Kerran poistuin kotoa
Aasia Kaupunkilomat

Singaporen yöllä ja päivällä on eroa kuin… yöllä ja päivällä!

Olipas otsikko mielikuvituksekas, mutta myös tosi. Tässä postauksessa aionkin hieman peilata sitä, mitä Singapore antaa itsestään eri vuorokaudenaikoihin. Ensikosketukseni Singaporeen muodostui ilta-aikaan, saavuin keskustaan juuri kun aurinko oli laskemassa. Tosin sillä hetkellä kaikki mitä ympärilläni näin oli uutta ja ihmeellistä, joten juuri pimeyteen kaupungin ”sisustuselementtinä” en sen enempää kiinnittänyt huomiota. Kuitenkin olin kuullut ja lukenut kaupungin olevan parhaimmillaan ja/tai aivan oma maailmansa pimeän laskeuduttua ja näin todellakin oli.

Ensimmäiset pari päivää ihmettelin ympäriinsä lähinnä päiväsaikaan. Ensimmäistä koko päivääni kaupungissa verotti kävelemisestä kipeytyneet jalat sekä yleinen matkaväsymys, joten hostelli kutsui huomaansa turhan aikaisin.

Seuraava iltakin meni Singaporen parasta antia väistellen. Tein kesken visiittini muutaman päivän piipahduksen Malesian puolelle (tästä tulossa lisää myöhemmin), joten viime hetken varustautumiset verottivat taas ilta-aikaani muualle.

Helix Bridge, varsin näyttävä päivälläkin

Helix Bridge, varsin näyttävä päivälläkin

Singaporen kaikki upeus ei avaudu päiväsaikaan

Kaverini, joka oli tehnyt aiemmin reissun Singaporeen, oli hehkuttanut paikkaa valtavasti. Aluksi en ihan saanut kiinni siitä, mikä tässä kaikessa oli takana. Ok, olihan Singapore heti alusta alkaen mukava, viehättävä ja omaperäinen. Kuitenkin kummalliset rakennukset esimerkiksi Marina Bayn tienoilla, sekä alueen pilvenpiirtäjät näyttivät vain – no – kummallisilta.

Kaikkialla missä olin vaellellut, oli ollut mukavaa, mutta mikään ei ollut onnistunut vielä saamaan mua vannomaan ikuista rakkautta kaupungille. Eikä vielä edes sydäntä sykkimään nopeammin. Lähimpänä tätä tilannetta taisin olla Gardens by the Bayn Superpuiden kävelysillalla heiluessani. Tosin sekin tunne-elämys taisi mennä 50/50 lämpötilan ja korkeuden aiheuttamiin sydämentykytyksiin siinä missä upeisiin maisemiin…

P5173416-2

Marina Bayn pilvenpiirtäjiä päiväsaikaan

Sama paikka, eri vuorokaudenaika

Sama paikka, eri vuorokaudenaika

Yö toi esiin Singaporen taian

Kaikki kuitenkin muuttui siinä vaiheessa kun palasin takaisin Malesiasta Singaporen puolelle ja ehdin ja jaksoin viettää aikaa kaupungilla myös pimeyden otettua paikan syleilyynsä. Ja vihdoin ymmärsin, mistä kaikki hypetys sai alkunsa! Öinen Singapore on sanoinkuvaamattoman upea. Kaupunki herää silloin eloon ja kaikki hassut rakennukset sekä kummalliset yksityiskohdat saavat tarkoituksensa. Olin lumoutunut.

P5173415-2

IMG_5063-2

Marina Bay Sandsin nurkilla eri vuorokaudenaikoihin

Nauti auringonlaskusta Singapore Flyerin kyydissä

Olin jo etukäteen hankkinut hostellini kautta lipun Singapore Flyeriin, joka on yksi maailman suurimpia maailmanpyöriä. Olin aikonut käyttää lippuni siihen päiväsaikaan, mutta jätinkin sen myöhempään, kirjaimellisesti. Hyppäsin pyörän kyytiin hieman ennen kuin päivä alkoi taittua iltahämäräksi. Puolen tunnin kierroksen aikana ehdin nähdä kuinka hämärä kietoi kaupungin otteeseensa ja vaihtui vaivihkaa pimeydeksi.

