Kerran poistuin kotoa
Aasia Kaupunkilomat

Chinatownien pyörteissä

En ole aiemmilla reissuillani muistaakseni koskaan käynyt Chinatowneissa. Aasiassa viipottaessani tähän tuli kuitenkin muutos, ja pääsin tutustumaan sekä Singaporen että Kuala Lumpurin moisiin. Satuinpa vielä majailemaan kummassakin kaupungissa paikkojen kupeessa, joten Chinatownien fiiliksiä tuli ihasteltua useampaankin kertaan.

CT1

Hieman hihittelin jälkeenpäin, kun tajusin tuon Wifi-logon!

CT2

Singaporella on tänä vuonna 50-vuotissynttärit, ja tämä juhlavuosi näkyi mm. näissä koristeissa.

Mitään suurta kulttuurillista elämystä en kummassakaan paikassa kokenut. Toki molemmista löytyi myös temppeleitä suurempaan kuluuttuurin nälkään, mutta itse keskityin lähinnä fiilistelemään tunnelmaa ja noita koristeita! En tiedä mikä niissä oli, mutta nuo väriöverit pallurat, lyhdyt sun muut olivat hirveän sympaattisia.

Chinatownien tunnelma tempaisi mukaansa

Muutenkin Chinatownien tunnelmassa oli jotain kiehtovaa. Toki ne molemmat olivat täynnä myös perinteisiä turistikrääsäkojuja, tavaroiden ja ruokien tyrkyttäjiä sekä hirveitä ihmislaumoja. Mutta noilla kujilla tallatessaan tulin myös kovin hyvälle tuulelle. Joka paikassa oli pieniä yksityiskohtia, joita ihastella, tuoksuja, joita haistella ja fiilistä, johon uppoutua.

CT4

CT5

Ihania ruokapaikkoja ja hedelmäkojuja

Molempien kaupunkien Chinatowneista löytyi kivoja ruokapaikkoja ja hedelmäkojuja. Niiden antia kävinkin fiilistelemässä useampaan kertaan. Lumouduin myös muista pienistä kojuista, erityisesti sellaisista, joissa myytiin teetä.

Tee on yksi suosikkituliaisiani, jos jotain reissusta ostan. Se ei paina mitään ja yleensä lyö laudalta Suomessa myytävät teet 6-1. Singaporen Chinatownista löysin ihastuttavaa meloniteetä, joka tuli vielä hempeänvärisessä puisessa rasiassa. Kyllä teen ystävän mieltä lämmitti!

CT3

Eiväthän kummankaan paikan Chinatownit koolla pilattuja olleet, muutaman korttelin kiertämiseen ei koko päivää mene. Mutta jos jää ihastelemaan kaikkea pientä mitä ympärillään näkee, saa paikoissa menemään hyvän tovin. Ensikosketukseni Chinatowneihin oli sen verran positiivinen, että lähden varmasti tilaisuuden tullen bongaamaan muiden kaupunkien vastaavia.

Ps. Olen tällä hetkellä Islannissa! Reaaliaikaisia reissupostauksia en lähde lupaamaan, sillä en aio ottaa läppäriäni mukaan. Instagramiin varmasti tulee kuvia matkan varrelta, jos ja kun nettiin pääsen. Seuraa siis menoani tällä välin siellä, käyttäjänimi on hallanvaara. Raportoin näkemästäni täällä varmasti viimeistään taas kotiin päästyäni.

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply