Kerran poistuin kotoa
Blogihaasteet

Kiperien kysymysten äärellä – Liebster Award

Sain tovi sitten Unelmatrippi-blogin Jenniltä Liebster Award -haasteen. Suuri kiitos tästä, oli hienoa huomata, että joku on tällaisen bloggarijuniorin räpellykset noteerannut! Haasteessa on siis ideana vastata 11 matkailuaiheiseen kysymykseen ja sen lisäksi haastaa muita bloggaajia vastaamaan uuteen kysymysryppääseen. Tässäpä napakat tenttikysymykseni vastauksineen:

1. Miten innostuit matkailusta eli millainen tarina on matkakuumeeseen sairastumisesi takana?

Joskus vuonna 2009 sain yhtäkkiä pakkomielteen siitä, että haluan päästä katsomaan seuraavan vuoden jääkiekon MM-kisoja Kölniin. En tarkkaan muista mikä sytytti kipinän juuri tuolla hetkellä. Tuossa vaiheessa kuitenkin kärsin vielä älyttömästä lentopelosta enkä ollut 5-vuotiaana tehtyä Kyproksen reissua lukuun ottamatta tehnyt Ruotsiin ja Viroon ulottuvia laivareissuja pidempiä matkoja minnekään.

Onnistuin voittamaan pelkoni, sillä päätin että elämä on liian lyhyt pelkojen hallittavaksi, nousin koneeseen, menin, näin ja voitin. Päädyin siis Kölniin MM-kisoja seuraamaan, siinä sivussa tuli käytyä Pariisissa ja Lontoossa. Joten tämä kertonee jotain siitä, että matkakuume iski heti kunnolla, kun antoi mennä.

IMG_0160-2

2. Mikä on varhaisin muistosi matkustamisesta?

Pienenä matkustelimme perheen voimin lähinnä ympäri Suomen tuota Kyprosta lukuunottamatta. En osaa sanoa, onko mulle jäänyt noista kotimaanreissuista mitään selkeää mielikuvaa niiltä vuosilta kuin olen ollut pieni. Kyprokselta kuitenkin muistan mm. sen, että lentokoneemme laskeutui perillä kentälle, jonne oli laskeutunut myös kaapattu lentokone. Eiköhän se ole ihan käypä varhaismuisto!

3. Onko sinulta varastettu ikinä mitään matkalla? Jos, niin mitä?

En ole varma, onnistuinko kadottamaan käteisvarojani itse Miamissa vai kävikö joku majapaikkalainen kääntämässä ne. Rahaa siis huomasin jossain vaiheessa uupuvan käteissäilöstäni, jota kyllä mielestäni olin pitänyt hyvässä tallessa. Mutta koska en voinut suoraa todistaa ketään syylliseksi, tarkkaa katoamisaikaa tai sitä, etten ollut vain itse sählännyt, en tehnyt asialle mitään. Varsinaisen varkauden kohteeksi en ole koskaan onneksi joutunut.

4. Missä maassa olet syönyt maistuvimman ateriasi? Mitä silloin söit?

Tämä on klisee mutta pizzaa Milanossa. Oli aivan älyttömän hyvää pepperonipizzaa. Rasvaista, rapsakkaa ja ajatuskin siitä saa edelleen homersimpson-efektin aikaan.

5. Mieleenpainuvin bussimatkasi maailmalla?

Kaikkein mieleenpainuvin bussiseikkailu osuu valitettavasti Suomeen, olin parin kaverin kanssa matkalla yöbussissa Helsinki-Vantaalle, kun toisen kaverini vieressä torkkunut arjen sankari päättää oksentaa bussin käytävälle. Kahdesti. Oli aromit kohdallaan loppumatkan.

Toisella tavalla mieleen on jäänyt bussimatka Splitistä Mostariin. Matkalle mahtui älyttömän upeita maisemia alkaen merta reunustavista vuorista sisämaan horisontissa siintäviin lumihuippuisiin vuoriin, turkooseihin jokivarsimaisemiin ja siihen, kun bussi alkoi laskeutua Mostariin ja kaupunki avautui alapuolella vuorten syleilyssä. Voisin tehdä matkan koska tahansa uudelleen!

IMG_0593-2

Mostar

6. Paras ostoksesi maailmalta?

Ensimmäisenä tulee mieleen kaikki älyttömän ihanat teet ja suklaat, joita olen matkoilta malttanut tuoda kotiin asti. Saksa on yksi mun suosikkeja teeshoppailun suhteen. Sieltä olen bongannut muun muassa kirsikka-banaaniteetä, mustikka-jugurttiteetä sekä mango-kiiviteetä. Puolasta taas löytyi mustikka-limeä ja Singaporesta melonin makuista teetä. Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Suklaita en edes kykene muistelemaan.

Näyttökuva 2015-7-28 kello 21.00.57

7. Kuinka pitkä on ollut pisin tekemäsi ulkomaanmatka (lomamatka)? Minne se suuntautui?

Valitettavan lyhyt, vain noin 2,5 viikkoa kestänyt pyrähdys akselilla Berliini-Praha-Wien-Nickelsdorf-Budapest. Nickelsdorfissa tuli käytyä testaamassa festarointia Itävallan tyyliin. Lensimme kaverini kanssa Berliiniin, josta seikkailimme junalla Praha, Wienin ja festaripyrähdyksen kautta Budapestiin, josta lensimme takaisin Suomeen.

8. Huvittavin matkalla sinulle sattunut kömmähdys?

Ensimmäisenä tuli mieleen edellisessä kysymyksessä mainittuun festariin liittyvä harharetki. Olimme siis kaverin kanssa Nova Rock -festareilla päiväseltään käymässä, yöksi suuntasimme Wieniin. Festivaali oli hillittömän kokoinen alue kaikkea keskellä peltoa: yhtä reunaa reunusti pienen valtion verran autoja, muuten aluetta kiersi leirintäalue. Kun yöllä teimme poistumista kohti festaribussia, joka veisi meidät Nickelsdorfin juna-asemalle, eksyimmekin koko festivaalialueen ulospääsyn sijaan reitille, joka vei meidät paikan leirintäalueelle.

Suunta oli periaatteessa oikea, mutta leirintäalueelta ei päässytkään ulos sitä kautta. Loppujen lopuksi pyörimme keskikokoista asutuskeskusta vastanneen alueen seassa pimeässä varmasti ainakin puoli tuntia, kunnes palasimme takaisin samaa reittiä mistä olimme sinne joutuneet (koska senkin löytämiseen meni oma aikansa), kysyimme apua henkilökunnalta ja kolmannella kerralla löytyi joku, joka osasi sönkätä meille muutakin kuin saksaa ja pääsimme sinne mine meidän piti. Siinä vaiheessa ei naurattanut, varsinkin kun bussiin oli hieman kiire, jälkeen pain kylläkin!

9. Missä maassa olet juonut kamalinta kahvia? (Jos et juo kahvia, missä maassa olet juonut hirveimmältä maistuneen minkä tahansa juoman?)

Kahvia en juo edes pakon edessä. Ehkä kaikkein karvaimmat makuelämykset olen kokenut kuitenkin veden suhteen. Sen kun olettaisi olevan aina hyvää ja raikasta. Kaikkein pahimman makuista vettä olen juonut Raumalla (ikuinen ruumiinmaku kaupungin vesivarannoissa on hieno juttu!) sekä Singaporessa (voiko vesi homehtua, ilmeisesti siellä voi!).

10. Paras säästövinkkisi matkakassan kerryttämiseen?

Itsekuri. Jos asioita oikeasti haluaa saavuttaa, niihin löytyy myös keinot! Ehkä se tarkoittaa jostain luopumista tai jonkun vähentämistä (ulkona syöminen, alkoholi/tupakointi, leffoissa käynti…), mutta niiden tilalle saa jotain paljon parempaa.

11. Houkuttelevin kotimaan matkakohde kesäaikaan?

Paikoista, joissa olen käynyt, valitsen Uuteenkaarlepyyhyn kuuluvassa Munsalassa sijaitsevan Storsandin uimarannan. En ole suuri rantalomailun tai pelkästään auringonoton ystävä, mutta mielestäni paikka on silti ihastuttava, hiekka pehmeää ja maisemat upeita. Paikoista, joissa en vielä ole käynyt, valitsen Porvoon.

Itse olen valitettavasti niin lusmu, etten haasta ketään. Uskon kaikkien bloggareiden jo tässä vaiheessa palkintonsa saaneen.

Lue myös nämä:


Piditkö lukemastasi? Seuraa blogiani myös täällä:

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER BLOGIT.FI | BLOGIPOLKU

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Jenni / Unelmatrippi
  29.7.2015 at 12:09

  Kiva, että vastasit haasteeseen!

  Huippua, että uskalsit pelosta huolimatta lähteä reissuun. Niinhän siinä usein käy, että kun matkailun makuun pääsee, paluuta ei ole. 🙂

  Minullakin on tapana tuoda matkoilta jotain syötävää tai juotavaa (teetä tai kahvia monesti), koska niistä ei jää mitään rojua pyörimään nurkkiin. Jääkaappimagneetteja tulee kyllä osteltua, mutta onneksi ne eivät vie paljoa tilaa eivätkä ole ihan täysin turhiakaan. Vain muutaman kerran olen ostanut jotain pysyvämpää ja isompaa tavaraa matkamuistoksi, ja niistäkin on osa ollut ihan käyttötavaraa.

  Suosittelen Porvoota, se on tosi kiva kesäkaupunki tai miksei siellä talvellakin voisi käydä.

  • Reply
   Noora
   29.7.2015 at 20:45

   Joo, onneksi päätin että pelot kannattaa yrittää voittaa. Ettei sitten vanhana tarvitse katua, että jätti tekemättä asioita sen takia.

   Mäkin toki ostan ulkomailta myös tavaraa, lähinnä vaatteita. Ne kun tulevat ihan päivittäiseen käyttöön. Joskus toki saatan itsekin sortua pieniin “turhuuksiin”, yleensä johonkin pöllöesineisiin. Nykyisellään ihan turhaa krääsää ei oikein onneksi tule enää ostettua. Ennen tuli ehkä siksi, että matkailu oli uutta ja ihmeellistä ja halusi konkreettisen muiston käymistään paikoista. Nykyisellään mulle onneksi riittävät valokuvat ja matkapäiväkirjat muistoiksi ja “todisteiksi”.

Leave a Reply