Kerran poistuin kotoa
Eurooppa

Ihana, ihanampi, Islanti!

Huh huh, kotiuduin eilen aamulla viikon reissultani Islantiin. Syöksyin lennon laskeuduttua bussilla Helsinki-Vantaalta Tampereelle, ja tunnin kotona kääntymisen jälkeen säntäsin töihin iltavuoroon. Perjantaina lähden Kööpenhaminaan viikonloppureissulle, lentokentälle lähtö on suoraan töistä…

Nämä pari välipäivää pitäisi omistaa töissäkäynnille, maisteriopintojen aloittamiselle, edellisen reissun tavaroiden purkamiselle, tulevan reissun pakkaamiselle, miljoonan reissukuvan käsittelylle ja blogin päivittämiselle. Aika haipakkaa siis tiedossa!

Islannin Ring road kierretty ympäri!

Islantia tuli kierrettyä varsin kunnolla, ring road tuli ajettua ympäri, mukaan mahtui toki myös aika monta koukkausta pois siltä. Kameraan tarttui kuvia niin, että 8 gigan muistikortti huusi tilanpuutetta viimeisenä reissupäivänä. Puhelimeenkin tarttui pitkälle toistatuhatta kuvaa. Postauksia on siis tulossa niistä maisemista roppakaupalla, kunhan ehdin taas mukaan elämääni.

Niitä odotellessa tässä kumminkin kuvamuodossa muutama makupala reissusta. Islanti siis otsikostakin päätellen lumosi mut täysin. Kaikki se luonnon moninaisuus, värien kirjo ja överiys olivat vain jotain, mikä räjäytti tajunnan noin kuusi kertaa sekunnissa. Odotan jo nyt, että pääsen maahan takaisin!

P8245369

Fjallsárlónin jäätikköjärvi

P8234905

Hveraröndin geoterminen alue. Aivan kuin olisi toisella planeetalla!

Kaksi ensimmäistä kuvaa ovat ehkä kahdesta suosikkipaikastani, mitä reissun aikana näin. Vaikka Islannin luonto on mielettömän kaunis niin monella tapaa, Hveraröndin överiys ja Fjallsárlónin maisemien monipuolisuus lyövät piirun verran laudalta kaiken muun näkemäni.

P8194236

Kraatterijärvi Kerið

P8245108

Tienvarsimaisemaa jossain Djúpivogurin ja Höfnin välillä

P8194128

Luonnon uskomatonta väriloistoa

Vuorimaisemaa Akureyrin lähistöllä

Vuorimaisemaa Akureyrin lähistöllä

Gullfoss-vesiputouksen pauhuissa

Gullfoss-vesiputouksen pauhuissa

Mývatn-järven pseudokraattereita

Mývatn-järven pseudokraattereita ja ihanan aurinkoinen sää

Tämän takia kuvaan yleensä vain maisemia!

Tämän takia kuvaan yleensä vain maisemia!

Täällä on varmasti muitakin Islantiin rakastuneita. Mitkä ovat teidän suosikkipaikkojanne siellä? Tai tuliko näitä kuvia katsellessa kova hinku tehdä sinne ensimmäinen reissu? (Toivottavasti tuli!)

LUE MYÖS NÄMÄ:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Marikaw
  27.8.2015 at 08:19

  Täällä yks Islantiin rakastunut <3 Odotan myös takaisinpääsyä. Mulle huippuhetkiä Islannissa oli Jökulsarlon jäätikkölaguuni ja upeat vesiputoukset.

  • Reply
   Noora
   27.8.2015 at 16:06

   Jökulsarlon oli myös mun mielestä todella upea paikka, kaikki ne sinisen sävyt oli mielettömiä! Ja no, ne vesiputoukset myös. Ja kaikki muu 🙂

 • Reply
  katareissaa
  27.8.2015 at 11:19

  Siis wow miten upeita kuvia! Pakko päästä tekee tonne roadtrip jossain vaiheessa, vaikuttaa ihan huikeelle! :))

  • Reply
   Noora
   27.8.2015 at 16:07

   Kiitos! 🙂 Suosittelen ehdottomasti road trippiä, itse jo odotan seuraavaa mahdollisuutta siihen, niin paljon jäi vielä kokematta ja näkemättä!

Leave a Reply