan huipulla on Hohensalzburgin linna, tai pikemminkin linnoitus. Tämä vartioi Salzburgin kaupunkia Itävallassa.

Tästä tynkäkollaasista puuttuvat ainakin Edinburghin, Malborkin ja Vaduzin linnat, joita olen käynyt ihastelemassa. Tämän aiheen pariin pitänee siis palata pidemmän postauksen voimin jossain vaiheessa.

Lue myös nämä:


Tämä blogikirjoitus on osa Instagram Travel Thursday –tempausta, jonka järjestäjinä toimivat Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Veera Bianca.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  satuvw
  9.8.2015 at 13:37

  Tervetuloa mukaan IGTT-kamppikseen! Harmi että kommentoinnit eivät torstaina toimineet, mutta eiköhän se tästä taas. Upeita linnakuvia, itse olen lähinnä ihastellut Irlannin ja Pohjois-Irlannin linnoja, ja vaikka upeita olivatkin, niin eivät ehkä kuitenkaan vetäneet vertoja tuolle mainitsemallesi Neuschwansteinin linnalle. Vau!

  • Reply
   Noora
   9.8.2015 at 18:50

   Kiitos, kiitos! 🙂
   Rantapallossa bloggailussa on kyllä se mukava puoli, että täältä löytyy kivoja kamppiksia ja muita, joihin osallistua!
   Irlantiin olisi kyllä kova palo päästä linnoja ihastelemaan. Ei ehkä Neuschwansteinin voittanutta, mutta sitä ei tiedä ennen kuin on kartoittanut kaikki kilpailijat 😀

Leave a Reply