Singaporessa on muitakin näköalapaikkoja, joista kaupunkia voi ihailla. Itse jostain syystä pidän kovasti maailmanpyöristä, vaikken monen kyydissä olekaan käynyt. Mutta suosittelen, että Singaporen valojen syttymistä kävisi seuraamassa jostain paikasta, joka antaa upean näkymän koko kaupunkiin. Itse ainakin koin tuon muutoksen hetken konkreettisen näkemisen kirsikaksi maailmanpyöräkyydin päälle.

Singapore Flyerin kyydissä, kohti huippua menossa

Singapore Flyerin kyydissä, kohti huippua menossa

Marina Bay tarjoaa iltaisin valoshown

Muutenkin Marina Bayn ympäristö on the place to be, kun haluaa kokea Singaporen transformaation. Tylsät pilvenpiirtäjät näyttävät valaistuna paikkansa maisemassa lunastaneilta, eikä vain tylsiltä, tarpeellisilta rakennelmilta. Gardens by the Bay kylpee myös yöllisessä valaistuksessa upeasti.

Tällä kertaa tyydyin ihastelemaan paikkaa vain maailmanpyörän kyydistä sekä vastarannalta, mutta puutarhassa on myös upea valoshow. Tämän toivottavasti pääsen joskus toiste todistamaan! Myös Helix Bridge, jonka rakenteissa on kuvattuna DNA:n kaksoiskierre, sai valaistuna aivan uusia ulottuvuuksia. Päiväsaikaan hassu käppyräsilta loisti pimeän tullen sinisen hehkussa, eikä rakennelmaa voinut olla ihastelematta.

Singapore maailmanpyörästä käsin

Singapore maailmanpyörästä käsin

Mielestäni kuitenkin parhaan pimeän ajan aktiviteetin kruunun pokkaa Marina Bayn valoshow. Tapahtuma, joka tuli vielä mulle täytenä yllätyksenä! Vaikka olin mielestäni suhteellisen hyvin yrittänyt selvittää Singaporen menoja ja meininkejä, tämä oli mennyt täydellisesti ohi silmien ja korvien. Mutta onneksi satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ja ehkä parempi myös että yllättäen.

Alkumusiikin sävelten kantautuessa Singaporen iltaan ja ihmisten kerääntyessä paikalle en todellakaan arvannut mitä seuraavaksi tapahtuu, ja yllätys olikin sitä suurempi. Aivan mieletön eri visuaalisin keinoin toteutettu valo- ja äänishow, josta ehkä esimerkiksi tämä tapahtumasta kuvattu video antaa paremman kuvan kuin mikään, mitä yritän itse kokemastani ilmaista.

Voin kuitenkin myöntää olleeni What a wonderful world -kappaleen loppusointujen aikaan sen verran liikuttunut, että pyyhin pari tippaa silmäkulmasta. Sillä hetkellä tunsin itseni hyvin onnelliseksi sekä onnekkaaksi, siksi että pystyn matkustamaan kokemaan upeita asioita, joita maailmalla on tarjota!

Palanen valoshowta

Palanen valoshowta

Jos ja kun vierailet Singaporessa, muista jättää tarpeeksi aikaa myös ilta-aktiviteetteihin! Silloin asiat, paikat ja rakennukset saavat aivan uuden merkityksen ja Singapore muuttuu hassusta, hikisestä pikkuvaltiosta taikamaailmaksi, jossa on tarjolla ihmeitä toisensa perään.

Tämän puolen Singaporesta nähtyäni ymmärsin kaverini hehkutuksen paikkaa kohtaan ja olen myös itse täysin samaa mieltä. Hämärän tullen ei ole syytä jäädä majapaikan seinien sisälle ainakaan turvallisuussyistä. Itse ainakin koin Singaporen hyvin turvalliseksi paikaksi ilta-aikaankin, vaikka olinkin yksin liikkeellä. Mene siis ja nauti Singaporen absurdista puolesta!

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply